DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HG 1121/2013 pentru modificarea si completarea HG 935/2011 privind promovarea utilizarii biocarburantilor si a biolichidelor, precum si pentru modificarea si completarea HG 928/2012 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a benzinei si motorinei si de introducere a unui mecanism de monitorizare si reducere a emisiilor de gaze cu efect de seraPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 3 din 6 ianuarie 2014

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. I
Hotararea Guvernului nr. 935/2011 privind promovarea utilizarii biocarburantilor si a biolichidelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 716 din 11 octombrie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:


1. La articolul 3 alineatul (1), literele c) si f) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"c) de la data de 1 ianuarie 2016, motorina cu un continut de biocarburant de minimum 6,5% in volum;
......
f) de la data de 1 ianuarie 2018, benzina cu un continut de biocarburant de minimum 8% in volum."

2. La articolul 3 alineatul (1), dupa litera e) se introduce o noua litera, litera e^1), cu urmatorul cuprins:
"e^1) de la data de 1 ianuarie 2014, benzina cu un continut de biocarburant de minimum 4,5% in volum;".


3. La articolul 3 alineatul (1), literele g) si h) se abroga.

4. La articolul 3, alineatele (1^1) si (4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(1^1) Valorile continutului de biocarburanti din benzina si motorina introduse pe piata, prevazute la alin. (1) lit. c), e) si f), se refera la biocarburantii care nu sunt obtinuti din deseuri, reziduuri, material celulozic de origine nealimentara si material ligno-celulozic.
......
(4) Valorile continutului de biocarburanti prevazute la alin. (1) lit. c), e) si f) se reduc la jumatate in cazul in care sunt utilizati biocarburanti obtinuti din deseuri, reziduuri, material celulozic de origine nealimentara si material ligno-celulozic."

5. La articolul 3, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu urmatorul cuprins:
"(4^1) Valorile rezultate in urma reducerii la jumatate ale continutului de biocarburanti prevazute la alin. (1) lit. c), e) si f) se justifica prin certificatele de origine ale biocarburantilor care sunt obtinuti din deseuri, reziduuri, material celulozic de origine nealimentara si material ligno-celulozic."

Art. II
Hotararea Guvernului nr. 928/2012 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a benzinei si motorinei si de introducere a unui mecanism de monitorizare si reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 679 din 1 octombrie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 3, alinetul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pana la data de 1 ianuarie 2019, furnizorii trebuie sa introduca pe piata si benzina cu un continut de oxigen de maximum 2,7% m/m si cu un continut de etanol de maximum 5% v/v."

2. La articolul 3 alineatul (3), dupa litera d) se introduce o noua litera, litera e), cu urmatorul cuprins:
"e) simbolul «E10» si mentionarea continutului ridicat de oxigenate, in cazul benzinei avand un continut de etanol mai mare de 5% v/v sau un continut de oxigen mai mare de 2,7% m/m."

3. La articolul 4 alineatul (2), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"a) cifra cetanica;".

4. La articolul 5^1, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(1) In cazul in care continutul de etanol din benzina depaseste valoarea de 5% in volum sau continutul de oxigen din benzina depaseste 2,7% m/m, pe eticheta prevazuta la art. 3 alin. (3) se include si urmatorul text de avertizare: «Atentie! Verificati compatibilitatea motorului autovehiculului dumneavoastra cu acest amestec de carburant.»"

5. La articolul 8 alineatul (10), partea introductiva si litera a) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(10) Pana la data de 31 decembrie 2020, furnizorii au obligatia sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera generate pe durata ciclului de viata pe unitatea de energie a carburantului si energia furnizata, cu pana la 10%, in raport cu emisiile de gaze cu efect de sera generate pe durata ciclului de viata pe unitatea de energie de carburantii fosili in 2010, avand ca referinta standardul pentru carburanti aferent acelei perioade. Aceasta reducere consta in:
a) o reducere de 6%, pana la data de 31 decembrie 2018;".

6. La articolul 12, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 3 alin. (1), (2) si (5), art. 4 alin. (1), art. 5 si art. 15 si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 lei la 50.000 lei."

Art. III
In cuprinsul Hotararii Guvernului nr. 935/2011 privind promovarea utilizarii biocarburantilor si a biolichidelor, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si al Hotararii Guvernului nr. 928/2012 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a benzinei si motorinei si de introducere a unui mecanism de monitorizare si reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, cu modificarile si completarile ulterioare, sintagma "Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri" se inlocuieste cu sintagma "Ministerul Economiei prin Departamentul pentru Energie".

Art. IV
(1) Dispozitiile art. II pct. 5 intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a prezentei hotarari.
(2) Dispozitiile prezentei hotarari nu se aplica stocurilor de carburanti gestionate de Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale.

Art. V
Hotararea Guvernului nr. 935/2011 privind promovarea utilizarii biocarburantilor si a biolichidelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 716 din 11 octombrie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta hotarare, se va republica, dandu-se textelor o noua numerotare.

Art. VI
Hotararea Guvernului nr. 928/2012 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a benzinei si motorinei si de introducere a unui mecanism de monitorizare si reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 679 din 1 octombrie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta hotarare, se va republica, dandu-se textelor o noua numerotare.Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
29 useri online

Useri autentificati: