DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 136/2014 pentru organizarea si desfasurarea evenimentelor dedicate Zilei Nationale a Romaniei - 1 Decembrie. Lege nr. 136/2014Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 753 din 16 octombrie 2014

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.


Art. 1
(1) Prezenta lege reglementeaza organizarea si desfasurarea evenimentelor dedicate Zilei Nationale a Romaniei - 1 Decembrie la nivelul administratiei publice centrale si locale.
(2) Ziua Nationala a Romaniei va fi marcata de autoritatile publice centrale si locale si celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative cu caracter evocator si stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si ceremonii militare specifice, organizate de Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si celelalte institutii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.


Art. 2
(1) Guvernul si autoritatile administratiei publice locale vor lua masurile necesare pentru ca in aceasta zi drapelul Romaniei sa fie arborat in conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice si pentru buna desfasurare a actiunilor prevazute la art. 1 alin. (2).
(2) In capitala si in municipiile resedinta de judet se vor organiza ceremonii de sarbatorire a Zilei Nationale a Romaniei, pe baza normelor convenite intre institutiile prefectului, consiliile judetene, consiliile locale si comenduirile de garnizoana. La solicitarea primarilor pot fi organizate ceremonii militare de sarbatorire a Zilei Nationale a Romaniei si la nivelul altor unitati administrativ-teritoriale.

Art. 3
Finantarea cheltuielilor necesare organizarii ceremoniei militare specifice se face in conformitate cu legile in vigoare.

Art. 4
La nivelul municipiilor si oraselor, o artera principala de circulatie centrala va purta denumirea de "1 Decembrie 1918".


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.