Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Revista Romana de Drept International nr. 13/2011, Editura C.H. Beck,Editura C.H. Beck
DreptOnline.ro, carte juridica

Cautare titluri:


Carti juridice - Pagina de start


Revista Romana de Drept International nr. 13/2011
de Editura C.H. Beck,Editura C.H. Beck

Numarul 13 al Revistei Romane de Drept International (iulie-decembrie 2011) apare intr-un context special, la fel ca si numarul precedent 12, dat de aniversarea de catre Asociatia de Drept International si Relatii Internationale (ADIRI) a 45 de ani de existenta in serviciul cercetarii stiintifice in domeniu.
Prezentul numar are onoarea sa gazduiasca in rubrica de Articole, trei contributii substantiale pe subiecte de interes: articolul Claudiei Cinelli, profesor la Universitatea din Sevilia si cercetator la Universitatea din Pisa, cu privire la controlul hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului, un altul semnat de Eduard Serbenco, prodecan al Universitatii de Stat din Moldova, privind relatia intre normele cutumiare si cele conventionale ale dreptului international, si un al treilea, al lui Avneesh Kumar de la Universitatea Nationala Juridica „Dr. Ram Manohar Lohiya” din Lucknow, India, privind razboiul informatic si necesitatea reglementarii sale de catre dreptul international.
in rubrica de Comentarii privind activitatea organizatiilor internationale in domeniul dreptului international publicam o prezentare, scrisa de Alina Orosan, a activitatilor recente ale celei de a 63-a sesiuni a Comisiei de Drept International, astfel cum sunt reflectate in Raportul CDI din 2011.
Rubrica de Studii si comentarii de jurisprudenta si legislatie prezinta un comentariu al lui Ion Galea privind problemele aparute in aplicarea Legii nr. 276/2011 privind procedura prin care Romania devine parte la tratatele incheiate intre Uniunea Europeana si statele membre, pe de o parte, si state terte sau organizatii internationale, pe de alta parte, un studiu al lui Eduard Serbenco, prodecan al Universitatii de Stat din Moldova, privind actele organelor de control al aplicarii principalelor tratate ONU in domeniul drepturilor omului si situatia lor juridica in dreptul intern al Republicii Moldova, precum si un comentariu al Acordului intre Romania si Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al SUA in Romania.
Rubrica Restitutio publica un fragment din teza de doctorat din 1915, publicata la Geneva, cu privire la regimul juridic al Stramtorilor Marii Negre („La Question du Bosphore et des Dardanelles”), scrisa de juristul si diplomatul roman Nicolae Dascovici.
Rubrica de Recenzii contine o prezentare a volumului „The Cambridg Companion to International Law”, coordonat de James Crawford si Martti Koskenniemi, si publicat la Cambridge University Press.
in rubrica privind Contributia doctorandului, publicam o lucrare a lui Cosmin Dinescu privind „Dreptul international ca instrument de promovare a obiectivelor de politica externa. Experienta Romaniei”.
Sper ca si acest nou numar al RRDI va atrage atentia cititorilor si tuturor celor interesati asupra evolutiilor recente in dreptul international, iar noile contributii ale specialistilor in domeniu vor fi apreciate.

Lector dr. Bogdan AurescuA aparut numarul 13/2011 al Revistei Romane de Drept International!Nr. pagini 232
Limba ro
Editura C.H.Beck
Data aparitie 28-02-2013
Tematica Drept international public


Detalii si comenzi


[click]
Revista Romana de Drept International nr. 13/2011 - Editura C.H. Beck,Editura C.H. Beck

Pret: 39.9 lei
33.92 lei

[COMANDA]In categoria Drept international public
Drept international public. Volumul II. Editia 2Drept international publicDrept international public. Volumul I. Editia 3Drept international economic


RSS Feed

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
61 useri online

Useri autentificati: