DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea nr. 135/2009 privind aprobarea OUG nr. 92/2008 privind statutul functionarului public denumit manager public

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 294 din 6 mai 2009

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.


Articol unic
Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 92 din 24 iunie 2008 privind statutul functionarului public denumit manager public, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 484 din 30 iunie 2008, cu modificarile ulterioare, cu urmatoarele modificari si completari:

1. La articolul 6 alineatul (2), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"b) pentru programul de formare prevazut la art. 3 alin. (1) lit. b), sa fie functionari publici sau personal contractual din sectorul public, cu experienta de minimum un an in sectorul public;".

2. La articolul 8, alineatul (6) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(6) Obligatia prevazuta la alin. (1) se considera indeplinita si in situatiile in care managerii publici isi desfasoara activitatea in cadrul autoritatilor autonome, al structurilor de specialitate ale Parlamentului Romaniei, respectiv in cadrul aparatului Administratiei Prezidentiale, al inaltei Curti de Casatie si Justitie, al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie si al Consiliului Legislativ."

3. La articolul 9, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Pe intreaga perioada de formare si pana la data numirii in functia publica specifica de manager public, cursantii si stagiarii au drepturile si obligatiile stabilite prin prezenta ordonanta de urgenta. Perioada de formare pana la numirea in functia publica specifica de manager public constituie vechime in munca, in functia publica si in specialitatea studiilor absolvite."

4. Articolul 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 10
Raporturile de serviciu si contractele de munca dintre participantii la programele de formare si autoritatile si institutiile publice unde acestia si-au desfasurat activitatea ca functionari publici sau personal contractual, anterior selectiei, inceteaza, in conditiile legii, de la data inmatricularii participantilor la programele de formare respective."

5. La articolul 11, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 11
(1) Pe perioada stagiilor in administratia publica din cadrul programelor de formare, participantii sunt sprijiniti si coordonati de persoane care ocupa, in conditiile legii, o functie publica de conducere, denumiti in continuare mentori, desemnati in conditiile prevazute prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta."

6. La articolul 15 alineatul (3), inaintea literei a), care devine litera a^1), se introduce o noua litera, litera a), cu urmatorul cuprins:
"a) nevoile institutionale si profilurile propuse de autoritatile si institutiile publice;".

7. Articolul 18 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 18
Managerul public si desfasoara activitatea in subordinea directa a unui inalt functionar public sau, dupa caz, in subordinea unui functionar public de conducere care ocupa o functie publica cel putin la nivelul functiei de director ori o functie publica specifica asimilata acesteia."

8. La articolul 21, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(4) Un evaluator extern nu poate indeplini simultan atributiile prevazute la alin. (3) lit. a) si b) in cadrul aceleiasi sesiuni de evaluare, cu privire la aceleasi persoane."

9. La articolul 23, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Conditia de participare la concursurile organizate pentru ocuparea functiilor publice de conducere, prevazuta la art. 58 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se considera indeplinita prin absolvirea programelor de formare prevazute la art. 3 alin. (1)."

10. La articolul 32, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 32
(1) Pe durata derularii proiectelor cu finantare partiala sau integrala din alte surse decat bugetul de stat, pentru programele de formare prevazute la art. 3 alin. (1) lit. a) si b), prin exceptie de la prevederile art. 4, respectiv de la prevederile art. 6 alin. (1) si art. 28 alin. (1) lit. c) pct. 1, promovarea si derularea acestor programe si, respectiv, recrutarea si selectia, prin concurs national se fac in conditiile stabilite prin contractele de finantare a acestor proiecte."


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Legea 132/2014 privind aprobarea OUG 2/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Lege nr. 132/2014
OG 15/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 202/2006 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Ordonanta 15/2014
Legea 91/2010 privind aprobarea OUG nr. 69/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Lege nr. 91/2010
Decizia 239/2009 privind modificarea si completarea Procedurii de implementare a Programului national multianual pe perioada 2005-2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM, aprobata prin Decizia pres
OUG nr. 69/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii
OUG nr. 92/2008, Ordonanta de urgenta privind statutul functionarului public denumit manager public
Metode speciale de supraveghere si protectia martorilor in cauzele penale complexe
Remus Jurj-Tudoran

Pret: 39.9 lei
33.92 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
79 useri online

Useri autentificati: