DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Contract abuziv - inselaciune

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Ploiesti
Data: 28-03-2020

Titlu/Subiect: Contract abuziv - inselaciune
Buna ziua! Am urmatoarea situatie: mama mea merge la un consult gratuit, in urma unui mesaj informativ primit pe telefon. In prima zi este testata timp de 1 minut cu "un aparat minune" , i se prezinta niste produse si este instiintata sa vina a 2-a zi dupa rezultat. A 2-a zi afla niste rezultate cu valori care nu puteau fi obtinute decat daca se lua proba de sange...ceea ce nu a fost cazul) si rapid se trece la produsele firmei, pachete la "super oferta de pret" , achitarea unui avans si semnarea rapida a unui contract. In urma contractului, mama a fost dusa si cu masina, rapid, la o banca, pentru a-si face un imprumut sa achite produsul la "super oferta", pentru ca i-a spus vanzatorului ca nu are banii necesari iar acesta s-a oferit sa ajute cu aceasta idee si i-a recomandat chiar ce suma sa ceara imprumut. In asteptarea virarii sumei de la banca, a sosit weekendul si i-am facut o vizita mamei, afland astfel despre toate cele... Am citit si ascultat toate informatiile ei si am realizat ca analizele au fost false, pretul produsului minune din contract era suprasolicitat cu mult, imprumutul la banca sugerat de "vanzator" nu acoperea intreaga valoare a produsului, iar vanzatorul probabil ca accepta acea suma si apoi disparea cu toate cele....firma, dupa verificari, era infiintata de 3-4 luni) sau chiar daca i-ar fi livrat vre-un produs mamei....nu stiu daca era ceva de calitate si oricum pretul nu era unul ok! Am rugat-o pe mama sa mearga la banca sa anuleze primul contract de acest gen, din viata ei, care mai era si cu ipoteca pe casa, inainte de virarea banilor in cont. Zis si rezolvat. Dar, a ramas pe cap cu contractul pentru produsul minune, unde a apucat sa dea un mic avans si unde se cere ca la reziliere sa achite 10 din valoarea bunului, adica undeva la 3 mii lei, iar cei de-acolo o suna zilnic si ii trimit mesaje, in asteptarea banilor lor, dar fara sa stie inca de faptul ca mama intentioneaza sa renunte la tot. Cum putem proceda? Le facem o instiintare scrisa de renuntare la contract?....cum putem face sa nu achitam cei 10 ceruti in contractul abuziv?....Cum sa scapam de ei, fara sa o trimit pe mama acolo sa o mai puna sa semneze ceva aiurea?.... Mentionez ca eu nu o pot insoti, deoarece sunt cu copilul acasa si nu doresc sa-l expun in aceste zile.... Trebuie mers la protectia consumatorului?....cum ar fi mai bine? Multumesc, daca va permite timpul, un raspuns. O zi buna!

av.asistenta [28-03-2020]
,Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Consumator
Consumatorii beneficiaza de urmatoarele drepturi:
a) de a fi protejati impotriva riscului de a achizitiona un produs sau de a li se presta un serviciu care ar putea sa le prejudicieze viata, sanatatea sau securitatea ori sa le aduca atingere drepturilor si intereselor legitime;
b) de a fi informati complet, corect si precis, asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor, astfel incat decizia pe care o adopta in legatura cu acestea sa corespunda cat mai bine nevoilor lor, precum si de a fi educati in calitatea lor de consumatori;
c) de a avea acces la piete care le asigura o gama variata de produse si servicii de calitate;
d) de a fi despagubiti in mod real si corespunzator pentru pagubele generate de calitatea necorespunzatoare a produselor si serviciilor, folosind in acest scop mijloace prevazute de lege;
e) de a se organiza in asociatii ale consumatorilor, in scopul apararii drepturilor si intereselor lor;
f) de a refuza incheierea contractelor care cuprind clauze abuzive, conform prevederilor legale in vigoare;
g) de a nu li se interzice de catre un operator economic sa obtina un beneficiu prevazut in mod expres de lege.

Mai multe reglementari in acest sens pot fi gasite in Legea privind codul consumului, legea nr. 296/2004, republicat 2008
Definitie Consumator
Drept ComercialDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Ipoteca
O garantie reala ce are ca obiect bunuri imobile, ce raman in patrimoniul debitorului; lucrul mobil ce face obiectul contractului de gaj.
Definitie Ipoteca
Drept CivilDefinitie Mandat
Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Definitie Mandat
Drept CivilDefinitie Reziliere
Desfiintarea unui contract sinalagmatic cu executare succesiva, la cererea uneia dintre parti, ca urmare a faptului ca cealalta parte nu si-a executat in mod culpabil obligatiile contractactuale.
Definitie Reziliere
ContracteDefinitie Zilier
persoana fizica ce are capacitate de munca si care desfasoara activitati necalificate, cu caracter ocazional, pentru un beneficiar. Pot desfasura activitati cu caracter ocazional persoanele fizice, cetateni romani sau straini, in conditiile legii.

Raportul dintre zilier si beneficiar se stabileste fara incheierea unui contract de munca. Durata activitatii ocazionale care poate fi exercitata in temeiul prevederilor prezentei legi este de minimum o zi, corespunzator cu 8 ore de munca. Niciun zilier nu poate presta activitati pentru acelasi beneficiar pe o perioada mai lunga de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.

Activitatea zilierilor este reglementata de: Legea 52/2011
Definitie Zilier
Dreptul Muncii

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
40 useri online

Useri autentificati: