DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 05.07.2007 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 05.07.2007
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 05.07.2007

Text extras din document
Cursul BNR 05.07.2007 1 EURO = 3.1359 LEI

Sedinta bursiera de astazi a adus cresteri destul de importante pentru indicii bursieri, doar BET-FI inregistrand o apreciere ceva mai timida, mai putin de un punct procentual. Indicele BET a consemnat un nou maxim istoric, depasind pentru prima data valoarea de 10,000 puncte.

In topul preferintelor investitorilor s-a aflat SIF Oltenia (SIF5) cu o valoare a tranzactiilor de peste 9.66 mil lei, lichiditatea fiind insa mai scazuta fata de sedintele precedente. Pretul de referinta stabilit pentru sedinta de maine este 4.3100 lei/actiune, in crestere cu 1.41%. SIF Moldova (SIF2) a inregistrat cea mai puternica apreciere dintre societatile de investitii financiare, in sedinta de astazi cursul bursier al unei actiuni SIF2 urcand pana la 3.7400 lei (+3.03%). Lichiditatea la nivelul acestui emitent a fost si ea in scadere fata de sedinta precedenta, in piata tranzactionandu-se peste 1.99 mil actiuni.

Sectorul petrolier a avut o evolutie exceptionala in sedinta de astazi, atat la capitolul lichiditate cat si la cel al cresterilor. Pretul unei actiuni Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) a depasit in sedinta de astazi valoarea nominala pe fondul unei lichiditati foarte bune in raport cu sedintele precedente, in piata fiind tranzactionate aproximativ 52 mil actiuni. Pretul la care a fost realizata ultima tranzactie a acestei sedinte a fost 0.1020 lei/actiune, in crestere cu 3.55%. Celalalt reprezentant al sectorului petrolier, Petrom SA (SNP), a inregistrat si el o lichiditate foarte buna comparativ cu ultima perioada. Actiunile acestui emitent au facut si obiectul a doua tranzactii speciale, pretul la care au fost incheiate acestea fiind apropiat de cel din piata Regular. Capitalizarea bursiera a acestui emitent a urcat in sedinta de astazi cu 3.54%, depasind astfel 10 miliarde euro.

Sectorul bancar a inregistrat si el o lichiditate relativ buna, Banca Transilvania (TLV) continuand evolutia ascendenta din ultimele sedinte bursiere. Pretul unei actiuni TLV a urcat in sedinta de astazi pana la 0.9000 lei/actiune, pretul de inchidere fiind insa mai jos cu un pas de cotare fata de media zilei de 0.8850 lei/actiune (+0.57%). Printre cele mai puternice cresteri din sedinta de astazi se regaseste cea a actiunilor operatorului portuar Socep (SOCP). Cresterea de pret a unei actiuni SOCP s-a oprit astazi la 14.74%, maximul permis de sistem intr-o sedinta bursiera, in piata fiind transferate 3.85 mil actiuni.STIRI BURSIERE
SC OIL TERMINAL SA CONSTANTA (OIL)

Delegatii Comitetului Interstatal privitor la Compania de dezvoltare a proiectului de constructie a Oleoductului Pan-European, PEOP, s-au intalnit joi, 05.07.2007, ora 10:00, la sediul OIL TERMINAL S.A. Constanta, la discutii premergatoare Acordului de constituire a Companiei ce va dezvolta proiectul de constructie a oleoductului Pan-European, PEOP. In urma discutiilor, Comitetul Interstatal a acceptat conceptul de act constitutiv al Companiei de dezvoltare a proiectului (CDP) prezentat de catre delegatia croata. In concordanta cu acest concept, obiectul de activitate al CDP va include, in mod neexclusiv, promovarea si dezvoltarea increderii industriei si consumatorilor in proiectul PEOP si contactarea de furnizori de capital.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2005%2007%202007.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
25 useri online

Useri autentificati: