DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 30.01.2008 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 30.01.2008
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 30.01.2008

Text extras din document
Cursul BNR 30.01.2008 1 EURO = 3.7246 LEI

Sedinta bursiera de astazi a fost caracterizata de o volatilitate destul de scazuta a sectorului financiar pe fondul unei lichiditati la fel de scazute. Indicele BET-FI, singurul indice sectorial al BVB, s-a apreciat usor precum si ceilalti indici bursieri. Cea mai puternica apreciere a cunoscut-o indicele BET care a urcat cu 1.54%.

Sectorul bancar a fost cel mai cautat in sedinta de astazi, peste 38% din piata fiind realizata de acest sector. Banca Transilvania (TLV) a inregistrat o valoare a tranzactiilor de aproximativ 6.34 mil. lei.

Capitalizarea bursiera a acestui emitent a crescut in sedinta de astazi cu 4.17%, iar cele 616 tranzactii s-au facut predominant la un nivel de 0.7400 lei/actiune, valoarea de referinta pentru sedinta de maine fiind stabilita la 0.7500 lei/actiune.

Celalalt reprezentant al sectorului bancar, Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD), a cunoscut o usoara apreciere pe fondul unei lichiditatii destul de bune. Pretul de referinta pentru sedinta de maine inca nu a depasit 20 de lei insa este foarte aproape si anume 19.9000 lei/actiune (1.02%). Cele 184 mii actiuni schimbate astazi in piata s-au tranzactionat la un pret mediu de 20.0000 lei.

Titlurile Societatilor de Investitii Financiare au fost destul de slab tranzactionate astazi. Cel mai important emitent al acestui sector a fost astazi SIF Banat Crisana (SIF1), valoarea tranzactiilor pentru el fiind de doar 2.52 mil. lei. Pretul cu care a inchis sedinta de tranzactionare a fost 2.8300 lei/actiune, pret similar cu pretul de referinta stabilit in sedinta anterioara. SIF Oltenia (SIF5) a fost al doilea in topul celor mai lichizi emitenti in sectorul financiar si pe locul patru per general. Valoarea tranzactiilor cu acest emitent a fost de numai 2.11 mil. lei. SIF5 a inchis sedinta de tranzactionare in crestere fata de cea precedenta, pretul la care a fost realizata ultima tranzactie fiind 3.6500 lei/actiune ceea ce inseamna o crestere de 0.27%.

Petrom SA (SNP), cel mai mare emitent de pe bursa bucuresteana, a inchis sedinta de tranzactionare de astazi in usoara crestere 0.49%. Pretul la care s-a realizat ultima tranzactie a fost 0.4130 lei/actiune. Valoarea tranzactiilor nu a depasit 786 mii lei. Celalalt reprezentant al sectorului petrolier, Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), a avut si el o evolutie ascendenta, pretul de inchidere fiind 0.0895 lei/actiune (1.70%).

Lichiditatea acestui emitent a fost una scazuta, in piata fiind tranzactionate astazi putin peste 1 mil. actiuni.STIRI BURSIERE

SC RAFO SA ONESTI (RAF)
Societatea informeaza investitorii despre incheierea unui contract de procesare titei cu firma PETROCHEMICAL TRADING SRL. Obiectul acestui contract este procesarea titeiului procesantului in vederea obtinerii de produse petroliere care vor fi puse la dispozitia acestuia. Contractul este valabil pana in decembrie 2010 cu posibilitatea de a fi prelungit pentru o perioada suplimentara de 2 ani pe baza acordului scris de cele doua parti. Taxa de procesare este de 54 USD pe TM titei livrat, pe baza cantitatii nete.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2030.01.2008.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
29 useri online

Useri autentificati: