DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 27.08.2007 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 27.08.2007
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 27.08.2007

Text extras din document
Cursul BNR 27.08.2007 1 EURO = 3.2492 LEI

Bursa de Valori Bucuresti a consemat astazi aprecieri semnificative ale preturilor, tranzactionanduse aproximativ 54.5 mil lei. Indicii au consemnat si ei usoare cresteri cu exceptia BET-FI.

Vedeta incotestabila a acestei sedinte bursiere a fost Rompetrol Rafinare Constanta. Capitalizarea RRC a ajuns la nivelul 727 mil. euro in urma unei cresteri sustinute de 14.29%.

In timpul sedintei de tranzactionare a fost facut cunoscut publicului contractul prin care societatea KazMunayGaz a preluat 75% din compania Rompetrol Group NV, companie care detine 50.59% din capitalul social al Rompetrol Rafinare Constanta. S-au tranzactionat peste 56 mil. actiuni inainte ca emitentul sa fie suspendat de la tranzactionare. Cele mai multe din cele 708 tranzactii au fost facute la pretul de 0.1020 lei pe actiune. Pretul la care s-au tranzactionat ultimele actiuni RRC in sedinta de astazi a fost 0.1120 lei/actiune.

Societatile de Investitii Financiare au fost urmatoarele in preferintele investitorilor, peste 19 milioane lei fiind trazactionate cu actiuni SIF. SIF Oltenia (SIF5) si SIF Moldova (SIF2) s-au luptat pentru pozitia de cel mai tranzactionat titlu pe sectorul fianciar, ambele stabilind valori tranzactionate de peste 6 mil.. Ambele au inchis sedinta pe plus, SIF5 ajungand la nivelul 4.6100 lei/actiune, iar SIF2 la nivelul 3.8000 lei. Si celelalte societati de investitii financiare au inregistrat cresteri importante pe fondul realizarii unor volume modice.

Indicele BET-FI a inregistrat un plus semnificativ de 3.68%, aceasta fiind si cea mai mare crestere a unui indice bursier in sedinta curenta. Sectorul bancar a fost urmatorul in optiunile investitorilor astazi ca valoare tranzactionata. Pretul titlurilor Banca Transilvania (TLV) a crescut astazi, in piata realizandu-se 232 tranzactii la un pret mediu de 0.9200 lei, valoarea depasind cu putin 2.1 mil lei. Ultima tranzactie la TLV a stabilit un pret de inchidere de 0.9200 lei pe actiune (0.55%).

Actiunile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) au avut o sedinta de tranzactionare mai putin activa cu doar 17 mii actiuni tranzactionate, ultimul pret confirmand o inchidere cu 0.70% mai scazuta fata de sedinta de Vineri Actiunile PETROM (SNP) s-au apreciat astazi cu 2.00%, volumul de 3.57 mil actiuni fiind tranzactionat la un pret mediu de 0.5150 lei. Inchiderea sedintei de tranzactionare a stabilit pretul de referinta al SNP, pentru sedinta de maine de 0.5100 lei pe actiune.

Pe piata RGBS o societate foarte activa a fost DAFORA MEDIAS (DAFR) care a inregistrat un volum tranzactionat de peste 10 mil actiuni. Pretul a coborat cu 11.95% pana la nivelul de 0.7000 lei.STIRI BURSIERE

ROMPETROL RAFINARE CONSTANTA (RRC)

KazMunayGaz anunta astazi semnarea unui contract de achizitie de actiuni cu Rompetrol Holding S.A. (Elvetia) pentru 75% din actiunile companiei olandeze The Rompetrol Group N.V. (TRG), a carei valoare de piata a fost evaluata la 3616 mil USD. Rompetrol Holding va detine in continuare celelalte 25% din actiunile TRG. Vanzarea a fost rezultatul unei proceduri de licitatie private care a durat 7 luni si care a fost coordonata de Grupul de Energie din Londra al bancii de investitii Morgan Stanley. Contractul a fost semnat in Almaty pe 24 august.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2027.08.2007.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
41 useri online

Useri autentificati:

Gabitzza