DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 24.04.2008 - extras

Adunarea Generala a Actionarilor BRD a aprobat, repartizarea profitului in suma de 412 milioane RON si fixarea dividendului pe anul 2007 (dividendul brut este de 0.59205 lei/actiune, in crestere cu 61.2% fata de anul precedent)

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 24.04.2008
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 24.04.2008

Text extras din document
Cursul BNR 24.04.2008 1 EURO = 3.5768 LEI

Avand aproximativ 10 emitenti suspendati de la tranzactionare datorita Adunarilor Generale ale Actionarilor, Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat astazi un rulaj destul de scazut de numai 18.10 mil lei, pe fondul caruia deprecierile cotatiilor din piata au fost predominante. Indicii au consemnat usoare cresteri datorate in principal aprecierii semnificative din dreptul titlurilor SNP.

Vedeta incotestabila a acestei sedinte bursiere a fost Petrom SA (SNP). Capitalizarea SNP a ajuns la nivelul 7.85 mld Euro, in urma unei cresteri sustinute de 5.56%, de altfel una dintre putinele cresteri de pe piata bucuresteana de astazi. S-au tranzactionat peste 18.69 mil actiuni astazi, ultima tranzactie stabilind pretul de inchidere la 0.4940 lei pe actiune. Cele mai multe dintre cele 610 tranzactii au fost realizate la pretul de 0.4870 lei pe actiune, pret identic cu cel de inchidere.

Cu exceptia SNP-ului, rulajul inregistrat de fiecare dintre emitenti nu a depasit 700 mii lei, cel mai important fiind Broker Cluj (BRK) ce a adunat tranzactii de 0.68 mil lei.

Cotatia actiunilor BRK a coborat cu peste 28.28%, fiindu-i ridicata limita de variatie zilnica pentru corectarea pretului. Ieri a fost ultima zi in care cumparatorii mai puteau beneficia de majorarea de capital de la BRK. In urma acestei majorari a capitalului, fiecare detinator de actiuni BRK a primit astazi actiuni gratuite in proportie de 0.38%, pretul coborand matematic pana la 0.8750 lei.

Sectorul bancar romanesc a fost reprezentat doar de Banca Carpatica (BCC), care a scazut astazi, in piata realizandu-se 77 tranzactii la un pret mediu de 0.2460 lei, volumul depasind cu putin 0.26 mil actiuni. Ultima tranzactie la BCC a stabilit un pret de inchidere de 0.2480 lei pe actiune (-2.36%). Si actiunile Erste Bank (EBS) au scazut astazi in piata cu un usor 0.26%. Rulajul realizat a fost unul destul de slab, doar 1,184 actiuni schimbandu-si posesorii in piata principala.

La momentul redactarii acestui raport, spreadul dintre pretul de la Bucuresti si cel de la Viena, la cursul oficial al BNR al Euro-Leu, era de 1.36%, favorabil cotatiei vieneze.

Actiunile SNTGN Transgaz (TGN) au inregistrat si ele o corectie usoara in sedinta de astazi, pretul coborand cu 0.70%. Referinta pentru maine a ajuns la 214.0000 lei. Lichiditatea a fost insa destul de slaba, valoarea tranzactiilor fiind 531.70 mii lei.STIRI BURSIERE

SIF OLTENIA (SIF5)
Societatea anunta in urma desfasurarii AGA aprobarea acordarii dividendelor. Profitul net repartizat pentru dividende asigura plata unui dividend brut de 0.0780 lei/actiune, platibil actionarilor īnregistrati la data de inregistrare de 12.05.2008. Plata dividendelor se va face īncepānd cu luna iulie 2008. Cheltuielile generate de distribuirea dividendelor vor fi suportate de catre actionari (taxe postale, comision bancar etc.).

BRD GROUPE SOCIETE GENERALE (BRD)
Adunarea Generala a Actionarilor BRD a aprobat, repartizarea profitului in suma de 412 milioane RON si fixarea dividendului pe anul 2007 (dividendul brut este de 0.59205 lei/actiune, in crestere cu 61.2% fata de anul precedent). Dividendele vor fi platite in termen de maximum 2 luni de la data Adunarii Generale, conform Actului Constitutiv al BRD si celor stabilite de AGA.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2024.04.2008.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
35 useri online

Useri autentificati: