DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 08.02.2008 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 08.02.2008
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 08.02.2008

Text extras din document
Cursul BNR 08.02.2008 1 EURO = 3.6760 LEI

Sedinta bursiera de astazi a fost caracterizata de o lichiditate relativ redusa, pe fondul careia indicii bursei bucurestene au inregistrat o usoara depreciere, mentionand indicele BET-FI care a inregistrat o scadere de peste 1 punct procentual, valoarea de inchidere a acestuia coborand pana la 61,060.28 puncte. Valoarea tranzactiilor la Bursa de Valori Bucuresti in aceasta sesiune a fost de 24.91 mil lei.

Cele cinci Societati de Investitii Financiare au inregistrat o tendinta de scadere cu volume tranzactionate scazute, SIF Moldova (SIF2) si SIF Muntenia (SIF4) cumuland fiecare aproape 1 mil actiuni transferate azi in piata. Valoarea totala a tranzactiilor cu titluri SIF a fost de 9.65 mil lei (aproximativ 50% din valoarea pietei REGULAR). SIF Moldova (SIF2), cel mai lichid emitent de astazi, a insumat o valoare a tranzactiilor de 2.77 mil lei. Pretul tranzactiilor efectuate a variat intre 2.7400 lei/actiune si 2.8200 lei/actiune, la final stabilindu-se un pret de inchidere inferior pretului de referinta, respectiv 2.7500 lei/actiune (-1.79%).

Sectorul bancar nu a avut nici el o lichiditate foarte buna. Actiunile Bancii Transilvania (TLV) s-au depreciat si ele astazi, pana la finalul sedintei pretul unei actiuni pierzand 0.68% (0.7250 lei/actiune). Valoarea tranzactiilor cu actiunile acestui emitent a fost de 2.05 mil lei. Actiunile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) au totalizat o valoare a tranzactiilor de 1.34 mil lei. Pretul actiunilor BRD a urcat in sedinta de astazi pana la 18.7000 lei/actiune, insa pana la inchidere pretul a coborat la nivelul de 18.1000 lei/actiune (-1.63%).

C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. (TEL) s-a incadrat si ea in topul celor mai lichizi emitenti de astazi, valoarea tranzactiilor fiind de 1.96 mil lei. Ultima tranzactie a acestei saptamani a fost realizata la acelasi nivel cu pretul minim, respectiv 28.0000 lei/actiune (-1.75%).

Petrom S.A. (SNP), unul dintre cei doi reprezentanti importanti ai domeniului petrolier, a castigat 0.26% la capitalizarea bursiera in sedinta de astazi, pe fondul unei lichiditati modeste. Pretul de referinta al sedintei urmatoare a fost stabilit la nivelul mediu al acestei zile, adica 0.3820 lei/actiune. Titlurile S.N.T.G.N. Transgaz S.A. (TGN) au incheiat aceasta saptamana similar zilei de ieri, adunand o valoare a transferurilor efectuate in piata de 0.84 mil lei. Ultima tranzactie cu acest simbol a stabilit referinta pentru ziua de luni de 259.0000 lei/actiune.STIRI BURSIERE

PETROM BUCURESTI (SNP)
Prin cererea de chemare in judecata care face obiectul dosarului nr. 2907/3/2008 pe rolul Tribunalului Bucuresti, AVAS a solicitat anularea partiala a Hotararii AGEA a Petrom SA din data de 27.11.2007 privind aprobarea bugetului de investitii revizuit pe anul 2007.

Primul termen de judecata a fost fixat pe data de 06.03.2008. Petrom considera ca cererea AVAS este neintemeiata intrucat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, a carei decizie este atacata, a fost convocata si s-a desfasurat cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare, fiind respectate drepturile tuturor actionarilor societatii.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2008%2002%202008.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
51 useri online

Useri autentificati: