DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 11.09.2007 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 11.09.2007
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 11.09.2007

Text extras din document
Cursul BNR 11.09.2007 1 EURO = 3.3120 LEI

Sedinta bursiera de astazi a fost caracterizata de o lichiditate destul de slaba, valoarea tranzactiilor de pe piata principala fiind de aproximativ 27.85 mil lei. Pe fondul rulajului scazut principalul indice al bursei bucurestene, BET, a coborat destul de mult astazi, cu aproximativ un punct procentual, referinta pentru maine fiind stabilita sub 10,000 de puncte.

In topul preferintelor investitorilor s-a aflat astazi Banca Transilvania (TLV), cu o valoare a tranzactiilor ce a depasit 5.58 mil lei. Deprecierea destul de mare pe care a suferit-o emitentul a determinat un interes destul de mare, in piata fiind transferate peste 6 mil actiuni. Pretul de referinta stabilit pentru sedinta de maine este 0.8900 lei/actiune (-2.20%).

Urmatorul in topul celor mai tranzactionati emitenti este C.N.T.E.E. Transelectrica (TEL). Aceasta a inregistrat o scadere similara cu cea a Bancii Transilvania, interesul pentru acest emitent fiind de asemenea foarte mare, valoarea tranzactiilor ridicandu-se astfel la 2.50 mil lei. Desi pretul unei actiuni a coborat sub 40.0000 lei, ultima tranzactie a fost realizata la 40.1000 lei/actiune (-2.20%). Societatile de Investitii Financiare nu au avut o lichiditate foarte buna; pe fondul lipsei relative de interes a investitorului, indicele BET-FI a urcat in sedinta de astazi cu 0.13%. Cea mai importanta crestere in sectorul investitiilor financiare a inregistrat-o SIF Oltenia (SIF5), ale carei titluri au inchis sedinta de astazi in crestere cu 0.70% fata de cea de ieri, stabilind pretul de referinta pentru sedinta de maine la nivelul de 4.3300 lei pentru o actiune SIF5. Titlurile principalei rafinarii ce apartine Grupului Rompetrol, Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), nu au avut o lichiditate foarte buna, in piata fiind tranzactionate astazi putin peste 10 mil actiuni. Pretul la care au inchis sedinta de astazi aceste actiuni a coincis cu cel la care au deschis, respectiv 0.1250 lei/actiune, urcand astfel capitalizarea bursiera a emitentului cu 0.81%.

Pe piata RGBS o lichiditate foarte buna a fost inregistrata de titlurile Albalact SA (ALBZ), valoarea tranzactiilor fiind de aproximativ 7 mil lei. Interesul mare pentru acest emitent a fost determinat probabil de majorarea de capital social, astazi fiind ultima zi in care se mai puteau achizitiona actiuni ALBZ pentru a beneficia de actiuni preferentiale si gratuite. Pretul la care s-a realizat ultima tranzactie a fost 2.8900 lei/actiune, ceea ce inseamna un pret corectat corespunzator majorarii de capital social de 0.8976 lei/actiune.STIRI BURSIERE

C.N.T.E.E. Transelectrica SA (TEL)

Societatea va pune in functiune maine, 12.09.2007, statia electrica de 220/110 kV Fundeni. Valoarea investitiilor este de aproximativ 22 milioane Euro, iar finantarea a fost asigurata printr-un credit extern contractat cu Banca Mondiala (cca 95%).

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2011%2009%202007.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
49 useri online

Useri autentificati: