Ordin nr. 36/2008 privind aprobarea Listei standardelor romane care adopta standardele europene si internationale din domeniul sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor
[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 360 din 09/05/2008
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pt Siguranta Alimentelor
Vazand Referatul de aprobare nr. 37.130 din 4 februarie 2008, intocmit de Directia generala siguranta alimentelor din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
avand in vedere prevederile art. 4 alin. (5) din Legea nr. 150/2004 privind siguranta alimentelor si a hranei animalelor, republicata,
tinand cont de prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul art. 3 alin. (3) si al art. 4 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia, cu modificarile si completarile ulterioare,
presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor emite urmatorul ordin:
Art. 1 Se aproba Lista standardelor romane care adopta standardele europene si internationale din domeniul sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2 Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
ANEXA - LISTA standardelor romane care adopta standardele europene si internationale din domeniul sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor
+-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
¦Nr. ¦ Indicativul ¦ Titlul ¦
¦crt.¦ standardului roman ¦ ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 1. ¦SR ISO 16649-1:2007 ¦Microbiologia alimentelor si nutreturilor. Metoda orizontala pentru enumerarea coloniilor ¦
¦ ¦ ¦de Escherichia coli beta-glucuronidaza pozitive. Partea 1: Tehnica de numarare a coloniilor ¦
¦ ¦ ¦la 44?C folosind membrane si 5-bromo-4-cloro-3-indolil beta-D-glucuronat ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 2. ¦SR ISO 16649-2:2007 ¦Microbiologia alimentelor si nutreturilor. Metoda orizontala pentru enumerarea Escherichia ¦
¦ ¦ ¦coli pozitive la beta-glucuronidaza. Partea 2: Tehnica de numarare a coloniilor la 44?C ¦
¦ ¦ ¦folosind 5-bromo-4-cloro-3-indolil beta-D-glucuronat ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 3. ¦SR ISO TS 22964:2007 ¦Lapte si produse de lapte. Detectia enterobacteriilor sakazakii ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 4. ¦SR ISO 21528-2:2007 ¦Microbiologia alimentelor si nutreturilor. Metoda orizontala pentru detectia si enumerarea ¦
¦ ¦ ¦enterobacteriaceelor. Partea 2: Metoda de enumerare a coloniilor ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 5. ¦SR ISO 18593:2007 ¦Microbiologia alimentelor si nutreturilor. Metode orizontale privind tehnicile de esantionare¦
¦ ¦ ¦de pe suprafete folosind placi de contact si tampoane ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 6. ¦SR ISO 11784:2007 ¦Identificarea animalelor prin radiofrecventa. Structura codului ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 7. ¦SR ISO 11784:2007/ ¦Identificarea animalelor prin radiofrecventa. Structura codului ¦
¦ ¦Amd 1:2007 ¦ ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 8. ¦SR ISO 11785:2007 ¦Identificarea animalelor prin radiofrecventa. Concept tehnic ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 9. ¦SR EN ISO 22005:2007 ¦Trasabilitatea in lantul alimentar. Principii generale si cerinte fundamentale pentru ¦
¦ ¦ ¦proiectarea si implementarea sistemului ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦10. ¦SR EN 14132: ¦Produse alimentare. Determinarea Ochratoxinei A din orz si cafea prajita Metoda HPLC ¦
¦ ¦2004/AC:2007 ¦cu purificare pe coloana de imunoafinitate ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦11. ¦SR EN ISO 13366-2:2007¦Lapte. Enumerarea celulelor somatice. Partea 2: Linii directoare privind modul de operare ¦
¦ ¦ ¦a numaratoarelor fluoro-opto-electronice ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦12. ¦SR EN ISO 21570: ¦Produse alimentare. Metode de analiza pentru detectarea organismelor modificate genetic ¦
¦ ¦2006/AC:2007 ¦si a produselor derivate. Metode de determinare cantitativa bazate pe utilizarea acizilor ¦
¦ ¦ ¦nucleici ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦13. ¦SR EN ISO 6579: ¦Microbiologia produselor alimentare si furajere. Metoda orizontala pentru detectarea ¦
¦ ¦2003/DAmd1:2007 ¦bacteriilor din genul Salmonella - Amendament 1: Anexa D: Detectia Salmonella spp. ¦
¦ ¦ ¦din materii fecale de animale si din probe de mediu din etapa de productie primara ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦14. ¦SR ISO/TS 22003:2007 ¦Sisteme de management al sigurantei alimentelor. Cerinte pentru organismele care ¦
¦ ¦ ¦efectueaza audit si certificare a sistemelor de management al sigurantei alimentelor ¦
+-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
|