DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 27.03.2008 - extras

Erste Bank a vandut catre Vienna Insurance Group (VIG) societatea de asigurari Sparkassen Versicherung inclusiv filialele sale din Europa Centrala si de Est, precum si companiile de asigurari detinute de catre BCR.

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 27.03.2008
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 27.03.2008

Text extras din document
Cursul BNR 27.03.2008 1 EURO = 3.7176 LEI

In cea de-a doua jumatate a acestei saptamani, volumele transferate in piata la diferite preturi au conturat o sedinta de tranzactionare cu o valoare finala a indicelui BET-C de 4,943.99 puncte, aceasta echivaland cu o crestere de 0.90% fata de valoarea celui de ieri.

Valoarea totala a tranzactiilor la Bursa de Valori Bucuresti a fost astazi de 35.71 mil lei. Cele cinci Societati de Investitii Financiare au inregistrat o tendinta de usoara crestere cu volume tranzactionate in scadere fata de ziua de ieri. Valoarea totala a tranzactiilor cu titluri SIF a fost de 7.92 mil lei (aproximativ 30% din valoarea pietei REGULAR). SIF Oltenia (SIF5), cel mai tranzactionat SIF din sesiunea de astazi, a inregistrat o valoare a tranzactiilor de peste 2.60 mil lei, cu un pret mediu al tranzactiilor de 2.8900 lei/actiune si o variatie finala pozitiva de 0.70%.

Titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD), cele mai lichide de astazi, au inchis sedinta la un pret in crestere cu 4.17% fata de pretul de referinta, tranzactionandu-se un volum de actiuni in valoare de 3.74 mil lei si atingandu-se un pret maxim de 20.1000 lei/actiune. Cu o valoare a tranzactiilor mai scazuta cu aproape 20% fata de ziua de ieri, actiunile Banca Transilvania (TLV) au adunat o valoare totala de peste 2.28 mil lei, la preturi variind intre 0.7250 si 0.7350 lei/actiune, pretul de referinta pentru sesiunea viitoare stabilindu-se la nivelul de 0.7250 lei/actiune (-0.68%).

Din sectorul farmaceutic, actiunile Zentiva Bucuresti (SCD) au atins in sedinta curenta un nivel maxim al pretului de 0.6100 lei/actiune, valoarea tranzactionata ajungand astazi la aproximativ 2.29 mil lei, cu un pretul de inchidere inferior pretului de referinta, respectiv 0.5950 lei/actiune (-0.83%).

Un alt emitent cu o lichiditate mai mare a fost Erste Bank (EBS), in timpul sedintei de astazi fiind tranzactionate actiuni in valoare de 3.22 mil lei. La inchiderea sedintei, pretul actiunilor EBS a fost de 147.2000 lei/actiune, in crestere cu 5.90% fata de inchiderea zilei de miercuri.

Astazi, pe piata DLBS s-a incheiat o tranzactie cu titlurile Conpet SA Ploiesti (COTE), respectiv 16,900 actiuni COTE la pretul de 45.0000 lei/actiune. Pretul la care s-a perfectat deal-ul a fost cu 10% mai mare decat inchiderea din piata principala a emitentului. Transferul cu actiunile acestui emitent a fost executat in cea de-a doua parte a sedintei de tranzactionare.STIRI BURSIERE

ERSTE BANK (EBS)
Erste Bank a vandut catre Vienna Insurance Group (VIG) societatea de asigurari Sparkassen Versicherung inclusiv filialele sale din Europa Centrala si de Est, precum si companiile de asigurari detinute de catre BCR. Erste Bank sau subsidiarele respective din Europa Centrala si de Est au ramas fiecare cu o participatie de 5% la companiile de asigurari de viata locale. Cele doua companii au semnat un parteneriat de distributie pe 15 ani. Erste Bank si VIG au devenit parteneri preferati si isi vor distribui reciproc produsele catre cei peste 20 de milioane de clienti ai lor, intr-o regiune cu 120 de milioane de locuitori. Valoarea totala a tranzactiei a fost de 1,445 mil EUR (corespunzand unui multiplu pret/prime brute subscrise de aproximativ 1.2x). Veniturile vor fi folosite pentru intarirea bazei de capital. Indicele de adecvare a capitalului de rang I va creste cu aproximativ 70 puncte de baza. Perfectarea tranzactiei este asteptata pentru trimestrul trei din 2008. Tintele financiare pentru 2008 si 2009 raman neschimbate excluzand impactul acestei tranzactii.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2027%2003%202008.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
67 useri online

Useri autentificati: