DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OUG nr. 87/2008, ordonanta de urgenta privind dotarea cu calculatoare tip desktop a unitatilor in care se desfasoara invatamant liceal si profesional de stat

[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 474 din 27/06/2008

Avand in vedere ca Programul de guvernare pentru perioada 2005-2008 prevede necesitatea sustinerii accesului tinerilor la primul lor calculator, tinand seama de faptul ca pentru demararea procedurilor pentru organizarea si desfasurarea licitatiei deschise si incheierea contractelor de achizitie, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, este necesara o perioada de aproximativ 100 de zile, stiind ca anul scolar 2008-2009 incepe la data de 1 septembrie 2008 si ca distributia calculatoarelor catre unitatile de invatamant prin inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti trebuie sa se realizeze pana la data inceperii anului scolar, avand in vedere ca procesul de intocmire a bazei de date cu toti beneficiarii, apoi de distribuire a calculatoarelor dinspre inspectoratele scolare desemnate la nivelul regiunilor geografice catre unitatile de invatamant beneficiare necesita timp, luand in considerare faptul ca orice intarziere a achizitiei de calculatoare si de distribuire a acestora la nivelul unitatilor scolare ar duce la perturbarea actului educational si nu in ultimul rand la pierderea efectului pozitiv determinat de inceperea unui ciclu liceal avand la dispozitie un mijloc educativ modern, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1
(1) Obiectul prezentei ordonante de urgenta il constituie stabilirea unor masuri pentru dotarea unitatilor in care se desfasoara invatamant liceal si profesional de stat cu calculatoare tip desktop, denumite in continuare calculatoare, in vederea formarii de competente in utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor.
(2) Dotarea cu calculatoare are ca scop cresterea calitatii activitatii de invatamant, prin utilizarea tehnicilor moderne de invatare.

Art. 2
(1) In anul scolar 2008-2009 unitatile in care se desfasoara invatamant liceal si profesional de stat vor fi dotate cu calculatoare, astfel incat sa poata asigura fiecarui elev din clasele a IX-a si a X-a cate un calculator, pe care sa il poata utiliza, la domiciliu, pentru studiu individual.
(2) Incepand cu anul 2009 unitatile in care se desfasoara invatamant liceal si profesional de stat vor fi dotate cu calculatoare, astfel incat sa poata asigura fiecarui elev din clasa a IX- a cate un calculator.
(3) Elevii care beneficiaza de prevederile alin. (1) si (2) nu pot beneficia de ajutorul financiar in vederea achizitionarii unui calculator, prevazut de Legea nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar in vederea stimularii achizitionarii de calculatoare, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 3
Finantarea, in vederea achizitionarii calculatoarelor, se face din bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, cu incadrarea in bugetul anual aprobat.

Art. 4
(1) Pentru anul scolar 2008-2009, achizitionarea calculatoarelor se face, in functie de numarul elevilor din clasele a IX-a si a X-a, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
(2) Incepand cu anul 2009 achizitionarea calculatoarelor se face anual, in functie de numarul elevilor din clasa a IX-a, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
(3) Necesarul estimat de calculatoare se stabileste de catre fiecare unitate de invatamant, se avizeaza de catre inspectoratele scolare si se transmite Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului pana la data de 15 februarie a fiecarui an.
(4) Pentru anul scolar 2008-2009, necesarul estimat de calculatoare se transmite de catre inspectoratele scolare Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului in termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

Art. 5
Calculatoarele achizitionate sunt inregistrate in evidentele unitatilor de invatamant preuniversitar de stat si sunt predate beneficiarilor prevazuti la art. 2 alin. (1) si (2), pe baza de proces-verbal incheiat intre unitatea de invatamant si elevul major, respectiv parintele sau reprezentantul legal al elevului minor.

Art. 6
(1) La sfarsitul ciclului liceal, respectiv la finalizarea scolii de arte si meserii ori a anului de completare in situatia in care elevul nu continua studiile in aceeasi unitate de invatamant, calculatoarele se restituie unitatii de invatamant, pe baza de proces-verbal, de catre elevii care le-au avut in folosinta.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si in cazul parasirii de catre elev a unitatii de invatamant.

Art. 7
Configuratia minima a calculatorului se stabileste anual de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Pentru anul scolar 2008-2009 configuratia minima a calculatorului se stabileste de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului in termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

Art. 8
Suma alocata pentru achizitionarea unui calculator este de cel mult 400 euro, inclusiv sistemul de operare si software-ul educational.

Art. 9
Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica incepand cu anul scolar 2008-2009.

Art. 10
(1) Suma necesara pentru achizitionarea de calculatoare pe anul 2008 se asigura de la bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, capitolul 65.01 "Invatamant", prin deblocarea sumei de 644 milioane lei din retinerea de 10% efectuata in baza art. 21 alin. (4) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile ulterioare.
(2) Pentru aplicarea prevederilor alin. (1) se autorizeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului sa introduca modificarile si redistribuirile corespunzatoare in bugetul propriu si in anexele la acesta si sa comunice Ministerului Economiei si Finantelor modificarile introduse.Poate fi de interes si:
OUG 58/2020 privind luarea unor masuri pentru buna functionare a sistemului de invatamant. Ordonanta de Urgenta 58/2020
OUG 12/2017 pentru modificarea si completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare. Ordonanta de urgenta nr. 12/2017
OUG 81/2016 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011. Ordonanta de urgenta nr. 81/2016
Legea 85/2016 privind plata diferentelor salariale cuvenite personalului didactic din invatamantul de stat pentru perioada octombrie 2008 13 mai 2011
Ordin 3048/2016 privind inregistrarea institutiilor de invatamant superior acreditate din Romania, a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si a inspectoratelor scolare judetene in Sistemul de informare al pietei interne - IMI ca autoritati
Legea 6/2016 pentru completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011
Legea 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate. Lege nr. 248/2015
Ordin 5269/2015 privind aprobarea Metodologiei de recunoastere si echivalare a diplomelor si certificatelor obtinute la absolvirea studiilor universitare de nivel licenta, master sau postuniversitare la institutii acreditate de invatamant superior di
Ordin 5232/2015 privind aprobarea Metodologiei de organizare a predarii disciplinei Religie in invatamantul preuniversitar
Legea 220/2015 pentru modificarea si completarea art. 36 din OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice. Lege nr. 220/2015
Legea 142/2015 pentru aprobarea OG 27/2014 privind finantarea institutiilor de invatamant superior militar, de informatii, de ordine publica si de securitate nationala
Ordin 3165/2015 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea admiterii in ciclurile de studii universitare de licenta, de master si de doctorat pentru anul universitar 2015-2016
Ordin nr. 3171/2015 privind aprobarea Calendarului si a Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2015-2016
OUG 94/2014 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011, precum si modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei
Legea 168/2014 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 29/2013 privind reglementarea unor masuri bugetare. Legea 168/2014
Ordin 657/2014 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior
Ordin 650/2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea si functionarea centrelor de consiliere si orientare in cariera in sistemul de invatamant superior din Romania
Ordin nr. 1654/960/1356/2014 pentru modificarea si completarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, al ministrului fondurilor europene si al ministrului finantelor publice nr. 336/128/634/2014 pri
Ordin 4802/2014 privind aprobarea Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului national de definitivare in invatamant
Ordin 4435/2014 privind aprobarea Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de certificare a calificarii profesionale pentru absolventii invatamantului profesional cu durata de 3 ani
Drept civil. Succesiuni. Caiet de seminar. Editia 2
Genoiu Ilioara,Genoiu Ilioara

Pret: 36.9 lei
31.37 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
51 useri online

Useri autentificati: