DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OG 24/2014 pentru stabilirea unor masuri privind controlul statului in domeniul constructiilor. Ordonanta nr. 24/2014Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 638 din 29 august 2014

In temeiul prevederilor art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si ale art. 1 pct. I.3 si II.2 din Legea nr. 119/2014 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Art. I
La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, pozitia 5 din anexa nr. 1 la Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 761 din 9 noiembrie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se abroga.

Art. II
Ordonanta Guvernului nr. 63/2001 privind infiintarea Inspectoratului de Stat in Constructii - I.S.C., publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 536 din 1 septembrie 2001, aprobata cu modificari prin Legea nr. 707/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 1, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1
(1) Inspectoratul de Stat in Constructii - I.S.C. se organizeaza ca institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice."

2. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:

"Art. 4
(1) Inspectoratul de Stat in Constructii - I.S.C. se finanteaza integral din venituri proprii.
(2) Fondurile necesare Inspectoratului de Stat in Constructii - I.S.C. pentru indeplinirea atributiilor, inclusiv calculul si virarea sumelor, se asigura potrivit prevederilor art. 40 alin. 1 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, cu modificarile ulterioare, ale art. 30 alin. (1) si (2) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale altor acte normative in vigoare.
(3) Din veniturile realizate Inspectoratul de Stat in Constructii - I.S.C. vireaza 30% in contul corespunzator de venituri al activitatii finantate integral din venituri proprii prevazute la alin. (4), gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar sumele incasate se utilizeaza potrivit prevederilor art. 40 alin. 1 din Legea nr. 10/1995, cu modificarile ulterioare, si ale bugetului aprobat.
(4) Bugetul de venituri si cheltuieli pentru activitatile finantate integral din venituri proprii se aproba anual ca anexa la bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

(5) Inspectoratul de Stat in Constructii - I.S.C. este obligat sa participe la toate fazele determinante stabilite prin proiect si acceptate de inspectoratele teritoriale in constructii competente.
(6) Inspectoratul de Stat in Constructii - I.S.C. realizeaza venituri si din efectuarea de prestatii si servicii specifice, precum si din alte surse prevazute de legislatia in vigoare, care se fac venit la bugetul de venituri si cheltuieli al institutiei.
(7) Din veniturile obtinute Inspectoratul de Stat in Constructii - I.S.C. isi finanteaza cheltuielile de organizare si functionare."

Art. III
Prezenta ordonanta intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2015.