DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OUG 70/2014 privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar si sistemului public de asistenta sociala in anul 2015. Ordonanta de urgenta nr. 70/2014Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 811 din 6 noiembrie 2014

Tinand seama ca in prezent personalul medico-sanitar si de asistenta sociala beneficiaza de venituri salariale care nu il motiveaza sa isi desfasoare activitatea in unitati sanitare si de asistenta sociala din tara noastra, inregistrandu-se in ultima perioada migrari masive ale acestuia catre unitati din alte tari,
avand in vedere importanta deosebita a acestor sectoare in dezvoltarea generala a societatii romanesti, se impune asigurarea unei remuneratii mai atractive pentru aceste categorii de personal. Astfel, o mai buna motivare a acestuia ar putea conduce la cresterea performantelor profesionale si, implicit, la o mai buna desfasurare a actului medical si a serviciilor sociale pentru a raspunde nevoilor sociale si cresterii calitatii vietii prin mentinerea in sistemul public sanitar si de asistenta sociala a unui personal calificat si cu experienta.

Luarea acestor masuri in regim de urgenta se impune avandu-se in vedere necesitatea elaborarii legii bugetului de stat de stat pe anul 2015.
In considerarea faptului ca aceste elemente vizeaza interesul general public si constituie situatii de urgenta si extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata,
in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1
(1) Incepand cu 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico- sociale, si al sistemului public de asistenta sociala, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza, astfel cum a fost acordat pentru luna decembrie 2014, se majoreaza cu 100 lei.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul personalului din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico-sociale, si sistemului public de asistenta sociala care in anul 2015 beneficiaza de majorarea salariului de baza cu sume mai mari de 100 lei, ca urmare a majorarii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.
(3) Cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, de care beneficiaza personalul prevazut la alin. (1) si (2), se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda pentru luna decembrie 2014, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Art. 2
(1) In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin sistemul public sanitar se intelege unitatile sanitare publice cu si fara paturi, centrele de diagnostic si tratament, centrele medicale, centrele de sanatate, centrele de sanatate multifunctionale, unitatile specializate de urgenta si transport sanitar publice, inclusiv unitatile sanitare aflate in subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, personalul din reteaua de medicina scolara si asistenta medicala comunitara, precum si alte unitati sanitare si medico-sociale publice.
(2) In categoria unitatilor sanitare se includ si unitatile nominalizate in anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, finantate integral de la bugetul de stat si din venituri proprii si subventii de la bugetul de stat, aflate in subordinea Ministerului Sanatatii.

Art. 3
In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin sistemul public de asistenta sociala se intelege institutiile si unitatile publice de asistenta sociala care furnizeaza servicii sociale.