DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 16.01.2008 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 16.01.2008
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 16.01.2008

Text extras din document
Cursul BNR 15.01.2008 1 EURO = 3.7044 LEI

Sedinta bursiera de astazi aduce cea mai puternica corectie de la inceputul anului, cea mai puternica corectie fiind inregistrata de BET-FI, indicele Societatilor de Investitii Finaciare pierzand astazi mai mult de cinci procente.

Cel mai tranzactionat emitent in sedinta de astazi a fost in piata principala SIF Oltenia (SIF5) cu un rulaj destul de bun, aproximativ 11.27 mil lei. Dupa ce au deschis in scadere cu 3.97%, actiunile SIF5 s-au depreciat pana la sfarsitul sedintei cu nu mai putin de 5.29%, pretul de referinta pentru sedinta de maine fiind stabilit la 3.5800 lei/actiune.

Urmatorul in topul celor mai tranzactionati emitenti este SIF Moldova (SIF2) cu o valoare tranzactionata de 7.78 mil lei. Si acest emitent a inchis sedinta in scadere, pierderea raportata la pretul ultimei tranzactii fiind de 5.74%, ceea ce inseamna un pret de referinta pentru maine de 2.7900 lei pentru o actiune SIF2.

Sectorul bancar a si-a continuat si el deprecierea, in special cotatia actiunilor BRD Groupe Societe Generale (BRD) avand de suferit in urma acestei sedinte. La finalul sedintei, in urma vanzarilor sustinute, cotatia unei actiuni BRD a coborat pana la 21.5000 lei/actiune (-6.11%). Ultima tranzactie cu actiunile acestui emitent a stabilit pentru maine ca referinta un pret de 21.7000 lei/actiune.

Petrom SA (SNP), cel mai mare emitent cotat la bursa bucuresteana, a inregistrat si el o pierdere de nu mai putin de 3.85%. Lichiditatea acestui emitent a fost destul de buna, valoarea tranzactiilor ridicandu-se la 2.19 mil lei, pretul la care se vor raporta tranzactiile de maine a fost stabilit la nivelul de 0.4500 lei/aciune.

Nici sectorul farmaceutic nu a facut exceptie, actiunile emitentilor apartinand acestui sector s-au depreciat si ele destul de serioas, Biofarm (BIO) pierzand in urma sedintei de astazi nu mai putin de 5.77% din capitalizarea bursiera. Referinta sedintei de maine a fost stabilita pentru acest emitent la 0.4900 lei/actiune.STIRI BURSIERE

SIF Transilvania SA (SIF3)
SIF Transilvania informeaza ca la termenul din data de 16.01.2008, Curtea de apel Bucuresti a amanat pentru data de 12.03.2008, solutionarea cererii de reclamanta SC Cocor SA, cerere prin care se solicita anularea Deciziei CNVM nr 724/18.05.2007 si a avizului CNVM nr 22/18.05.2007, ambele referitoare la majorarea capitalului social al SIF Transilvania.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2016%2001%202008.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
128 useri online

Useri autentificati: