DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 17.05.2007 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 17.05.2007
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 17.05.2007

Text extras din document
Cursul BNR 17.05.2007 1 EURO = 3.2766 LEI

Sedinta bursiera de astazi a fost caracterizata de o lichiditate destul de buna, atat indicele BET cat si BET-FI inregistrand aprecieri pe parcursul ei. Daca indicele BET a reusit sa inchida sedinta cu o apreciere destul de mica 0.02%, indicele BET-FI a inregistrat la inchidere un plus de 1.59%.

Cel mai tranzactionat emitent a fost astazi SIF Moldova (SIF2), urmat la mica distanta de SIF Transilvania (SIF3). SIF2 s-a apreciat in sedinta de astazi 2.29%, pretul de inchidere fiind 3.1300 lei/actiune. Vloarea tranzactiilor cu actiunii SIF2 a fosta astazi de 5.65 mil lei. Sectorul bancar nu a excelat la capitolul lichiditate, BRD Groupe Societe Generale (BRD), pe langa lichiditatea scazuta a suferit si o depreciere a cotatiei bursiere, pretul unei actiuni BRD coborand pana la 24.0000 lei/actiune asta insemnand o scadere cu 1.23% a capitalizarii bursiere.

Celalalt emitent important al sectorului bancar, Banca Transilvania (TLV), a avut o lichiditate ceva mai buna, valoarea tranzactiilor ridicandu-se la 2 mil lei. Pretul de referinta pentru sedinta de maine a fost stabilit la 0.7250 lei/actiune (+0.69%).

Sectorul petrolier a inregistrat si el o lichiditate destul de scazuta, doar tranzactiile cu actiunile Petrom SA (SNP) au depasit 1 mil lei. Dupa ce in sedinta de ieri pretul unei actiuni SNP s-a depreciat pe fondul publicarii unor rezultate financiare trimestriale nu foarte bune, astazi valoarea unei actiuni s-a mentinut la 0.5250 lei. Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), chiar daca nu au excelat la capitolul lichiditate au inregistrat o apreciere semnificativa a cursului bursier, pretul de referinta stabilit pentru urmatoarea sedinta de tranzactionare este 0.0889 lei/actiune (1.60%).

Actiunile emitentului Admeb SA Bucuresti (ADME) cotate pe piata XMBS atrag atentia in sedinta de astazi cu o valoare a tranzactiilor de aproximativ 1 mil lei, in piata fiind tranzactionate actiuni reprezentand 13.57% din capitalul social.STIRI BURSIERE

CHIMOPAR SA (CPR)

Societatea anunta actionarii ca termenul de exercitare a dreptului de preferinta acordat pentru subscrieri la majorarea de capitalului social incepe din data de 14.05.2007.

PETROM SA (SNP)
Profitul operational este in scadere cu 63% in primul trimestru al acestui an fata de perioada similara a anului trecut. Principalii factori care au influentat negativ atat veniturile cat si cheltuielile, potrivit comunicatului oficial al companiei, au fost pretul titeiului in scadere si aprecierea Leului fata de Dolarul American.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2017%2005%202007.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
21 useri online

Useri autentificati: