DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Hotararea nr. 843 privind organizarea examenului de primire in profesie Noiembrie 2010
Examenul de primire in profesia de avocat e Noiembrie 2010UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA * Sursa oficiala, pe care o recomandam: www.unbr.ro

Consiliul Uniunii------------------
Util
 • Hotararea nr. 844 din 11 septembrie 2010 pentru modificarea si completarea Deciziei Consiliului U.N.B.R. nr. 268 din 22 septembrie 2007
 • Regulamentul - cadru privind privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si a examenului de obtinere a titlului profesional de avocat definitiv, 2007
  ------------------

  In conformitate cu prevederile art. 16 alin. (1), art. 63 lit. h) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare, (denumita in continuare Lege) si ale art. 33 - 37 din Statutul profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare (denumit in continuare Statut), intrunit in sedinta din 11 septembrie 2010, Consiliul U.N.B.R. a dezbatut problematica organizarii examenului de primire in profesia de avocat sesiunea noiembrie 2010, planificat sa se desfasoare incepand cu data de 10 noiembrie 2010 si a adoptat urmatoarea HOTARARE:

  Art.1
  (1) Examenul de primire in profesie pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar si pentru primirea in profesie a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice se va desfasura incepand cu data de miercuri, 10 noiembrie 2010.
  (2) Examenul se va desfasura unitar. Comisia de examen isi va desfasura activitatea de sustinere a probelor de examen, de corectare a lucrarilor si de solutionare a contestatiilor la centrele de examen, in locatiile stabilite prin gruparea barourilor.
  (3) Pentru organizarea si desfasurarea examenului, barourile de pe raza unei curti de apel se grupeaza la un singur centru de examen. Sediul centrului de examen este stabilit prin vor unanim de decanii barourilor care se grupeaza. Daca decanii barourile nu stabilesc in unanimitate locatia centrului de examen, examenul se desfasoara la baroul unde se afla sediul curtii de apel.
  (4) Toate barourile de pe raza unei curti de apel se pot grupa astfel incat impreuna cu barourile de pe raza unei / unor curti de apel limitrofe sa organizeze examenul intr-o locatie unica, stabilita prin votul unanim al tuturor barourilor care se grupeaza.
  (5) In termen de 7 (sapte) zile de la adoptarea prezentei hotarari, barourile vor comunica la U.N.B.R. hotararea de grupare si locatia centrului de examen stabilita potrivit alin. (3) si (4). In cazul in care nu intervine o astfel de comunicare, locatia centrului de examen pentru barourile de pe raza aceleiasi curti de apel este la baroul de la sediul curtii de apel.
  (6) U.N.B.R. va da publicitatii locatiile centrelor de examen cel mai tarziu pana la data de 20 septembrie 2010.
  (7) Inscrierile la examen se fac la baroul la care candidatul intentioneaza sa isi desfasoare activitatea dupa primirea in profesie incepand cu data de 01 octombrie 2010, cu respectarea prevederilor Regulamentului de examen.
  (8) Modelul cererii de inscriere este cel prevazut in Anexele nr. 1 si 2.
  (9) Tematica si bibliografia de examen sunt prevazute in Anexele nr. 3 si 4 la prezenta hotarare.

  Art.2
  Examenul de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice va consta din sustinerea unor probe scrise la urmatoarele materii: organizarea si exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Subiectele de examen vor fi intocmite potrivit Regulamentului de examen, fara ca acestea sa fie subiecte tip grila.

  Art.3
  Taxa de inscriere la examen este de 700 lei (inclusiv TVA) si se va achita la baroul la care se face inscrierea, cu mentiunea „Taxa examen primire in profesie ca avocat stagiar, sesiunea noiembrie 2010”, respectiv „Taxa examen primire in profesie ca avocat definitiv, sesiunea noiembrie 2010”. Plata se poate face in numerar sau prin orice alt mijloc de plata prevazut de lege.

  Art.4
  (1) Desemnarea membrilor comisiei de examen care isi vor desfasura activitatea de corectare a lucrarilor candidatilor si de solutionare a contestatiilor se face de consiliile barourilor grupate, pentru fiecare centru de examen. In cazul in care barourile nu convin cu privire la membrii comisiei, Consiliul U.N.B.R. mandateaza Comisia Permanenta a U.N.B.R. sa desemneze membrii Comisiei.
  (2) Consiliul U.N.B.R. mandateaza Comisia Permanenta a U.N.B.R. ca pe baza propunerilor barourilor sa desemneze membrii Comisiei de examen care vor elabora subiectele unice de examen si baremurile de corectare.
  (3) Aplicarea dispozitiilor art. 33 - 35 din Statutul profesiei de avocat se va face cu respectarea prezentei Hotarari si a Regulamentului de examen.

  Art. 5
  (1) Prezenta Hotarare se publica pe site-ul www.unbr.ro si va fi comunicata barourilor in aplicarea art. 33 alin. (4) din Statutul profesiei de avocat.
  (2) Consiliul U.N.B.R. constata ca data examenului a fost adusa la cunostinta publica prin publicarea pe site-ul www.unbr.ro si comunicarea catre barouri la data de 01 iulie 2010 a Hotararii nr. 710 din 12 decembrie 2009, republicata conform art. 1 din Hotararea nr. 843 din 16 iunie 2010 ale Consiliului U.N.B.R. si ca s-a transmis spre publicare, in conformitate cu prevederile art. 33 alin. (2) din Statutul profesiei de avocat, anuntul privind data desfasurarii examenului.

  * - Pentru informatii actualizate si sigure, va recomandam sa vizitati site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania: www.unbr.ro, de unde aceste informatii au fost preluate


  Pagina Comunitatii