DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OG 6/2013 privind instituirea unor masuri speciale pentru impozitarea exploatarii resurselor naturale, altele decat gazele naturale. Ordonanta 6/2013Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 52 din 23 ianuarie 2013

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. I.3 din Legea nr. 1/2013 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Art. 1
(1) Incepand cu data de 1 februarie 2013 se instituie impozitul pe veniturile din activitatile de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale, in conditiile prezentei ordonante.
(2) Activitatile care intra sub incidenta prevederilor alin. (1) sunt: exploatarea forestiera (cod CAEN 0220), extractia carbunelui superior (cod CAEN 0510), extractia carbunelui inferior (cod CAEN 0520), extractia petrolului brut (cod CAEN 0610), extractia minereurilor feroase (cod CAEN 0710), extractia minereurilor de uraniu si toriu (cod CAEN 0721), extractia altor minereuri metalifere neferoase (cod CAEN 0729) si alte activitati extractive (cod CAEN 0811, 0812, 0891, 0892, 0893, 0899).

Art. 2
(1) Impozitul prevazut la art. 1 alin. (1) se datoreaza de operatoii economici, inclusiv filialele acestora si/sau operatorii economici apartinand aceluiasi grup de interes economic, care desfasoara activitatile prevazute la art. 1 alin. (2).

(2) Impozitul prevazut la art. 1 alin. (1) se datoreaza si de catre operatorii economici care au licente de exploatare a resurselor mentionate la art. 1 alin. (2), dar a caror activitate principala nu corespunde acestor coduri CAEN.
(3) Pentru activitatea de exploatare forestiera, impozitul prevazut la art. 1 alin. (1) se datoreaza de catre operatorii economici care exploateaza masa lemnoasa in baza unei autorizatii de exploatare.
(4) In sensul prezentei ordonante, grupul de interes economic este definit potrivit dispozitiilor titlului V din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionara coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare.


Art. 3
(1) Impozitul prevazut la art. 1 alin. (1) este de 0,5% si se aplica asupra veniturilor obtinute de operatorii economici prevazuti la art. 2 alin. (1), (2) si (3) care sunt luate in considerare la stabilirea cifrei de afaceri potrivit reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, respectiv veniturilor din activitatile principale pentru operatorii care aplica reglementarile contabile conforme cu standardele inernationale de raportare financiara.
(2) Sumele aferente impozitului prevazut la art. 1 alin. (1), calculat in conditiile prezentei ordonante, reprezinta pentru operatorii economici prevazuti la art. 2 alin. (1), (2) si (3) cheltuieli deductibile la stabilirea profitului impozabil, in conditiile prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 4
(1) Operatorii economici prevazuti la art. 2 alin. (1), (2) si (3) calculeaza, declara si platesc lunar impozitul prevazut la art. 1 alin. (1), pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se calculeaza aceasta.
(2) Modelul si continutul declaratiei privind impozitul se stabilesc prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante.

Art. 5
Impozitul prevazut la art. 1 alin. (1) reprezinta venit la bugetul de stat si se administreaza de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 6
Impozitul stabilit prin prezenta ordonanta se aplica pana la data de 31 decembrie 2014, inclusiv.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
OG 15/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Ordonanta nr. 15/2012
HG 791/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, precum si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art
Ordin nr. 68/2009 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobate p
Tratat de fiscalitate practica. Optimizare fiscala
Adrian Benta, Mihaela Benta, Dragos Patroi

Pret: 79.9 lei
68 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
53 useri online

Useri autentificati: