Despre lucrare
Aparitia unei noi editii a lucrarii a fost determinata de modificarea substantiala a Cartii a V-a - Despre executarea silita a Codului de procedura civila intervenita prin Legea nr. 138/2014. Acest act normativ a modificat, de asemenea, si Codul civil, insa intr-o masura mult mai mica, in privinta prezumtiei de renuntare, a vanzarii bunurilor ipotecate si a prescriptiei dreptului la actiune privind creanta garantata.
Culegerea cuprinde si ultimele modificari aduse prin D.C.C. nr. 462/2014, prin care Curtea Constitutionala a constatat ca dispozitiile cuprinse in art. 13 alin. (2) teza a II-a, art. 83 alin. (3), precum si in art. 486 alin. (3) NCPC cu referire la mentiunile care decurg din obligativitatea formularii si sustinerii cererii de recurs prin avocat sunt neconstitutionale.
Din cuprins
- Noul Cod civil si Noul Cod de procedura civila
- Extrase din Legea nr. 71/2011 si Legea nr. 76/20102, incluzand dispozitii tranzitorii, de punere in aplicare si finale
- Tabele de corespondenta (NCPC - CPC 1865 si alte acte normative; CPC 1865 - NCPC)
- Index alfabetic
Puncte forte
- dispozitiile de punere in aplicare si cele tranzitorii sunt inserate direct sub articolele din Cod la care se refera
- Index alfabetic detaliat
- Istoricul actelor normative
Despre coordonator
Conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias este decanul al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti si titular al cursurilor de Drept civil. Drepturile reale, Drept civil. Teoria obligatiilor si Dreptul familiei. Este cadru didactic asociat al Colegiului juridic franco-roman, Universitatea din Bucuresti si profesor invitat la mai multe universitati, printre care: Universitatea Paris I „Panthéon - Sorbonne”, Universitatea din Poitiers, Universitatea Bordeaux IV „Montesquieu”, Universtitatea Sao Paulo, Universitatea Louvain-La-Neuve, Belgia.
Public tinta
avocati, consilier juridici, magistrati, studenti, justitiabili