DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Decizie nr. 673/2008 pentru aprobarea Metodologiei de lucru privind transmiterea rapoartelor de tranzactii cu numerar si a rapoartelor de transferuri externe[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 452 din 17/06/2008

Oficiul National de prevenire si combatere a spalarii banilor

In temeiul art. 3 alin. (9) din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 8 alin. (3) lit. a) din Regulamentul de organizare si functionare a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 531/2006, Plenul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor decide:

Art. 1
Se aproba Metodologia de lucru privind transmiterea rapoartelor de tranzactii cu numerar si a rapoartelor de transferuri externe, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta decizie.

Art. 2
Prezenta decizie se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare in termen de 60 de zile de la data publicarii.


Metodologie de lucru privind transmiterea rapoartelor de tranzactii cu numerar si a rapoartelor de transferuri externe, 2008


Art. 1
(1) In cuprinsul prezentei metodologii rapoartele de tranzactii cu numerar si rapoartele de transferuri externe sunt denumite generic rapoarte.
(2) Sintagma entitate raportoare defineste persoanele fizice sau juridice care intra sub incidenta Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 2
(1) Rapoartele se transmit catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor in cel mult 10 zile lucratoare de la efectuarea tranzactiei ce face obiectul raportarii.
(2) Rapoartele pot fi transmise catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor:
a) zilnic;
b) cumulat, pentru cel mult 10 zile lucratoare.
(3) Pentru situatia prevazuta la alin. (2) lit. b), entitatea raportoare intocmeste cate un raport din fiecare tip, care cuprinde toate operatiunile derulate in perioada aferenta raportarii.

Art. 3
(1) Rapoartele pot fi intocmite in format tiparit, pe suport hartie, sau in format electronic, pe suport magnetic ori optic.
(2) Rapoartele in format electronic constituie fisierele denumite cccczzllaaaa_N.dbf pentru rapoartele de numerar, respectiv cccczzllaaaa_T.dbf pentru rapoartele de transferuri externe si se intocmesc in conformitate cu structura aprobata, pentru fiecare tip de fisier, prin Decizia Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor nr. 674/2008 privind forma si continutul Raportului de tranzactii suspecte, a Raportului de tranzactii cu numerar si a Raportului de tranzactii externe.

Art. 4
(1) Transmiterea rapoartelor, atat in format tiparit, cat si in format electronic, catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor se realizeaza pe urmatoarele cai:
a) depunerea la registratura institutiei;
b) prin intermediul serviciilor postale sau de curierat, cu confirmare de primire.
(2) Rapoartele in format electronic transmise prin oricare dintre aceste cai vor fi insotite de o adresa de inaintare, al carei model este prezentat in anexa la prezenta metodologie. Adresa de inaintare cuprinde, in mod obligatoriu, caracteristicile fisierului: denumirea, data si ora generarii si dimensiunea in KB. De asemenea, in adresa de inaintare se pot face si alte precizari considerate necesare de catre entitatea raportoare.
(3) Este interzisa transmiterea rapoartelor prin fax sau e-mail.
(4) Institutiile de credit si sucursalele din Romania ale institutiilor de credit straine pot transmite rapoartele in format electronic prin reteaua de comunicatie interbancara, conform protocoalelor incheiate cu Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. In acest caz rapoartele nu sunt insotite de adresa de inaintare.

Art. 5
Responsabilitatea asigurarii confidentialitatii datelor cuprinse in rapoarte pe toata durata transmiterii revine exclusiv entitatii raportoare.

Art. 6
(1) Entitatile raportoare care constata existenta unor erori intr-un raport ulterior transmiterii acestuia intocmesc, de indata, un raport rectificativ care inlocuieste raportul initial.
(2) Indiferent daca raportul rectificativ este intocmit in format tiparit sau electronic, acesta contine atat inregistrarile care erau corecte in versiunea initiala, cat si inregistrarile corectate de catre entitatea raportoare.
(3) Rapoartele in format tiparit contin la rubrica "Observatii" mentiuni privind operatiunile corectate, iar rapoartele in format electronic trebuie sa aiba data raportarii actualizata numai pentru inregistrarile corectate
(4) Pentru rapoartele mentionate la alin. (1), intocmite in format electronic, fisierele rectificative sunt denumite cccczzllaaaaX_N.dbf, respectiv cccczzllaaaaX_T.dbf.
(5) In cazul in care entitatea raportoare constata ca un raport deja transmis este incomplet, datele omise se comunica de indata, printr-un raport distinct, ce cuprinde la rubrica "Observatii" expunerea motivelor care fac necesara intocmirea noului raport.
(6) Pentru rapoartele mentionate la alin. (5), intocmite in format electronic, fisierele rectificative sunt denumite cccczzllaaaaY_N.dbf, respectiv cccczzllaaaaY_T.dbf.


ANEXA la metodologie

  ADRESA DE INAINTARE
- model - 
Entitate raportoare:                    Nr. de inregistrare la emitent:
Denumire:                          Data raportarii:
Cod unic de inregistrare (cod fiscal):
Numar de inmatriculare la oficiul registrului comertului:
Adresa si nr. de telefon/fax: 


Catre
Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor

Va transmitem alaturat, pe suport electronic (nr. de dischete, nr. de CD-uri) continand:
1. Raportul de tranzactii cu numerar, denumit cccczzllaaaa_N.dbf, aferent zilei/perioadei de .........., creat in data de ............, la ora ....., cu dimensiunea de ..... KB.
2. Raportul de transferuri externe, denumit cccczzllaaaa_T.dbf, aferent zilei/perioadei de .........., creat in data de ............, la ora ....., cu dimensiunea de ..... KB.
3. Raportul de tranzactii cu numerar rectificativ/in completare, denumit cccczzllaaaaX_N.dbf/cccczzllaaaaY_N.dbf, aferent zilei/perioadei de .........., creat in data de ............, la ora ....., cu dimensiunea de ..... KB.
4. Raportul de transferuri externe rectificativ/in completare, denumit cccczzllaaaaX_T.dbf/cccczzllaaaaY_T.dbf, aferent zilei/perioadei de .........., creat in data de ............, la ora ....., cu dimensiunea de ..... KB.

Certificam faptul ca datele cuprinse in fisier sunt complete, corecte si respecta dispozitiile actelor normative in vigoare.

Numele si prenumele persoanei autorizate
....................................................................
(Semnatura persoanei autorizate si stampila entitatii raportoare)
Poate fi de interes si:
Legea 209/2016 pentru modificarea si completarea OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata
Legea 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata. Lege nr. 70/2015
HG 1090/2009 pentru modificarea HG nr. 620/2007 privind modalitatea de utilizare a fondurilor alocate de Uniunea Europeana prin intermediul Facilitatii Schengen si pentru fluxurile de numerar
OUG nr. 62/2008, ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea titlului VII din Legea nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente
Ghid de mediere penala. Conform noilor coduri
Coord. Cristi Danilet,Andreea Radut,Ion Dedu,Anamaria Szabo

Pret: 44.9 lei
38.17 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
84 useri online

Useri autentificati: