DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Hotarare CSM 327/2015 pentru modificarea Regulamentului privind concediile judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 325/2005Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 287 din 28 aprilie 2015

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

Avand in vedere dispozitiile art. 106 lit. i) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul prevederilor art. 133 alin. (5) si (7) din Constitutia Romaniei, republicata, si ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile ulterioare,
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotaraste:

Art. I
Regulamentul privind concediile judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 325/2005, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 815 din 8 septembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza


1. La articolul 2, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
"(2) Durata concediului de odihna prevazuta in prezentul regulament este corespunzatoare activitatii desfasurate timp de un an calendaristic. La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considerea perioade de activitate prestata."


2. La articolul 5, alineatul (2) se abroga.

3. La articolul 7, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
"Art. 7
(1) Daca judecatorul sau procurorul, din motive justificate, nu a putut efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, la cererea sa, concediul de odihna neefectuat va fi acordat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la acest concediu, pe baza programarii aprobate de presedintii instantelor judecatoresti sau, dupa caz, de conducatorii parchetelor. In acest caz, drepturile banesti se suporta din fondurile aferente anului in care se efectueaza concediul de odihna."

4. Articolul 12 va avea urmatorul cuprins
"Art. 12
(1) Concediul de odihna neacordat judecatorilor sau procurorilor transferati la o alta instanta ori la un alt parchet se va acorda acestora de catre instanta ori parchetul la care au fost transferati, iar indemnizatia de concediu acordata potrivit legii va fi suportata de catre institutia la care au fost transferati.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica in mod corespunzator si in cazul judecatorilor si procurorilor promovati, delegati sau detasati la alte instante, parchete, alte autoritati sau institutii publice, in cazul celor alesi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii sau care ocupa functia de inspector judiciar, precum si in cazul judecatorilor numiti in functia de procuror sau al procurorilor numiti in functia de judecator."

5. Articolul 23 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 23
(1) Judecatorii si procurorii care nu au desfasurat activitatea pe durata intregului an calendaristic si nu s-au aflat in una din situatiile prevazute la art. 2 alin. (2) nu au dreptul la concediu de odihna pentru acel an.
(2) Judecatorii si procurorii au dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care se afla in incapacitate temporara de munca, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic. In acest caz, concediul de odihna anual se acorda intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acestia s-au aflat in condediu medical."

Art. II
Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
19 useri online

Useri autentificati: