DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 24.10.2007 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 24.10.2007
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 24.10.2007

Text extras din document
Cursul BNR 24.10.2007 1 EURO = 3.3711 LEI

Dupa o sedinta caracterizata de o buna lichiditate, cat si de variatii importante ale societatilor listate la bursa, sedinta de tranzactionare de astazi a palit. Valoarea tranzactionata nu a atins 50 mil lei, iar indicii si-au revenit la valori mai cunoscute pentru perioada prin care trece BVB, adica sub zero. In conditiile unei asemenea piete, titlurile Societatilor de Investitii Financiare au fost cele mai tranzactionate.

Cel mai tranzactionat emitent a fost astazi SIF Transilvania SA (SIF3), valoarea tranzactiilor fiind de 6.00 mil. lei. Pretul cu care a inchis sedinta de tranzactionare a fost 2.3700 lei/actiune, in scadere fata de sedinta precedenta cu 2.07%. Astfel in cursul acestei sedintei de tranzactionare pretul unei actiuni SIF3 a variat cu 0.0500 lei.

SIF Moldova SA (SIF2) a fost al doilea in topul celor mai lichizi emitenti. Valoarea tranzactiilor cu acest emitent a fost de numai 4.52 mil. lei. SIF2 a inchis sedinta de tranzactionare in scadere fata de cea precedenta, pretul la care a fost realizata ultima tranzactie fiind de 3.5900 lei/actiune, ceea ce inseamna o depreciere de 1.64%.

Petrom SA (SNP), cel mai mare emitent de pe bursa bucuresteana, a inchis sedinta de tranzactionare de astazi in usoara scadere, respectiv 1.82%. Pretul la care s-a realizat ultima tranzactie a fost 0.5400 lei/actiune. Cu toate ca pretul unei actiuni SNP a scazut astazi, cresterea spectaculoasa de ieri face ca pretul de inchidere de astazi sa fie doar cu 4.4% mai mic decat cel de la inceputul anului. Valoarea tranzactiilor nu a depasit 1.01 mil lei. Celalalt reprezentant al sectorului petrolier, Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), a avut si el o evolutie usor descendenta, pretul de inchidere fiind de 0.1210 lei/actiune (0.82%).

Lichiditatea acestui emitent a fost relativ scazuta, in piata fiind tranzactionate astazi putin peste 6 mil. actiuni. Banca Transilvania (TLV) a inregistrat o valoare a tranzactiilor de aproximativ 3.30 mil. lei.

Tranzactiile cu actiuni TLV s-au efectuat intre 0.9000 si 0.9200 lei/actiune, insa finalul sedintei a garantat o scadere de 1.08% a capitalizarii bursiere a acestui emitent, valoarea de referinta pentru sedinta de maine fiind stabilita la 0.9150 lei/actiune.

Celalalt reprezentant al sectorului bancar, BRD-Groupe Societe Generale (BRD), a cunoscut si el o depreciere pe fondul unei lichiditatii destul de bune. Pretul de referinta pentru sedinta de maine a fost stabilit la o scadere de 2.24%, respectiv la nivelul de 26.2000 lei/actiune.STIRI BURSIERE

SIF MOLDOVA (SIF2)
Consiliul de administratie al SIF Moldova SA a organizat in data de 23 octombrie 2007, la Palatul Parlamentului Bucuresti, sala Nicolae Iorga, dezbaterea avand ca tema suport “Perspective in dezvoltarea SIF Moldova SA”. Printre propunerile pe care SIF2 le face actionarilor se numara: Profitul net: se propune cresterea anuala a profitului net de 12% raportat la prevazutul anului anterior, nivel care este superior indicelui de inflatie anual prevazut de Guvern si care asigura si o componenta de finantare a societatii pentru activitatea sa; VUAN, indicatorul de piata de referinta – se propune o crestere procentuala anuala de 20%, nivel care administratia SIF considera ca poate fi atins; Politica de dividende - in vederea sustinerii programului de investitii si in conditiile in care dividendele raportate la valoarea de piata a actiunilor SIF 2 reprezenta un procent nesemnificativ se propune repartizarea anuala de dividende catre actionarii SIF, avand ca sursa dividendele incasate de la societatile din portofoliu , in limita BVC anual ce va fi aprobat de actionari.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2024.10.2007.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
15 useri online

Useri autentificati: