DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche




Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin nr. 112/2008 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Colegiului Ministerului Apararii



[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 783 din 24/11/2008

Pentru aplicarea prevederilor art. 32 alin. (8) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii, in temeiul art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006,
ministrul apararii emite prezentul ordin.

Art. 1
Se aproba Regulamentul de organizare si functionare a Colegiului Ministerului Apararii, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2
(1) Ordinul intra in vigoare la data de 1 decembrie 2008.
(2) La aceeasi data se abroga Regulamentul de organizare si functionare a Colegiului Ministerului Apararii, aprobat prin Ordinul ministrului apararii nr. M. 45/2007*), completat prin Ordinul ministrului apararii nr. M. 238/2007.
___________
*) Ordinele ministrului apararii nr. M.45/2007 si M.238/2007 nu au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, deoarece aveau ca obiect reglementari din sectorul de aparare a tarii si securitate nationala.

Art. 3
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Regulament de organizare si functionare a Colegiului Ministerului Apararii



Capitolul I - Dispozitii generale


Art. 1
Colegiul Ministerului Apararii, denumit in continuare Colegiul ministerului, constituit cu rol consultativ la nivelul ministrului apararii, se organizeaza si functioneaza in baza prezentului regulament.

Art. 2
Rolul consultativ al Colegiului ministerului, in intelesul prezentului regulament, consta in formularea unor opinii si a unor puncte de vedere autorizate referitoare la problemele care decurg din indeplinirea atributiilor Ministerului Apararii, precum si la domeniile de responsabilitate ale structurilor centrale prevazute in cuprinsul art. 8-20 din Legea nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii, in scopul fundamentarii deciziilor ministrului apararii.


Capitolul II - Organizarea si functionarea Colegiului ministerului


Art. 3
Colegiul ministerului se compune din:

A. presedinte: ministrul apararii;

B. membri:
a) secretarul de stat si sef al Departamentului pentru politica de aparare si planificare;
b) secretarul de stat si sef al Departamentului pentru relatia cu Parlamentul si informare publica;
c) secretarul de stat si sef al Departamentului pentru armamente;
d) seful Statului Major General;
e) secretarul general al ministerului;
f) directorul general al Directiei generale de informatii a apararii;
g) seful Corpului de control si inspectie;
h) seful Directiei financiar-contabile;
i) seful Directiei management resurse umane;
j) seful Directiei audit intern.

Art. 4
(1) Sedintele Colegiului ministerului se desfasoara numai cu participarea majoritatii membrilor acestuia.
(2) Este obligatorie prezenta la sedintele Colegiului ministerului a consilierului ministrului apararii si a sefului structurii centrale care are in domeniul de responsabilitate, respectiv in atributii, problematica in discutie.
(3) Cand, din motive intemeiate, unul dintre membrii Colegiului ministerului nu poate fi prezent, la sedinta participa inlocuitorul sau legal.
(4) La sedintele Colegiului ministerului pot participa si alti invitati, cu aprobarea ministrului apararii.

Art. 5
Colegiul ministerului este abilitat sa analizeze problemele care vizeaza politica de aparare, organizarea, pregatirea si inzestrarea fortelor armatei in timp de pace, in situatii de criza si la razboi, capacitatea de reactie a Armatei Romaniei, principalele proiecte de acte normative referitoare la aparare, participarea cu efective si tehnica de lupta la exercitii sau misiuni care se desfasoara in comun cu armatele altor tari, cooperarea cu celelalte institutii cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale, acordarea gradelor de general si amiral in activitate si in rezerva, in timp de pace si in timp de razboi, precum si inaintarea in gradele urmatoare a personalului militar, starea armatei, asigurarea cu fonduri financiare a activitatilor de baza, precum si orice alte probleme care nu intra in competenta Consiliului de Planificare a Apararii.

Art. 6
Colegiul ministerului este abilitat sa analizeze si sa propuna ministrului apararii masuri in legatura cu documentele care vizeaza problemele majore ale armatei si care sunt inaintate de catre Comitetul sefilor statelor majore si comisiile constituite la nivelul secretarilor de stat si al secretarului general, precum si alte propuneri ale sefului Statului Major General secretarilor de stat si secretarului general.

Art. 7
(1) Colegiul ministerului isi desfasoara activitatea in sedinte ordinare trimestriale sau in sedinte extraordinare, ori de cate ori situatia o impune.
(2) Sedintele extraordinare se convoaca de catre ministrul apararii sau la propunerea secretarilor de stat, a sefului Statului Major General, a secretarului general ori la solicitarea a cel putin unei treimi din numarul membrilor Colegiului ministerului si sunt prezidate de ministrul apararii sau de un secretar de stat, desemnat de ministru, cand acesta lipseste.

Art. 8
(1) Pentru convocarea Colegiului ministerului, evidenta, multiplicarea si difuzarea documentelor care urmeaza a fi supuse analizei, precum si pentru consemnarea continutului discutiilor si propunerilor, se constituie Secretariatul Colegiului ministerului, care intocmeste procesul-verbal de sedinta.
(2) Secretariatul Colegiului ministerului, compus din douatrei persoane, este asigurat de Cabinetul ministrului, sub conducerea sefului Cabinetului ministrului, care participa, de drept, la sedintele Colegiului ministerului.


Capitolul III - Dispozitii finale


Art. 9
Documentele care urmeaza sa faca obiectul analizei si dezbaterilor in sedintele Colegiului ministerului se transmit Secretariatului Colegiului ministerului cu cel putin 10 zile inainte de data stabilita pentru desfasurarea sedintei, in cazul sedintelor ordinare, si cu cel putin 24 de ore inainte, in cazul sedintelor extraordinare. Acesta le multiplica si le difuzeaza participantilor la sedinta, iar invitatilor, in sectiunile care ii privesc.

Art. 10
Documentele privind activitatea Colegiului ministerului se pastreaza la Cabinetul ministrului, conform reglementarilor in vigoare.

Art. 11
La solicitarea expresa a membrilor Colegiului ministerului, acestora li se pot pune la dispozitie copii ale proceselor-verbale intocmite.