DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Sectiunea bursiera
Raport zilnic de piata 23.08.2007 - extras

www.HTI.ro


Document Raport zilnic de piata 23.08.2007
Sursa HTI Valori Mobiliare S.A.
Data raport 23.08.2007

Text extras din document
Cursul BNR 23.08.2007 1 EURO = 3.2524 LEI

Sedinta bursiera de astazi a adus cresteri foarte importante mai ales in sectorul investitiilor financiare. Cea mai importatnta crestere la nivel de indice o inregistreaza si de aceasta data BET-FI, a carui crestere se ridica la nu mai putin de 5.54%.

In topul preferintelor investitorilor s-a aflat astazi SIF Oltenia SA (SIF5), cu o valoare a tranzactiilor de peste 11.60 mil lei.

Acest emitent a deschis sedinta de tranzactionare in crestere cu 0.0900 lei, in ultima parte a sedintei presiunea exercitata de cumparatori a urcat pretul acestor actiuni pana la 4.4100 lei/actiune. Ultima tranzactie a acestei sedinte a fost realizata insa cu doi pasi de cotare mai jos fata de maximul zilei, 4.3900 lei/actiune (+4.52%) este pretul la cere se vor raporta tranzactiile din sedinta urmatoare. SIF Transilvania (SIF3) a inregistrat cea mai puternica crestere in sedinta de astazi, pretul de referinta stabilit pentru sedinta de maine fiind acelasi cu maximul zilei de astazi, 2.4800 lei/actiune (+8.30%). Lichiditatea acestui emitent a fost insa mult mai scazuta fata de cea a SIF5, valoarea tranzactiilor apropiindu-se de 3 mil lei.

Sectorul bancar a avut si el o evolutie foarte buna in sedinta de astazi, mai ales actiunile Bancii Transilvania (TLV), care au avut inregistrat o crestere a capitalizarii bursiere de peste trei procente dublata de o lichiditate foarte buna.

Interesul investitorilor pentru acest emitent a fost destul de mare, valoarea tranzactiilor fiind de 7.23 mil lei, pretul de referinta pentru maine fiind stabilit la 0.9150 lei/actiune (+3.39%).

Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) atrag atentia in sedinta de astazi cu o crestere de nu mai putin de 6.04%, pretul stabilit ca referinta pentru maine fiind acelasi cu valoarea nominala a unei actiuni 0.1000 lei.

Actiunile Broker Cluj (BRK) au continuat evolutia foare buna la capitolul lichiditate. Pretul actiunilor BRK a urcat in sedinta de astazi pana la 2.9900 lei/actiune (+5.28%). Intersul pentru acest emitent este confirmat si astazi printr-o valoare a tranzactiilor ce depaseste 4 mil lei.STIRI BURSIERE

SC OLTCHIM SA (OLT)

SC Oltchim Rm Valcea informeaza actionarii si investitorii ca, in conformitate cu programul stabilit de comun acord cu Petrom, urmatoarea etapa de negocieri in vederea preluarii Petrochemicals Arges va avea loc in data de 5 septembrie 2007 iar pana in data de 3 octombrie a.c urmeaza a fi depusa oferta de cumparare.

Urmare a celor stabilite de AVAS, in calitate de actionar majoritar al S.C. Oltchim S.A. si de actionar semnificativ al Petrom, preluarea societatii Petrochemicals se va face printr-o tranzactie de vanzare- cumparare si nu printr-un schimb de actiuni.

Dupa preluarea instalatiei de piroliza S.C. Oltchim S.A intentioneaza retehnologizarea si cresterea capacitatii acesteia, de la 200.000 to/an etilena la 300.000 to/an si estimeaza costul acestor operatiuni la valoarea de aprox.100 milioane de euro.

Pentru detalii ale valorillor tranzactionate, ale indicilor bursieri, precum si pentru o sinteza de tranzactionare, va recomandam textul integral al raportului: http://www.hti.ro/comunicate/Raport%20zilnic%20de%20piata%2023%2008%202007.pdf


Lumea bursiera

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
85 useri online

Useri autentificati: