DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 18.12.2007 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 18.12.2007
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 18.12.2007

Text extras din document
Cursul BNR 18.12.2007 1 EURO = 3.5568 LEI

Bursa de Valori Bucuresti a consemat astazi aprecieri semnificative ale preturilor, tranzactionandu-se aproximativ 245.48 mil lei, o valoare destul de importanta pentru piata de capital romaneasca.

Indicii au consemnat si ei cresteri importnante, cel mai activ in acest sens fiind indicele care urmareste miscarea celor mai importante 10 societati pe bursa de la Bucuresti, BET care este destul de aproape de pragul de 10,000 de puncte.

Cel mai tranzactionat emitent de pe piata REGULAR a apartinut sectorului financiar in aceasta sedinta. SIF Oltenia (SIF5) a ridicat standardele lichiditatii cu peste 3.61 mil actiuni tranzactionate in aceasta sedinta. Urmatorul titlu ca lichiditatate a fost SIF Moldova (SIF2) cu 2.55 mil actiuni in dreptul sau. Ambele au inchis sedinta pe plus, SIF5 ajungand la nivelul 4.3900 lei/actiune, marcand o varaitie pozitiva de 0.46%, iar SIF2 la nivelul 3.5000 lei si el in urma unei aprecieri de 1.16%. Si celelalte societati de investitii financiare au inregistrat cresteri usoare pe fondul realizarii unor volume relativ mari. Indicele BET-FI a urcat din nou deasupra pragului de 80,000 puncte, dupa o singura sedinta in care a marcat o valoare sub acest prag.

Actiunile PETROM (SNP) s-au apreciat astazi cu 3.45%, volumul de 4 mil actiuni fiind tranzactionat la un pret mediu de 0.5050 lei. Sedinta de astazi a insemnat revenirea cotatiei SNP peste 0.5000 lei, lucru imbucurator dupa ce peste 20 de sedinte nu a reusit sa treaca de 0.5050 lei/actiune. Inchiderea sedintei de tranzactionare a stabilit pretul de referinta al SNP, pentru sedinta de maine de 0.5100 lei pe actiune. Pretul titlurilor Banca Transilvania (TLV) a crescut astazi, in piata realizandu-se 389 tranzactii la un pret mediu de 0.8950 lei, valoarea depasind cu putin 3.45 mil lei. Ultima tranzactie la TLV a stabilit un pret de inchidere de 0.8950 lei/actiune. Actiunile BRD-GSG au avut o sedinta de tranzactionare la fel de activa cu 144.27 mii actiuni tranzactionate, insumand un total de 3.75 mil lei

Ultimul pret a confirmat o inchidere cu 1.96% mai scazuta fata de sedinta de luni. Actiunile CNTEE Transelectrica(TEL) au inregistrat inca o sedinta pozitiva, pretul urcand cu 3.12%. Referinta pentru maine a ajuns la 36.4000 lei. Lichiditatea a fost insa destul de slaba, valoarea tranzactiilor fiind 0.72 mil. lei.

Pe piata XMBS peste 96% din compania Select Bucuresti S.A.(SELT) au fost tranzactionate astazi in cadrul unei singure tranzactii. De mentionat este faptul ca principalul actionar Confitalia S.P.A. detinea 94.49% din companie inainte de aceasta tranzactie realizata la 18.9000 lei/actiune (+1.07%).STIRI BURSIERE

S.C. T.H.R. MAREA NEAGRA SA (EFO)
T.H.R. Marea Neagra S.A. raporteaza ca eveniment preluarea de catre o terta parte, in urma vanzarii directe de catre BRD Groupe Societe Generale, a imobilului Restaurant Perla Marii Eforie Nord. Activul a fost aportat de S.C. Eforie S.A. in anul 1992 la constituirea S.C. Union T&T S.R.L., reprezentata de Gabriel Bivolaru. In anul 1999, instanta a constatat nulitatea absoluta a contractului de societate al S.C. Union T&T S.R.L., iar S.C. T.H.R. Marea Neagra S.A. (fosta S.C. Eforie S.A.) a reintrat in posesia activului.

Pentru infractiunile savarsite, G. Bivolaru a fost trimis in judecata, Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie instituind sechestru asupra activului. In anul 2002, G. Bivolaru a fost condamnat de Curtea Suprema de Justitie, iar S.C. Union T&T S.R.L., in calitate de parte responsabila civilmente a fost obligata la repararea prejudiciului cauzat BRD Groupe Societe Generale de catre G. Bivolaru.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2018%2012%202007.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
35 useri online

Useri autentificati: