Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Dreptul pietei de capital, Dutescu Cristian,Dutescu Cristian
DreptOnline.ro, carte juridica

Cautare titluri:


Carti juridice - Pagina de start


Dreptul pietei de capital
de Dutescu Cristian,Dutescu Cristian

Dreptul pietei de capital reprezinta o disciplina pluridisciplinara, care cuprinde elemente  de drept si institutii juridice din cadrul dreptului comercial, dreptului administrativ, dreptului muncii, dreptului concurentei, dreptului civil si dreptului penal. Dincolo de regulile de drept substantial, dreptul pietei de capital presupune aplicarea unor reguli procedurale, intemeiate fie pe norme speciale, fie pe norme cu caracter comun apartinand dreptului procesual civil.
Pe langa intrepatrunderea unor ramuri importante ale dreptului in sfera dreptului pietei de capital, caracterul pluridisciplinar al acestuia este decisiv conturat de influentele majore ale stiintei economice.
Cursul se deschide prin prezentarea principiilor fundamentale care contureaza dreptul pietei de capital, fiind descrise principiul transparentei, principiul protectiei investitorilor, principiul egalitatii de tratament si principiul majoritatii.
Definirea si explicarea elementelor caracteristice generale ale instrumentelor financiare, precum si descrierea principalelor instrumente financiare reprezinta un prim pas in vederea intelegerii scopului vizat de pietele de capital, precum si a obiectului tranzactiilor bursiere. 
Un capitol extrem de important este dedicat tranzactiilor cu instrumente financiare, fiind urmarite elementele componente clasice dezvoltate de dreptul civil: consimtamantul (cu o atentie deosebita acordata ofertei de a contracta si ordinului de bursa), capacitatea, partile tranzactiei si efectele juridice ale acesteia.
Actorilor importanti ai pietelor de capital le sunt dedicate urmatoarele capitole: intermediarii autorizati, organismele de plasament colectiv, operatorii de piata, fiind evidentiate caracteristicile esentiale, fiind impletite aspecte de drept civil, administrativ, dreptul muncii, dar si, evident, drept financiar lato sensu.
Intr-un capitol distinct sunt prezentate operatiunile de piata, respectiv ofertele publice: de vanzare, de cumparare, de preluare, procedurile squeeze out si sell out.
Elementele de drept ce caracterizeaza emitentii instrumentelor financiare, fiind subliniate obligatiile de informare a publicului, componenta esentiala a principiului protectiei investitorilor sunt prezentate, dar si conditiile legale imperative care este necesar a fi indeplinite in vederea admiterii la tranzactionare.
Cursul abordeaza si aspectele referitoare la abuzul de piata, fiind infatisate trasaturile esentiale ale utilizarii abuzive a informatiilor privilegiate, precum  si ale manipularii pietei de capital. Este realizata o succinta descriere a principalelor metode de manipulare a pietei de capital, precum si a atributiilor autoritatii administrative in combaterea abuzului de piata.
In ultimul capitol sunt descrise elemente esentiale de drept societar aplicabile societatilor admise la tranzactionare pe o piata reglementata de capital.

Nr. pagini 448
Limba ro
Editura C.H.Beck
Data aparitie 29-04-2013
Tematica Drept financiar si fiscal,Drept comercial


Detalii si comenzi


[click]
Dreptul pietei de capital - Dutescu Cristian,Dutescu Cristian

Pret: 69.9 lei
59.42 lei

[COMANDA]In categoria Drept financiar si fiscal
Drept financiar public. Drept bugetarCurierul Fiscal, Nr. 12/2014Codul de procedura fiscala si Normele metodologice. Cod 562. Actualizat la 20.02.2015Culegere de Monografii contabile


RSS Feed

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
66 useri online

Useri autentificati: