DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Canada prinsa in off-side de scandalul vizelor din Romania


UrbanNews.ro
Materialul de fata a fost preluat de la www.UrbanNews.ro

Investigatiile derulate de avocatii din Romania incep sa dea rezultate, dezvaluind o situatie extrem de grava si o postura mai mult decat jenanta in care se afla Guvernul Canadei.

O romanca, Anda Podaru este pe cale, sa produca o dureroasa infrangere internationala statului canadian, pe care intentioneaza sa il dea in judecata pentru ca i-a refuzat in august 2007 viza de intrare pe teritoriul Canadei, unde intentiona sa o viziteze pe sora ei, refuzul fiind sub forma faptului ca nu detine suficiente bunuri in Romania, ca sa prezinte garantie ca nu vrea de fapt sa ramana in Canada

Asa cum se observa din cuprinsul adresei de raspuns G5-1/17598-30.08.2007 trimis de Directia Relatii Consulare din cadrul Ministerului Afacerilor de Externe, guvernul canadian de la Ottawa, trateaza cu dispret si ignoranta cetatenii romani. Asta in vreme ce inca din 2001, prin Hotararea de Guvern 1108-25.10.2001, Romania a acordat cetatenilor canadieni facilitatea de a putea intra in Romania, pe o perioada de maxim 3 luni de zile, fara obtinerea vizei de intrare; asadar, Romania a facut primul pas, fara sa se teama ca asa vor veni la noi toti escrocii si teparii din Canada, iar, dupa 6 ani de zile, Canada nu este in stare sa ofere acelasi lucru tarii noastre.

Mai mult decat atat, la nivelul Uniunii Europene, cetatenii Canadei, pot sa calatoreasca in orice stat membru al UE, fara viza de intrare, cu conditia ca termenul de sedere sa nu depaseasca 3 luni de zile , conform Regulamentului CE 539/2001. In baza acestui regulament, care are valoare de acord si norma legala, toti cetatenii tarilor membre ai Uniunii Europene, pot pe baza de reciprocitate sa calatoreasca in interiorul unui termen de 3 luni de zile, fara viza de intrare, pe teritorul canadian, mecanismul de reciprocitate fiind semnat de Canada in 2005.

De ce pana la aceasta data, in conditiile in care Romania este de noua luni de zile stat membru al UE, Canada nu respecta acest angajament asumat international, este un mister, insa in acelasi timp este o grava jignire nationala care se aduce romanilor, ca si cetateni europeni. Canada, cu buna stiinta , nu numai ca incarca o norma internationala de drept public, adica un act semnat si ale carei consecinte si le-a asumat public, insa in acelasi timp, este posibil sa fie obligata sa restituie absolut toate taxele incasate de la cetatenii romani care au aplicat pentru vize de Canada de la 01.01.2007 , indiferent de faptul ca le-au fost acordate vizele de intrare sau nu.

Va dati seama in ce hal de scandal internationale se va situa Canada, pentru ca toata lumea isi va da seama de faptul ca, in realitate, Canada nu a respectat Regulamentul CE 581/2005 pentru a incasa in continuare bani de procesare a dosarelor de viza de la aplicantii din Romania, urmand sa fie pusa intr-o postura internationala si publica extrem de jenanta. Un stat atat de dezvoltat pentru Canada sa nu respecte legile, acordurile semnate si sa incaseze niste bani pentru procesarea unor dosare care ar fi trebuit sa dispara de 9 luni de zile ?

In paralel cu acest proces, Ministerul Afacerilor de Externe din Romania a promis faptul ca, va sesiza Comisia Europeana si Consiliul Europei sa inceapa si demersurile internationale de sanctionare a Canadei si pentru a asigura respectarea de catre acest stat a principiului reciprocitatii. Sunt curios daca statul canadian va avea decenta, sa suspende imediat actuala politica de vize si sa anunte ca va respecta Regulamentul CE 581/2005 sau se va face total de ras in cadrul unui proces privat si a unuia public international. Cert este insa faptul ca romanca Anda Podaru are posibilitatea sa intre in istorie, iar avocatii care o reprezinta in fata instantelor de judecata, vor fi deschizatorii de drumuri care au reusit sa aduca aminte guvernului canadian faptul ca trebuie sa respecte legile si tratatele internationale.

Din discutiile purtate de mine cu reputati avocati din Baroul Bucuresti, guvernul de la Ottawa este dat ca pierzator sigur al procesului, care se va judeca in Romania , cat si al scandalului diplomatic care se va porni in plan international. Insa a venit timpul ca, o tara care este o promotoare a democratiei la nivel mondial, ai carei soldati lupta si mor cot la cot in lume cu soldatii romani, sa demonstreze ca nu este o tara de lumea a treia, si intelege sa isi respecte angajamentele asumate international.

PENTRU CA IN UNIUNEA EUROPEANA NU EXISTA CETATENI DE MANA A DOUA; SI ROMANII SUNT CETATENII EUROPENI SI NIMENI NU NE POATE IGNORA DREPTURILE SI LIBERTATILE CIVILE PE CARE LE AVEM, INCLUSIV ACELA DE A CALATORI FARA VIZE IN CANADA!


Sursa materialului:
http://www.urbannews.ro/stiri/RO/4353/Canada+prinsa+in+off-side+in+scandalul+vizelor+din+Romania.html

14-09-2007Comentarii introduseIntroducere comentariu 20-09-2020  


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat.
Pentru a te inregistra ca membru intra aiciAlte articole

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
42 useri online

Useri autentificati: