DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 09.01.2008 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 09.01.2008
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 09.01.2008

Text extras din document
Cursul BNR 09.01.2008 1 EURO = 3.6333 LEI

Cele aproape 12,000 de tranzactii realizate in sedinta bursiera de astazi au adus o suma tranzactionata de aproape 67 mil lei, dubla fata de valoarea inregistrata in sedinta precedenta. Indicii generali, s-au corectat astazi cu valori cuprinse intre 0.96% si 3.83% cel mai activ din acest punct de vedere fiind indicele BET-FI.

Societatile de Investitii Financiare au suferit corectii puternice ale preturilor. Lichiditatea a fost buna in sectorul financiar insa mai ridicata a fost in dreptul SIF Oltenia (SIF5) cu 2.24 mil actiuni schimbate in piata si SIF Moldova (SIF2) cu peste 2.45 mil actiuni tranzactionate. Actiunile SIF2 sau depreciat astazi cu 3.43% ajungand la un pret de 3.1000 lei/actiune in timp ce titlurile SIF Oltenia (SIF5) s-au corectat cu 3.70%, stabilizandu-se la inchidere in jurul valorii 3.9000 lei/actiune. Nici celelalte SIF-uri nu au facut rabat de la scaderile de astazi, indicele BET-FI depreciindu-se cu aproximativ 2800 puncte.

Titlurile ROMPETROL RAFINARE CONSTANTA (RRC) au consemnat si ele o usoara scadere, aici inregistrandu-se tranzactii in valoare de 1.22 mil lei efectuate intre preturile 0.0998 lei/actiune si 0.1040 lei/actiune. Pretul de referinta pentru urmatoarea sedinta a fost stabilit la 0.1000 lei insemnand o scadere de 1.94%. Celalalt reprezentant al sectorului petrolier Petrom SA (SNP) a avut si el o evolutie buna in sedinta de astazi. Valoarea tranzactiilor cu actiuni SNP a fost de peste 1.43 mil. lei, emitentul inregistrand o crestere a capitalizarii bursiere de 2.00%. Pretul la care a fost realizata ultima tranzactie cu acest emitent a fost 0.5100 lei/actiune.

Emitentii apartinand sectorului bancar au avut si ei o lichiditate destul de buna in sedinta de astazi, Banca Transilvania (TLV) a inregistrat o valoare a tranzactiilor de 8.28 mil. lei. Valoarea de referinta a fost stabilita pentru sedinta de maine la 0.8850 lei/actiune, in scadere cu 1.12%.

Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD) are una din cele mai accentuate scaderi de la inceputul anului intre bluechipurile pietei de capital romanesti. Astazi, a mai cazut cu 1.96% ajungand la un procent de -10.71 de la inceputul anului. Valaorea tranzactiilor cu acest emitent a depasit astazi 3.76 mil. lei. Pretul la care a fost realizata ultima tranzactie cu titluri BRD a fost 25.0000 lei/actiune.STIRI BURSIERE

SNTGN TRANSGAZ SA MEDIAS (TGN)
Societatea informeaza investitorii asupra faptului ca textul articolelor aparute in mass-media in data de 7 ianuarie 2008 cu privire la inceperea constructiei de catre Transgaz a conductei de transport gaze naturale Jibou-Gilau, nu contine anul inceperii constructiei, creandu-se astfel confuzia ca ar fi luna decembrie 2008. Clarificam prin acest comunicat ca, etapa I de executie a conductei de transport gaze naturale Jibou-Gilau in lungime totala de 80 de km a inceput in luna decembrie 2007 si va continua cu etapele urmatoare conform programului de investitii prezentat in Prospectul de Oferta.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2009.01.2008.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
27 useri online

Useri autentificati: