DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HG 444/2014 pentru modificarea si completarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 273/1994Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 409 din 3 iunie 2014

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Articol unic
Regulamentul de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 273/1994, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 193 din 28 iulie 1994, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 6, dupa alineatul 1 se introduc doua noi alineate, alineatele 2 si 3, cu urmatorul cuprins:

"In termen de 3 zile de la data primirii comunicarii prevazute la alin. 1, investitorul are obligatia sa notifice Inspectoratul de Stat in Constructii I.S.C. in vederea desemnarii unui reprezentant al acestuia in comisia de receptie. Inspectoratul de Stat in Constructii I.S.C. va comunica, in cazul participarii, desemnarea reprezentantului acestuia in comisia de receptie in termen de 3 zile de la primirea notificarii."

2. La articolul 7, alineatele 1 si 2 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"Comisiile de receptie pentru constructii si pentru instalatiile aferente acestora se vor numi de catre investitor si vor fi alcatuite din cel putin 5 membri. Dintre acestia, obligatoriu vor face parte un reprezentant al investitorului, un reprezentant al administratiei publice locale pe teritoriul careia se afla constructia, iar ceilalti vor fi specialisti in domeniu, dintre care unul poate fi din partea Inspectoratului de Stat in Constructii I.S.C.
Pentru constructiile din categoria de importanta exceptionala, avand in vedere gradul de risc sub aspectul sigurantei, destinatia, modul de utilizare, complexitatea si volumul lucrarilor care fac obiectul receptiei, comisiile de receptie vor fi alcatuite din cel putin 7 membri, numarul de specialisti fiind de minimum 5, dintre care unul este reprezentantul Inspectoratului de Stat in Constructii I.S.C."

3. La articolul 8, alineatele (2) si (2^1) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"Reprezentantii executantului si ai proiectului nu pot face parte din comisia de receptie, acestia avand calitatea de invitati.
Pentru obiectivele de investitii finantate din fonduri publice, precum si pentru obiectivele de investitii constand in constructii incadrate in categoria de importanta A "exceptionala" si B "deosebita", indiferent de sursele de finantare ale acestora, prezenta reprezentantilor Inspectoratului de Stat in Constructii I.S.C. in calitate de membri ai comisiilor de receptie este obligatorie."


4. La articolul 14 alineatul 1, dupa litera e) se introduce o noua litera, litera f), cu urmatorul cuprins:
"f) documentele doveditoare de la Inspectoratul de Stat in Constructii I.S.C. care sa certifice ca au fost confirmate platile efectuate, resepctiv investitorul a facut dovada achitarii cotei de 0,1%, conform prevederilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a cotei de 0,70%, potrivit prevederilor art. 40 alin. (1) din Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, cu modificarile ulterioare."

5. La articolul 17, dupa liniuta a treia se introduce o noua liniuta, liniuta a patra, cu urmatorul cuprins:
"- nu au fost prezentate documentele doveditoare prevazute la art. 14 alin. 1 lit. f) din prezentul regulament."