DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche




Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin nr. 36/2008 privind aprobarea Listei standardelor romane care adopta standardele europene si internationale din domeniul sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor



[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 360 din 09/05/2008

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pt Siguranta Alimentelor

Vazand Referatul de aprobare nr. 37.130 din 4 februarie 2008, intocmit de Directia generala siguranta alimentelor din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, avand in vedere prevederile art. 4 alin. (5) din Legea nr. 150/2004 privind siguranta alimentelor si a hranei animalelor, republicata, tinand cont de prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art. 3 alin. (3) si al art. 4 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor emite urmatorul ordin:

Art. 1
Se aproba Lista standardelor romane care adopta standardele europene si internationale din domeniul sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


ANEXA - LISTA standardelor romane care adopta standardele europene si internationale din domeniul sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor

+-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
¦Nr. ¦     Indicativul      ¦                                           Titlul                                            ¦
¦crt.¦  standardului roman  ¦                                                                                             ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 1. ¦SR ISO 16649-1:2007   ¦Microbiologia alimentelor si nutreturilor. Metoda orizontala pentru enumerarea coloniilor    ¦
¦    ¦                      ¦de Escherichia coli beta-glucuronidaza pozitive. Partea 1: Tehnica de numarare a coloniilor  ¦
¦    ¦                      ¦la 44?C folosind membrane si 5-bromo-4-cloro-3-indolil beta-D-glucuronat                     ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 2. ¦SR ISO 16649-2:2007   ¦Microbiologia alimentelor si nutreturilor. Metoda orizontala pentru enumerarea Escherichia   ¦
¦    ¦                      ¦coli pozitive la beta-glucuronidaza. Partea 2: Tehnica de numarare a coloniilor la 44?C      ¦
¦    ¦                      ¦folosind 5-bromo-4-cloro-3-indolil beta-D-glucuronat                                         ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 3. ¦SR ISO TS 22964:2007  ¦Lapte si produse de lapte. Detectia enterobacteriilor sakazakii                              ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 4. ¦SR ISO 21528-2:2007   ¦Microbiologia alimentelor si nutreturilor. Metoda orizontala pentru detectia si enumerarea   ¦
¦    ¦                      ¦enterobacteriaceelor. Partea 2: Metoda de enumerare a coloniilor                             ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 5. ¦SR ISO 18593:2007     ¦Microbiologia alimentelor si nutreturilor. Metode orizontale privind tehnicile de esantionare¦
¦    ¦                      ¦de pe suprafete folosind placi de contact si tampoane                                        ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 6. ¦SR ISO 11784:2007     ¦Identificarea animalelor prin radiofrecventa. Structura codului                              ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 7. ¦SR ISO 11784:2007/    ¦Identificarea animalelor prin radiofrecventa. Structura codului                              ¦
¦    ¦Amd 1:2007            ¦                                                                                             ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 8. ¦SR ISO 11785:2007     ¦Identificarea animalelor prin radiofrecventa. Concept tehnic                                 ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦ 9. ¦SR EN ISO 22005:2007  ¦Trasabilitatea in lantul alimentar.  Principii generale si cerinte fundamentale pentru       ¦
¦    ¦                      ¦proiectarea si implementarea sistemului                                                      ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦10. ¦SR EN 14132:          ¦Produse alimentare. Determinarea Ochratoxinei A din orz si cafea prajita Metoda HPLC         ¦
¦    ¦2004/AC:2007          ¦cu purificare pe coloana de imunoafinitate                                                   ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦11. ¦SR EN ISO 13366-2:2007¦Lapte. Enumerarea celulelor somatice. Partea 2: Linii directoare privind modul de operare    ¦
¦    ¦                      ¦a numaratoarelor fluoro-opto-electronice                                                     ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦12. ¦SR EN ISO 21570:      ¦Produse alimentare. Metode de analiza pentru detectarea organismelor modificate genetic      ¦
¦    ¦2006/AC:2007          ¦si a produselor derivate. Metode de determinare cantitativa bazate pe utilizarea acizilor    ¦
¦    ¦                      ¦nucleici                                                                                     ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦13. ¦SR EN ISO 6579:       ¦Microbiologia produselor alimentare si furajere. Metoda orizontala pentru detectarea         ¦
¦    ¦2003/DAmd1:2007       ¦bacteriilor din genul Salmonella - Amendament 1: Anexa D: Detectia Salmonella spp.           ¦
¦    ¦                      ¦din materii fecale de animale si din probe de mediu din etapa de productie primara           ¦
+----+----------------------+---------------------------------------------------------------------------------------------¦
¦14. ¦SR ISO/TS 22003:2007  ¦Sisteme de management al sigurantei alimentelor. Cerinte pentru organismele care             ¦
¦    ¦                      ¦efectueaza audit si certificare a sistemelor de management al sigurantei alimentelor         ¦
+-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+