DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 18.03.2008 - extras

Aprobare a modificarilor Codului BVB, Cartea II Piata reglementata la termen cu privire la crearea cadrului pentru introducerea contractelor futures care au ca activ suport actiuni si a market makerilor pe Piata Derivatelor.

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 18.03.2008
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 18.03.2008

Text extras din document
Cursul BNR 18.03.2008 1 EURO = 3.7418 LEI

Sedinta de tranzactionare de astazi a inregistrat la BVB o zi in care indicii bursieri au marcat aprecieri, indicele BET avand cea mai mare crestere, de 1.91% fata de ziua precedenta. Petrom SA (SNP) cel mai important emitent al BVB avand drept criteriu marimea capitalizarii bursiere, a inregistrat in sedinta de astazi o apreciere importanta a pretului, de 3.86% fata de pretul de referinta, fiind totodata si cel mai tranzactionat emitent la BVB. Ultimul pret al zilei a atins valoarea de 0.4310 lei/actiune, in timp ce volumul tranzactionat a fost de 8.77 mil titluri.

Titlurile SIF Oltenia (SIF 5) au adunat in piata o valoare a tranzactiilor de aproximativ 3.56 mil lei, ultimul pret al zilei fiind de 3.0500 lei/actiune (-0.97%). Pretul titlurilor SIF 5 a oscilat astazi intre un minim de 3.0400 lei/actiune si un maxim de 3.1300 lei/actiune.

BRD-Groupe Societe Generale (BRD) a inceput sedinta de tranzactionare la pretul de 20.2000 lei /actiune, minimul coborand insa pana la valoarea de 19.8000 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a BRD a crescut astazi cu 0.50% fata de sedinta precedenta, pretul ultimei tranzactii fiind de 20.0000 lei/actiune.

C.N.T.E.E. Transelectrica (TEL) a marcat o apreciere a valorii titlurilor sale, pretul de inchidere stabilind o referinta pentru sedinta de maine de 27.5000 lei/actiune (+1.85%). Volumul tranzactionat a fost de 8.62 mii titluri.

Titlurile Albalact (ALBZ) au consemnat o ultima tranzactie la un pret de 0.5000 lei/actiune (0.00), pret care va fi referinta de tranzactionare pentru sedinta de maine. Volumul tranzactionat cu titluri ALBZ a fost de 2.52 mil actiuni.

In sectiunea Rasdaq a BVB, cel mai tranzactionat emitent a fost astazi AUTOMECANICA SA MEDIAS (AUEC) ale carui titluri au fost transferate in piata, intr-un numar de 651.12 mii actiuni, valoarea totala tranzactionata fiind de 2.56 mil lei.STIRI BURSIERE

Bursa de Valori Bucuresti informeaza ca prin Decizia C.N.V.M nr. 496/12.03.2008, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat modificarile Codului BVB, Cartea II Piata reglementata la termen cu privire la crearea cadrului pentru introducerea contractelor futures care au ca activ suport actiuni si a market makerilor pe Piata Derivatelor .

In conformitate cu vechile prevederi ale Codul BVB, anterior admiterii la tranzactionare a contractelor futures care au ca activ suport actiuni, B.V.B. avea obligatia de a emite proceduri privind ajustarea acestor contracte in cazul evenimentelor corporative. Modificarea aprobata de CNVM vizeaza introducerea unui capitol cu privire la ajustarea contractelor futures ca urmare a evenimentelor corporative, legate de emitentul actiunilor care constituie activ suport. In baza aceleiasi decizii a CNVM, au fost aprobate modificarile Titlului II Market Makerii, intrand in vigoare prevederile referitoare la obtinerea calitatii de market maker pe Piata Derivatelor si inregistrarea ca market maker pentru unul sau mai multe instrumente financiare derivate.

Articolele prin care se conditioneaza emiterea de catre B.V.B. a unor proceduri anterior Inceperii tranzactionarii au fost abrogate. Noile contracte futures care vor fi lansate In curand de Bursa de Valori Bucuresti au ca activ suport actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF), Erste Bank, Petrom, Transelectrica, Transgaz, Banca Transilvania, precum si cursurile de schimb EUR/RON, respectiv USD/RON. Inceperea tranzactionarii contractelor futures cu activ suport actiuni si valute va fi Insotita de intrarea In vigoare a programului de reduceri speciale privind comisioanele totale pentru piata la vedere, care vor fi acordate participantilor ca urmare a Incheierii de tranzactii cu instrumente financiare derivate la Bursa de Valori Bucuresti.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2018%2003%202008.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
166 useri online

Useri autentificati: