Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sistemul jurisdictiilor internationale. Editia 2, Aurescu Bogdan
DreptOnline.ro, carte juridica

Cautare titluri:


Carti juridice - Pagina de start


Sistemul jurisdictiilor internationale. Editia 2
de Aurescu Bogdan

Acest volum este in principal dedicat necesitatilor studiului universitar. Structura sa este special conceputa pentru acest scop: cele paisprezece capitole sunt totodata cursuri, fiecare avand o structura anume, care sa faca usor de inteles particularitatile celor aproape treizeci de instante internationale analizate, atat in aspectele lor teoretice, cat si de practica jurisprudentiala. Acolo unde este cazul, au fost puse in evidenta experienta si implicarea romaneasca in materie. Fiecare curs este urmat de anexe bogate - tratate constitutive, statute, reguli de procedura, spete relevante, rezolutii ale organizatiilor internationale, texte interesante de doctrina - care sa permita atat intelegerea corecta a teoriei cursului, cat si sa constituie materialul didactic potrivit pentru activitatile de seminar. Totodata, fiecare curs este insotit de o bibliografie selectiva orientativa, cu indicarea cat mai precisa a paginilor relevante, care are un dublu rol: pe de o parte, indica autorii, cartile si articolele utilizate partial la realizarea cursului, cat si, pe de alta parte, doctrina pe care cei interesati o pot consulta pentru largirea cunostintelor. Cursul foloseste, in ce priveste datele despre numarul de parti la tratatele constitutive ale instantelor, despre intrarea in vigoare a acestora, despre numarul de cazuri examinate, informatiile oficiale de pe site-urile acestor jurisdictii - indicate, de altfel, si acestea, la finalul fiecarui curs.

Aceasta a doua editie revazuta si adaugita apare la opt ani de la prima editie din 2005 a acestui volum. Ea aduce la zi si completeaza informatia juridica de specialitate cu evolutiile instantelor internationale si conceptelor si institutiilor asociate lor acumulate in acest interval de timp. Astfel, sunt avute in vedere dezvoltarile jurisprudentei jurisdictiilor internationale, mai ales de la Curtea Internationala de Justitie, dar si de la alte instante permanente, cum sunt Tribunalul International pentru Dreptul Marii, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, instantele penale internationale si tribunalele arbitrale, cum este, de exemplu, Curtea Permanenta de Arbitraj sau Centrul International pentru Reglementarea Diferendelor privind Investitiile. De asemenea, aceasta editie este subsecventa Hotararii Curtii Internationale de Justitie din 3 februarie 2009 in speta privind Delimitarea Maritima in Marea Neagra (Romania c. Ucraina), prin care Romania a obtinut 79,34% din suprafata aflata in disputa (cca 12.200 km²), adica 9.700 km² de platou continental si zona economica exclusiva, cu importante resurse de hidrocarburi. S-a considerat a fi utila includerea in aceasta editie a elementelor relevante rezultate din experienta acumulata din acest proces. De altfel, pe tot parcursul volumului sunt avute in vedere implicarile Romaniei in fata diverselor instante internationale.


Sistemul jurisdictiilor internationale. Editia 2Nr. pagini 368
Limba ro
Editura C.H.Beck
Data aparitie 26-08-2013
Tematica Drept international public


Detalii si comenzi


[click]
Sistemul jurisdictiilor internationale. Editia 2 - Aurescu Bogdan

Pret: 59.9 lei
50.92 lei

[COMANDA]In categoria Drept international public
Drept international public. Volumul II. Editia 2Drept international publicDrept international public. Volumul I. Editia 3Drept international economic


RSS Feed

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
63 useri online

Useri autentificati: