DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin 190/2013 privind formarea initiala, in anul 2014, in institutiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne a politistilor locali cu atributii in domeniul ordinii si linistii publice si in domeniul circulatiei rutierePublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 18 din 10 ianuarie 2014

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Avand in vedere dispozitiile art. 18 din Legea politiei locale nr. 155/2010, ale art. 11 alin. (1) din Regulamentul-cadru de organizare si functionare a politiei locale, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.332/2010,
in temeiul dispozitiilor art. 7 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernulu nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2008, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul afacerilor interne emite urmatorul ordin:

Art. 1
Institutiile de formare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne aloca, in anul 2014, un numar de 2.635 locuri in vederea formarii initiale a politistilor locali cu atributii in domeniul ordinii si linistii publice si in domeniul circulatiei rutiere.

Art. 2
Institutiile prevazute la art. 1, repartizarea numarului de locuri, perioadele in care se realizeaza programele de formare initiala, precum si cuantumul cheltuielilor de scolarizare/cursant/program de formare initiala sunt prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 3
(1) Formarea initiala a personalului politiei locale in domeniul ordinii si linistii publice si in domeniul circulatiei rutiere se desfasoara potrivit unui curriculum unitar intocmit de catre Directia formare initiala si continua, dupa consultarea structurilor de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.
(2) Politistii locali care au functii de conducere urmeaza pe timpul cursului de formare initiala si modulul de management, conform prevederilor legale in vigoare.

Art. 4
Directia formare initiala si continua transmite inspectoratelor generale si institutiilor de invatamant situatia centralizata cuprinzand repartizarea solicitarilor institutiilor beneficiare privind formarea initiala a politistilor locali.

Art. 5
(1) Institutiile beneficiare depun dosarele de inscriere la institutiile de invatamant la care au fost repartizate, cu cel putin 10 zile calendaristice inainte de inceperea programelor de formare initiala.

(2) Dosarul de inscriere cuprinde urmatoarele documente:
a) cerere/raport personal de inscriere la curs, aprobata de seful structurii de politie locala;
b) adeverinta medicala de la medicul de familie din care sa reiasa faptul ca este apt medical sa desfasoare activitati de pregatire fizica si de instructia tragerii;
c) cartea de identitate in fotocopie;
d) diploma de bacalaureat sau, dupa caz, diploma de licenta eliberata de ultima institutie de invatamant absolvita, in fotocopie;
e) certificat de cazier judiciar;
f) permisul de conducere in fotocopie, dupa caz;
g) 2 fotografii tip cm.
(3) Verificarea indeplinirii conditiilor de studii pentru personalul propus sa participe la programele de formare initiala si certificarea pentru conformitate cu originalul a documentelor depuse in fotocopie in dosarele de inscriere se realizeaza de catre institutiile beneficiare.
(4) La prezentarea la institutia de formare, cursantul va prezenta cartea de identitate, in original.


Art. 6
Grupele de studiu sunt compuse dintr-un numar cuprins intre 15 si 25 cursanti, stabilit de conducatorii institutiilor care asigura formarea initiala, in limita numarului de locuri repartizat, care dispun si inmatricularea acestora.

Art. 7
Achitarea cheltuielilor de scolarizare ocazionate de urmarea programelor de formare se realizeaza de catre structurile politiei locale. Modalitatile si formele de plata se stabilesc in urma consultarii cu institutiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne.

Art. 8
(1) In cazul neprezentarii sau nepromovarii examenului de absolvire, la cerere, cursantului in cauza i se elibereaza adeverinta de participare la cursuri, in care se specifica competentele certificate in urma scolarizarii.
(2) Cursantul aflat in situatia prezentata la alin. (1), in baza adeverintei eliberate de institutia de formare privind certificarea tuturor competentelor prevazute in curriculum, are posibitatea de a solicita reexaminarea, o singura data, in termen de 6 luni de la finalizarea programului de formare initiala, cu oricare din seriile urmatoare, indiferent la care dintre institutiile de formare prevazute in anexa care organizeaza in aceasta perioada examen de absolvire, fara plata cheltuielilor aferente acestuia.
(3) In situatia in care cursantul nu are certificate toate competentele prevazute in curriculum sau a nepromovarii reexaminarii in conditiile prevazute la alin. (2), in vederea dobandirii competentelor necesare indeplinirii atributiilor in domeniul ordinii si linistii publice si in domeniul rutier, dupa caz, cel in cauza trebuie sa repete programul de formare, la propunerea structurilor politiei locale in care este incadrat, cu suportarea cheltuielilor de scolarizare prevazute la art. 7.

Art. 9
Certificatul de absolvire a cursului, cu mentionarea competentelor profesionale dobandite, iar la cerere insotit de foaia matricola, se elibereaza de catre institutia de formare in care cursantul a sustinut examenul de absolvire, potrivit prevederilor legale in vigoare.

Art. 10
Pe parcursul programului de formare cursantul are obligatia respectarii regulamentului intern al institutiei de formare.

Art. 11
Structurile cu atributii stabilite prin prezentul ordin vor lua masuri de indeplinire a prevederilor acestuia.

Art. 12
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


ANEXA


Anexa la Ordin MAI 180/2013 - clickNu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
20 useri online

Useri autentificati: