DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Examen de definitivat Avocatura, iunie 2008, Baroul BucurestiMaterialul de fata a fost preluat de pe site-ul oficial al Baroului Bucuresti


Link util:
-----------------------
Tematica Definitivat Avocatura - Tematica de examen si bibliografia, examen de definitivare in profesia de Avocat, decizie UNBR decembrie 2007
-----------------------

In conformitate cu prevederile art. 295 alin. (1) din Statutul profesiei de avocat, CONSILIUL BAROULUI BUCURESTI, aduce la cunostinta urmatoarele:

Organizarea examenului de obtinere a titlului profesional de avocat definitiv, sesiunea iunie 2008, in perioada 27-29 iunie 2008, pentru toti avocatii stagiari, membri ai Baroului Bucuresti, care indeplinesc conditiile prevazute de lege.

Regulamentul de examen privind obinerea titlului profesional de avocat definitiv este cel adoptat prin Decizia nr. 268/2007 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din România, cu modificarile si completarile instituite prin Decizia Consiliului U.N.B.R. nr. 295/2007.


Dosarul de inscriere
Cererea-tip de inscriere se poate descarca de aici sau se poate ridica de la secretariatul baroului.

La cerere se anexeaza urmatoarele acte:
 • a) decizia de inscriere in Baroul Bucuresti – copie;
 • b) chitanta de plata a taxei de inscriere la examen in - copie;
 • c) certificatul de cazier fiscal;
 • d) raportul avocatului indrumator.

  Taxa de inscriere la examen este de 833 lei (inclusiv TVA), pentru Baroul Bucuresti si UNBR – putand fi achitata dupa cum urmeaza: la casieria baroului - etaj 4; in contul Baroului Bucuresti Cod IBAN: RO63RNCB0080005630040001 deschis la B.C.R. - Sucursala DOAMNEI, cod fiscal RO4283155.

  Depunerea documentatiei si plata taxelor este obligatorie atat pentru avocatii stagiari care se inscriu la cerere cat si pentru avocatii stagiari inscrisi din oficiu.

  Relatii suplimentare se pot solicita la sediul baroului, et. 5, Cancelarie, telefon 311.19.10, 315.45.38, 311.22.93, 314.39.99.


  Data limita a inscrierilor
  Termenul final de inscriere (de depunere a documentatiei si de plata taxei) este 30 mai 2008, orele 12.00.


  4. Materii de examen
  4.1. Organizarea avocaturii este materie obligatorie.

  4.2. Dreptul civil si dreptul penal sunt materii de baza, care se asociaza in mod obligatoriu cu disciplina de drept procesual corespunzatoare, aceasta din urma fiind socotita prima materie optionala.

  Alegerea intre materiile de baza, drept civil si drept penal, apartine candidatilor care au dreptul si obligatia de a opta in acest sens.

  De exemplu, candidatul trebuie sa faca optiunea intre drept civil si drept penal, iar in cazul in care opteaza pentru dreptul civil, aceasta implica optiunea corespunzatoare pentru dreptul procesual civil, care va fi considerata prima materie optionala.

  Pentru celelalte doua materii optionale, candidatii pot alege oricare dintre disciplinele avute in vedere de Decizia UNBR nr. 295/2007, inclusiv drept civil si drept penal, (care nu au fost alese ca materie de baza) in acest caz nemaioperand asocierea obligatorie a dreptului substantial cu dreptul procesual.

  Organizarea examenului la materiile optionale se va realiza numai cu conditia existentei unui numar minim de 10 candidati care au optat pentru aceeasi materie. Candidatii care au facut optiuni la discipline la care nu s-a intrunit numarul minim de 10 optiuni, sunt obligati ca pana la data de 06.06.2008 sa isi exprime optiunea pentru una din disciplinele la care se va organiza examen.


  5. Avocatii stagiari inscrisi din oficiu
  Avocatii stagiari inscrisi din oficiu la examenul de definitivare in profesie, sesiunea iunie 2008, sunt in tabelul alaturat.

  Acestia au obligatia sa se prezinte la examenul de definitivat conform prevederilor art. 294 din Statutul profesiei de avocat.

  Obligatiile de depunerea documentatiei si de exercitare a optiunilor pentru materiile de examen sunt aplicabile si avocatilor inscrisi din oficiu.

  Neindeplinirea acestor obligatii pana la data de 30.05.2008 atrage imposibilitatea sustinerii examenului.

  Planificarea pe zile a probelor la materiile alese de candidati va fi anuntata dupa expirarea termenului final de inscriere.

  Anuntul privind organizarea examenului a fost publicat si in editia de vineri, 25 aprilie 2008 a ziarului „Romania Libera“.


  Pagina Comunitatii
  Nu este


  Cautare legislatie:  Termeni juridici, grupare tematica

 • Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  21 useri online

  Useri autentificati: