DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 10.09.2007 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 10.09.2007
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 10.09.2007

Text extras din document
Cursul BNR 10.09.2007 1 EURO = 3.3128 LEI

Bursa de Valori Bucuresti a consemat astazi o usoara scadere a preturilor, tranzactionandu-se aproximativ 38.6 mil lei. Indicii au suferit si ei usoare corectii scazand in medie cu 1.50%. Societatile de Investitii Financiare au dominat sedinta de tranzactionare, peste 12.2 milioane lei fiind tranzactionate cu actiuni SIF, reprezentand aproximativ 31.60% din valoarea intregii piete. Cel mai tranzactionat emitent a fost SIF Oltenia (SIF5), cu un volum de 0.94 mil actiuni tranzactionate.

Acesta a inchis sedinta de tranzactionare la pretul de 4.3000 lei/actiune, cu o depreciere de 2.27%. Si SIF Moldova (SIF2) a inregistrat o valoare tranzactionata importanta tranzactionandu-se actiuni in valoare de 3 mil lei, stabilind un pret de inchidere mai mic cu 1.95% decat cel din sedinta precedenta. Per ansamblu Societatile de Investitii Financiare au cunoscut usoare deprecieri astazi, indicele BET-FI ajungand la valoarea de 79,789.59.

Sectorul petrolier si cel bancar au fost urmatoarele ca valori tranzactionate. Actiunile Petrom (SNP) au ramas la aceasi cotatie, volumul de 1.3 mil actiuni fiind tranzactionat la un pret mediu de 0.5050 lei. Inchiderea sedintei de tranzactionare a stabilit pretul de referinta al SNP pentru sedinta de maine de 0.5050 lei/actiune. Capitalizarea Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) a pierdut astazi 1.59%. S-au tranzactionat aproape 9 mil actiuni, ultima tranzactie stabilind pretul de inchidere la 0.1240 lei/actiune.

Pretul titlurilor Banca Transilvania (TLV) a scazut astazi cu 1.09%, in piata realizandu-se 176 tranzactii la un pret mediu de 0.9100 lei, valoarea depasind cu putin 2 mil lei. Ultima tranzactie la TLV a stabilit un pret de inchidere de 0.9100 lei/actiune. Actiunile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) au avut o sedinta de tranzactionare mai putin agitata, cu doar 30,000 actiuni tranzactionate, iar ultima tranzactie a consemnat o inchidere cu 1.43% mai scazuta fata de sedinta de vineri., stabilind o cotatie oficiala pentru sedinta de astazi de 27.6000 lei/actiune. Actiunile C.N.T.E.E. Transelectrica (TEL) au inregistrat o corectie in sedinta de astazi, pretul coborand cu 0.97%. Referinta pentru maine a ajuns la 41.0000 lei. Lichiditatea a fost insa destul de slaba, valoarea tranzactiilor fiind 1.64 mil. lei.

De remarcat este societatea Albalact Alba Iulia (ALBZ), listata pe piata RASDAQ, care astazi a reusit o lichiditate la nivelul societatilor de pe piata REGULAR, respectiv peste 850,000 actiuni tranzactionate astazi. Actiunile ALBZ au fost printre putinele care astazi au inchis sedinta cu un pret superior celui inregistrat in ultima sedinta, si anume 2.9600 lei/actiune.STIRI BURSIERE

SC OLTCHIM S.A. Rm Valcea (OLT)
Se blocheaza, ca masura asiguratorie in vederea protectiei proprietarilor si potentialilor cumparatori de buna credinta, transferul unui pachet de 3,223,367,360 actiuni, emise ca urmare a Hotararii AGEA din data de 28.11.2003 de majorare a capitalului social al S.C. Oltchim S.A. Rm. Valcea si detinute de A.V.A.S., pe o perioada de doua saptamani, incepand cu data de 11.09.2007, avand in vedere faptul ca noile caracteristici ale S.C. Oltchim S.A. Rm. Valcea (CUI:1475261), ca urmare a Sentintei nr.689/C pronuntata de Tribunalul Valcea, in data de 17.11.2005, nu sunt inregistrate la O.R.C.Valcea , C.N.V.M. si institutiile pietei de capital.

PETROM S.A. (SNP)
Societatea anunta o posibila achizitie a Petromservice. Activitatile de work-over si mentenanta sunt foarte importante pentru segmentul de explorare si productie, iar Petromservice este un furnizor de astfel de servicii foarte important pentru ei. Petrom a purtat o serie de discutii cu reprezentantii Petromservice in vederea identificarii modalitatilor prin si-ar putea restructura activitatea, astfel incat sa contribuie la eficientizarea activitatii noastre de E&P. In contextul anuntului Petromservice de a renunta la aceasta activitate, se iau in considerare toate alternativele, inclusiv o posibila achizitie.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2010.09.2007.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
24 useri online

Useri autentificati: