DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OUG nr. 110/2008, Ordonanta de urgenta pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 661 din 22/09/2008

Prezenta reglementare are un caracter urgent, avand in vedere disfunctiile majore create in asigurarea serviciilor de transport public local de calatori intre municipiul Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov.
Totodata, avand in vedere caracterul special al relatiilor de transport public local, care exista de peste 50 de ani, intre municipiul Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov, este necesar ca pentru acest caz particular sa se aplice reguli speciale, in sensul exceptarii acestei categorii de transport de la regulile transportului interjudetean si incadrarii acestuia in categoria transportului local.
Segmentele de populatie afectate sunt atat elevii si studentii, cat si calatorii care beneficiaza de bonificatii pe transportul in comun, pensionari, persoane cu dizabilitati, utilizatorii traditionali ai serviciilor Regiei Autonome de Transport Bucuresti.
In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. I
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 655 din 22 iulie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 102/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 3 alineatul (1), punctele 40 si 48 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"40. traseu - parcurs care asigura legatura dintre localitatea cap de traseu de plecare si localitatea cap de traseu de destinatie, pe care se efectueaza transport rutier public de persoane prin servicii regulate si servicii regulate speciale. In functie de amplasarea localitatilor cap de traseu si de itinerarul dintre acestea, traseele pot fi locale, judetene, interjudetene si internationale; traseele dintre municipiul Bucuresti si alte localitati sunt trasee interjudetene, cu exceptia traseelor dintre municipiul Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov, care sunt considerate trasee locale. Traseele dintre aceleasi doua localitati cap de traseu pe itinerare diferite se considera trasee diferite;
...............................................................................................................................
48. transport rutier interjudetean - transport rutier care se efectueaza intre localitatea de plecare si localitatea de destinatie, situate pe teritoriul a doua judete diferite, cu sau fara tranzitarea unuia ori mai multor judete; in sensul prezentei ordonante de urgenta, transportul rutier intre municipiul Bucuresti si alte judete este considerat transport rutier interjudetean, cu exceptia transportului dintre municipiul Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov, care este considerat transport local."
2. La articolul 45, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Pentru traseele locale dintre municipiul Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov, plecarile, sosirile si opririle in tranzit se realizeaza din statii publice stabilite de administratia publica locala."

Art. II
Licentele de traseu valabile la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta isi mentin valabilitatea pana la data expirarii acestora.
Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
17 useri online

Useri autentificati: