DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Scoala de Vara Libertatea de exprimare de la offline la online, organizata de ELSA Iasi


Luca Ciubotaru, ELSA IasiScoala de Vara Libertatea de exprimare de la offline la online, organizata de ELSA Iasi in perioada 18-25 august la Predeal, in cadrul careia Dreptonline a fost partener media oficial al evenimentlui, s-a incheiat cu succes.

Au fost 25 de participanti, iar numarul de ore de prezentari si dezbateri a fost de aproximativ 22.

Invitatii, care au sustinut prelegeri in cadrul Evenimentului au fost nume de marca:

 • Monica Macovei - Europarlamentar
 • Bogdan Manolea - Coordonator Program Academic, Director Executiv Asociatia pentru Tehnologie si Internet
 • Liana Ganea - Coordonator Program ActiveWatch Romania
 • Stefan Candea - Director Centrul Roman de Jurnalism si Investigatie
 • Cristina Lupu - Director Program si Comunicatii al Centrului pentru Jurnalism Independent
 • Stefan Tanase - Cercetator Senior în Securitate – Kaspersky Lab
 • Valentina Pavel - Asociatia pentru Tehnologie si Internet
 • Iulia Porneala - Manager de produs - CyberGhost S.R.L
 • Christiana Maria Mauro - Open Data Study Lead Researcher for Hungary and Switzerland, Web Foundation/Open Data Research Network

  Totul a inceput cu luni de zile in urma. Incurajati de succesul primei editii a Scolii de Vara pe Dreptul IT derulata in perioada 19-26 august 2012 la Sighisoara, unde timp de 8 zile paisprezece invitati specialisti in dreptul IT teoreticieni, avocati, procurori, judecatori, tehnicieni) au oferit participantilor o viziune complexa asupra acestei ramuri de drept, voluntarii de la Asociatia Europeana a Studentilor in Drept, ELSA Iasi, au decis sa continue traditia scolilor de vara de succes.

  Tema abordata in cadrul acestei editii a fost "Libertatea de exprimare de la offline la online” iar evenimentul s-a desfasurat in perioada 18-25 august 2013 la Predeal. Incarcati cu energie si mult entuziasm, participantii au luat parte la festivitatea de deschidere de duminica, 18 august, unde au cunoscut comitetul de organizare, avand chiar si un prim contact cu unii dintre invitati. Sesiunea de cunoastere de dupa a fost mai mult decat binevenita, facilitand integrarea participantilor.


  In prima zi, doamna Liana Ganea, coordonator program Active Watch Romania a inceput programul academic printr-o introducere in domeniul libertatii de exprimare: "Ce este si de ce ne pasa? Care sunt limitele libertatii de expimare?”. Continuarea a fost reprezentata de prelegerea sustinuta de domnul Stefan Candea, Director al Centrului Roman pentru Jurnalism si Investigatie dovedindu-se una extrem de atractiva, mai ales prin exemplele concrete oferite participantilor.


  Cea de a doua zi, a debutat cu o analiza a reglementarilor in domeniul mass-mediei si a situatiei actuale in domeniul libertatii de exprimare realizata de doamna Cristiana Lupu, Director Program si Comunicatii al Centrului pentru Jurnalism Independent. Partea a doua a zilei, a fost rezervata domnului Bogdan Manolea, Director executiv al Asociatiei pentru Tehnologie si Internet si coordonator al programului academic al Scolii de vara, ce a prezentat doua cazuri practice din aria libertatii de exprimare in mediul online.


  Ziua de miercuri a inceput cu o introducere in guvernanta Internetului sustinuta de Valentina Pavel de la Asociatia pentru Tehnologie si Internet continuand cu o prezentare despre Internet Blocking, sustinuta de Christiana Mauro, invitat international al Scolii de Vara, cercetator la Open Data Research Network, Ungaria.


  Neutralitatea internetului Cristian Bulumac – policy advisor, Parlamentul European) precum si o dezbatere despre activismul digital au fost activitatile din programul academic din cea de a patra zi. In cadrul dezbaterii, fiecare din participanti si-a exprimat punctul sau de vedere cu privire la rolul nostru, al tinerilor, in acest mediu, dovedindu-se in final o dezbatere mai mult decat constructiva.


  Programul academic al celei de a cincea zi, s-a concentrat asupra protejarii identitatii in mediul online, modul in care se poate realiza acest lucru dar si care sunt uneltele pe care orice internaut le are la indemana, cu ajutorul Iuliei Porneala, manager de produs la Cyber Ghost SRL respectiv Stefan Tanase, Senior Security Researcher, Kasperky Lab Romania.


  Punctul culminant al programului academic a fost reprezentat de cea de a sasea zi, cand participantii, impartiti pe echipe, in urma analizei riguroase a patru decizii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului au realizat o dezbatere jurizata asupra limitei intre viata privata si libertatea de exprimare. Toate cele opt echipe au depasit asteptarile juriului, primele trei cele mai convingatoare castigand premii in carti asigurate de Editura Universul Juridic. Programul academic s-a incheiat prin prezentarea deosebit de atractiva a doamnei Monica Macovei, Europarlamentar, ce a vorbit despre tema libertatii de exprimare in justitie si politica.


  Pentru a constientiza pe deplin importanta temei scolii de vara si pentru a intelege felul in care notiunile prezentate de catre invitati se imbina in practica, cu sprijinul "One World Romania” pe parcursul Scolii de Vara au fost difuzate si trei filme documentare in stransa legatura cu tema libertatii de exprimare si care au fost prezentate si in cadrul Festivalului de Film Documentar dedicat Drepturilor Omului. 11-17 martie 2013, Bucuresti).


  Alaturi de aceste experiente complexe ce cu siguranta au oferit o alta viziune oricaruia dintre participanti, programul social a venit in completarea celor de mai sus, realizand echilibrul intre munca si distractie. Jocurile medievale de tras cu arcul, concursul de spada, robele medievale purtate de participanti, si apriga confruntare finala au mentinut buna dispozitie la un nivel ridicat.


  Drumetia montana, concursurile interactive, team-building-urile, seara de karaoke dar si petrecerile au facut din cele 8 zile petrecute la Predeal mai mult decat o simpla scoala de vara. Focul de tabara din ultima seara, prieteniile legate, glumele spuse, momentele traite si fredonatul cantecelor in armonia sunetelor de chitara cu siguranta nu se vor uita prea curand...


  Ne revedem in 2014 la cea de a treia editie Internet Law Summer School, de data aceasta internationala!

  25-09-2013  Comentarii introduse  Introducere comentariu 21-10-2021  


  Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat.
  Pentru a te inregistra ca membru intra aici  Alte articole

  Termeni juridici, grupare tematica
 • Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  43 useri online

  Useri autentificati: