DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 04.05.2007 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 04.05.2007
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 04.05.2007

Text extras din document
Cursul BNR 04.05.2007 1 EURO = 3.3197 LEI

Valoarea tranzactiilor inregistrate in sedinta de astazi a scazut cu 28.8% fata de cea din sedinta precedenta, atingand un nivel de 121.8 mil lei. Indicii generali, au consemnat cresteri in sedinta de astazi, ajungand in momentul de fata la o crestere de peste 15% de la inceputul anului.

Dupa sedintele din zilele precedente in care Societatile de Investitii Financiare au crescut vertiginos, astazi decat SIF 4 a crescut cu peste 5% restul SIF-urilor stagnand cam la aceleasi preturi pe fondul unei lichiditati relativ ridicate. Un volum mai ridicat am intalnit in dreptul SIF Muntenia (SIF4) cu 8.14 mil actiuni schimbate in piata si SIF Banat Crisana (SIF1) cu peste 5.08 mil actiuni tranzactionate. Actiunile SIF4 s-au apreciat astazi cu 7.18% ajungand la un pret de 2.09 lei/actiune in timp ce titlurile SIF1 au inchis sedinta cu un timid plus de 0.60%.

Astazi actiunile Bancii Transilvania(TLV) au scazut cu 0.89% cu ajutorul unui volum consistent de actiuni tranzactionate. In piata s-au tranzactionat peste 14.11 mil actiuni la un pret mediu de 1.1100 lei/actiune, Sedinta de astazi nu a fost impresionanta prin oscilatia pretului ci mai degraba prin lupta acerba data de cumparatori in stabilizarea pretului. De remarcat este faptul ca emitentul a inchis piata cu peste 1 mil de actiuni ramase in Best Ask.

Dupa corectia pretului de acum 2 zile, actiunile BRD-Groupe Societe Generale(BRD) s-au stabilizat si au reluat tendinta generala a ultimelor sedinte. Pretul actiunilor BRD a crescut astazi cu 1.74%, in piata tranzactionandu-se actiuni in valoare de peste 1.81 mil lei majoritatea tranzactiilor realizandu-se la un pret de 23.1000 lei/actiune. Ultimul pret la care s-a mai efectuat o tranzactie cu simbolul BRD a fost 23.4000.

Sectorul petrolier nu a fost la fel de cautat astazi. Aciunile Petrom(SNP) s-au apreciat astazi cu 0.92%. S-au tranzactionat aproximativ 3.89 mil actiuni SNP la un pret mediu de 0.5450 lei, sedinta fiind inchisa in pretul 0.5500 lei/actiune. Titlurile Rompetrol Rafinare Constanta(RRC) au consemnat o usoara scadere a pretului, aici inregistrandu-se tranzactii in valoare de 2.57 mil lei efectuate intre preturile 0.1020 lei/actiune si 0.1040 lei/actiune. Pretul de referinta pentru urmatoarea sedinta a fost stabilit la 0.1030 lei.

O crestere importanta a fost astazi in dreptul actiunilor Impact (IMP), dupa ce in aceasta perioada Impact a facut un anunt cu privire la o viitoare majorare de capital precum si intrarea unor fonduri importante in actionariatul companiei. Impact a inchis sedinta in maximul zilei 0.9200 lei/actiune (15.00%) cu inca 40 ordine la cumparare la acest pret insumand 400,000 de actiuni.STIRI BURSIERE

SC IMPACT S.A.

Societatea anunta cateva detalii privind valoarea actiunilor IMPACT. La data de 15 Aprilie 2007, compania DTZ Echinox a realizat o evaluare a activelor imobiliare ale IMPACT, care indica o valoare cumulata a acestora de 206,7 mil. EURO. Aceasta valoare, conform normelor de prudenta interne ale DTZ, are in vedere un factor de reducere de 6,5% fata de valoarea de piata de la 15.04.2007. In urma aplicarii corectiei generata de creantele si datoriile IMPACT rezulta un NAV de 200,7 milioane EURO. Fata de ultimul pret de tranzactionare a actiunilor IMP ( 0,8 RON), rezulta ca valoarea bursiera/capitalizarea societatii este de 800 milioane RON, adica 241 mil. EURO, ceea ce inseamna ca societatea se tranzactioneaza la un pret egal cu 1,2x NAV ( 241= 1,2x 200,7). In Cehia si Polonia „premiumul” actiunilor societatilor similare tranzactionate se situeaza intre 1,6 si 3,2.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20Zilnic%20de%20piata%2004.05.2007.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
52 useri online

Useri autentificati: