DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 08.05.2008 - extras

Pronuntarea asupra apelului declarat de SC Cocor SA Bucuresti (COCR) impotriva Sentintei civile nr. 59/CC din 12.12.2007 a Tribunalului Brasov

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 08.05.2008
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 08.05.2008

Text extras din document
Cursul BNR 08.05.2008 1 EURO = 3.6816 LEI

Sedinta de astazi a fost caracterizata de o lichiditate scazuta, doar cativa emitenti facand nota discordanta. Cursul actiunilor s-a depreciat la finalul sedintei, chiar daca in prima parte au fost semne de usoara revenire a cotatiilor.

Cea mai mare valoare a tranzactiilor se regaseste in dreptul SIF Muntenia (SIF4). Lichiditatea acestuia a fost foarte buna in comparatie cu ceilalti emitenti, astazi fiind ultima zi in care investitorii puteau cumpara actiuni pentru a beneficia de dividend. Rentabilitatea dividendului brut calculata in functie de pretul de inchidere este 4.09%, aceasta fiind si corectia matematica a pretului pentru sedinta de maine.

In sectorul investitiilor financiare, cea mai puternica depreciere a inregistrat-o SIF Oltenia (SIF5), acest emitent aflandu-se pe locul secund in topul celor mai tranzactionati emitenti. Mare parte din aceasta scadere este datorata corectiei de pret, astazi fiind data „ex-dividend” pentru acest emitent.

Pierderea raportata la ultima tranzactie a fost de 0.1100 lei/actiune, din care 0.0780 lei valoarea dividendului oferit actionarilor SIF5.

Titlurile Bancii Transilvania (TLV) au fost si ele printre preferatele investitorilor, valoarea tranzactiilor din piata principala cu aceste titlurii fiind de peste 4.77 mil lei. Si acest emitent a inchis sedinta in scadere, dupa ce in prima parte a sedintei a inregistrat o usoara apreciere, pretul la care a fost incheiata licitatia de inchidere fiind cu 1.38% mai mic ca cel din sedinta precedenta.

Celalalt reprezentant al sectorului bancar, BRD Groupe Societe Generale (BRD), nu a impresionat prin lichiditate astazi, valoarea tranzactiilor fiind de 1.77 mil lei. Pretul stabilit ca referinta pentru sedinta de maine este in scadere cu 0.93%, ceea ce este echivalent cu o cotatie de 21.3000 lei/actiune.

Sectorul farmaceutic a inchis sedinta de astazi in usoara crestere fata de precedenta, atat Biofarm (BIO), cat si Antibiotice (ATB) inregistrand la final o crestere de mai putin de un punct procentual. Lichiditatea emitentilor apartinand acestui sector, listati pe piata principala, a fost insa una scazuta.STIRI BURSIERE

SIF Transilvania SA (SIF3)
Emitentul informeaza ca la data de 08.05.2008, Curtea de Apel Brasov a amanat pentru data de 15.05.2008 pronuntarea asupra apelului declarat de SC Cocor SA Bucuresti (COCR) impotriva Sentintei civile nr. 59/CC din 12.12.2007 a Tribunalului Brasov.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2008%2005%202008.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
23 useri online

Useri autentificati: