DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 08.06.2007 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 08.06.2007
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 08.06.2007

Text extras din document
Cursul BNR 08.06.2007 1 EURO = 3.2850 LEI

Ultima sedinta a acestei saptamanii a fost dominata de tranzactiile cu actiuni Kandia-Excelent, pachetul majoritar reprezentand 93.31% din companie fiind achizitionat de Cadbury Schwepps, cel mai mare producator de dulciuri la nivel mondial. Valoarea tranzactiilor speciale cu actiunile acestui emitent s-a ridicat la 99.38 mil Euro.

Lichiditatea celorlalti emitenti cotati pe bursa bucuresteana a fost insa modesta, pe fondul acestei lipse de interes a investitorilor, indicii inchizand in scadere finalul acestei saptamani.

Astazi cel mai tranzactionat emitent a fost SIF Oltenia (SIF5). Valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 4.53 mil lei, pretul la care a fost realizata ultima tranzactie fiind cu un pas de cotare mai mare decat minimul zilei, respectiv 3.5200 lei/actiune (-1.68%).

Al doilea in topul celor mai tranzactionati emitenti se afla SIF Moldova (SIF2) cu o valoare tranzactionata de 3.58 mil lei. Aceasta a suferit cea mai puternica depreciere in sectorul financiar, presiunea exercitata de vanzatori, mai ales in ultima parte a sedintei de tranzactionare, determinand o scadere a capitalizarii bursiere cu 3.14%. Pretul de referinta la SIF2 pentru sedinta de luni a fost stabilit la 3.0800 lei/actiune.

Petrom SA (SNP) se regaseste in topul celor mai tranzactionati emiteniti cu o valoare a tranzactiilor de doar 2.35 mil lei. Pretul actiunilor SNP a continuat evolutia descendenta din ultimele sedinte bursiere, acesta sedinta marcand o depreciere de 1.39% (0.4980 lei/actiune) pentru cel mai mare emitent al bursei autohtone.

Actiunile Kandia-Excelent (EXC) au fost in topul celor mai tranzactionati emitenti si pe piata Regular, chiar daca mai bine de doua ore au fost oprite de la tranzactionare.

Desi entuziasmul cumparatorilor a fost foarte mare, multi investitori au preferat sa marcheze profitul iar pretul de referinta stabilit pentru prima sedinta de saptamanii viitoare este de 3.7000 lei/actiune (+8.82%).

Actiunile Impact Developer & Contractor SA (IMP) au cunoscut o apreciere foarte importanta (+13.99%) pe fondul unui comunicat transmis de emitent catre piata. Acesta a facut public rezultatul valorii juste a companiei calculate pe baza metodei Dicounted Cash Flow de catre firma de consultanta Osprey Partners. Conform acestei evaluari valoarea justa a Impact Developer & Contractor se situeaza intre 511 si 584 mil Euro. De precizat este ca inaintea acestei sedinte, capitalizarea bursiera a emitentului se ridica la 295.40 mil Euro, dupa aceasta crestere ea ramanand inferioara valorii comunicate de emitent.STIRI BURSIERE

Banca Europeana de Investitii (EIB14)

Astazi, 8 iunie 2007, a inceput tranzactionarea obligatiunilor emise de Banca Europeana de Investitii, sectorul Titluri de credit. Valoarea nominala este 100 lei, rata dobanzii este de 7.00%, plata dobanzii se face lunar, iar valoarea nominala se restituie la scadenta (10.05.2014).

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2008%2006%202007.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
31 useri online

Useri autentificati: