DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 181/2014 privind aprobarea OUG 48/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normativePublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 6 din 6 ianuarie 2015

Parlamentul Romaniei adopta prezentul proiect de lege.

Articol unic
Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 48/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 485 din 30 iunie 2014, cu urmatoarele modificari si completari:

1. La articolul I punctul 12, dupa alineatul (3) al articolului 29^5 se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:

"(4) Pe langa adjunctul Avocatului Poporului pentru Domeniul privind prevenirea torturii in locurile de detentie, in cadrul structurii centrale a Domeniului, inclusiv a Centrului zonal Bucuresti, isi desfasoara activitatea un numar de 11 angajati, dintre care: 4 angajati personal de executie de specialitate cu studii juridice, 3 specialisti medici, psihologi, asistenti sociali, sociologi sau orice alte profesii necesare desfasurarii activitatii specifice si 4 angajati personal financiar, salarizare, resurse umane si administrativ.

2. La articolul I punctul 12, dupa alineatul (2) al articolului 29^6 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:

"(3) In cadrul celor 3 centre zonale din structura teritoriala a Domeniului privind prevenirea torturii in locurile de detentie isi desfasoara activitatea un numar de 12 angajati. Fiecare centru zonal are in componenta: un angajat personal de executie de specialitate cu studii juridice, 2 specialisti medici, psihologi, asistenti sociali, sociologi sau orice alte profesii necesare desfasurarii activitatii specifice si un angajat personal administrativ.

3. La articolul II, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(4) Numarul de personal finantat potrivit legii se suplimenteaza cu 39 de posturi, dintre care: un adjunct al Avocatului Poporului, 23 de angajati pentru Domeniul privind prevenirea torturii in locurile de detentie, 13 angajati la Serviciul contencios constitutional, recurs in interesul legii, contencios administrativ si juridic, analiza acte normative, relatii externe si comunicare si 2 angajati personal de executie de specialitate cu studii juridice. Numarul de posturi al institutiei Avocatul Poporului este de 133, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului Avocatului Poporului.


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.