DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HOTARAREA nr. 448/2009 pentru aplicarea Hotararii nr. 14 a Congresului avocatilor (2008) privind pregatirea profesionala a avocatilor si pentru imbunatatirea pregatirii profesionale initiale a avocatilorMaterialul de fata a fost preluat de pe site-ul oficial al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania


UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA

CONSILIUL UNIUNIIIn conformitate cu dispozitiile art. 61 lit. e) art. 63 lit. g) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare,
 • avand in vedere necesitatea realizarii Programului de pregatire profesionala continua a avocatilor pe perioada 1 ianuarie 2008 1 ianuarie 2011, prevazut in anexa la Hotararea nr. 266/22.09.2007 a Consiliului U.N.B.R.,
 • avand in vedere infiintarea centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A.,
 • tinand cont de exigentele aplicarii art. 17 alin. (21) si ale art. 27 lit. d) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, astfel cum a fost modificata prin OUG nr. 159/2008,
 • luand in considerare propunerile facute de I.N.P.P.A., de unele barouri si de avocati,


  CONSILIUL U.N.B.R.

  HOTARASTE:

  Art. 1
  (1) Obligatia avocatilor de a realiza formarea profesionala continua se socoteste a fi indeplinita si prin participarea avocatilor la activitatile de formare profesionala prevazute in programele privind pregatirea profesionala continua adoptate si puse in aplicare de formele de exercitare a profesiei in care avocatii isi desfasoara activitatea.
  (2) Aceste programe vor fi intocmite in concordanta cu Programul de pregatire profesionala continua a avocatilor pe perioada 1 ianuarie 2008 1 ianuarie 2011, prevazut in anexa la Hotararea nr. 266/22.09.2007 a Consiliului U.N.B.R. si vor fi agreate de consiliile barourilor, pe baza criteriilor adoptate de catre acestea.
  (3) In acest caz, recunoasterea de catre consiliile barourilor a numarului de ore de pregatire profesionala efectuate de avocati se va face semestrial, in baza rapoartelor inaintate consiliilor barourilor si a propunerilor facute pentru fiecare avocat din cadrul formei de exercitare a profesiei respective, de catre avocatul coordonator / titular.

  Art.2
  (1) Consiliile barourilor pot hotari, dupa caz, ca avocatii stagiari aflati in anul II de stagiu sa frecventeze cursurile I.N.P.P.A. privind formarea profesionala initiala, inclusiv prin centrele teritoriale ale I.N.P.P.A. la care sunt arondate barourile.
  (2) In acest caz, consiliile barourilor vor decide sa se achite I.N.P.P.A. sau Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A., taxa de scolarizare anuala, datorata pentru fiecare avocat stagiar cursant, din taxele achitate de avocatii stagiari la inscrierea in barou.
  (3) Examenul de absolvire a I.N.P.P.A. se va desfasura concomitent cu examenul de dobandire a calitatii de avocat definitiv.

  Art.3
  (1) Activitatile de formare profesionala desfasurate de avocatii cadre didactice, in cadrul programelor institutiilor de invatamant la care functioneaza, sunt recunoscute ca activitati de formare profesionala continua in profesia de avocat intr-un numar de ore corespunzator numarului de ore de pregatire profesionala atestat de institutia de invatamant.
  (2) In mod corespunzator, se recunosc in cadrul profesiei de avocat activitatile de formare profesionala desfasurate in cadrul altor profesii, in situatia in care avocatul dovedeste ca are calitatea de formator.

  Art.4
  (1) Activitatea de publicistica juridica este recunoscuta pentru fiecare articol publicat in revistele de specialitate ori in publicatiile in format electronic agreate de I.N.P.P.A..
  (2) In cazul in care articolele publicate au mai multi autori, numarul de ore de pregatire profesionala recunoscut pentru fiecare articol publicat se imparte intre autori, proportional cu numarul acestora.

  Art.5
  Celelalte modalitati de realizare a formarii profesionale continua prevazute in Programul de pregatire profesionala continua a avocatilor pe perioada 1 ianuarie 2008 1 ianuarie 2011, anexa la Hotararea nr. 266/22.09.2007 a Consiliului U.N.B.R. si in Hotararea nr. 14 a Congresului avocatilor (2008) vor fi organizate si evidentiate de barouri si I.N.P.P.A. cu respectarea dispozitiilor prezentei Hotarari.

  Art.6
  Prezenta hotarare intra in vigoare de la data adoptarii si va fi adusa la cunostinta avocatilor prin publicarea ei pe site-ul www.unbr.ro si prin grija barourilor.


  Materialul prezentat are un caracter pur informativ, nu unul oficial. Pentru versiunea oficiala, DreptOnline.ro va invita sa consultati textul original al documentului pe site-ul UNBR: click


  Pagina Comunitatii