DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Abuz in serviciu, patronat!

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Resita
Data: 09-08-2017

Titlu/Subiect: Abuz in serviciu, patronat!
Buna ziua, Problema este in felul urmator: Sotia mea a lucrat pana de curand la o firma privata pe postul de secretara, de aproape 3 ani lucra in acel loc. De curand, managerul patronul) acelei firme, a vrut sa-i forteze plecarea sa-si dea singura demisia), prin semnarea unei noi fise a postului in care i se cerea foarte multe obligatiuni ce nu tin de postul de secretara. Sotia mea nu a acceptat sa semneze acea noua fisa a postului, in consecinta a fost data afara, cerandui-se cheia de la birou sa si predea tot ce are legatura cu locul de munca. Desfacerea contractului de munca s-a desfacut disciplinar, in baza refuzului de a semna acea fisa a postului, conform art.61, lit. a codul muncii. Dupa aproximativ o saptamana dupa ce i s-a cerut sa paraseasca biroul si sa predea tot ce are legatura cu prestatia ei la aceea firma, a fost chemata la firma sa pice la intelegere sa- si dea ea demisia cu acordul partilor. Deci in concluzie pana aici, sotia mea si-a dat demisia cu acordul partilor, urmand ca firma sa-i elibereze decizia si sa-i plateasca prestatia pe luna care a lucrat-o pana la momentul demisiei. De curand, la 3 saptamani de cand si-a dat demisia demisia a fost acceptata pe data de 21.07.2017), a primit acasa o scrisoare de la acest patron unde a lucrat, care ii cere ca in data de 10.08.2017 ora 8.30 sa se prezinte la sediul lor, pentru a intocmi un proces verbal de predare-primire a unor fisiere din calculatorul pe care a lucrat. In acest document patronatul specifica urmatoarele: "avand in vedere fatul ca o serie de lucrari efectuate la calculator in perioada angajarii - finalizate sau nu - nu au fost predate odata cu plecarea din unitate a numitei ..., acestea gasindu-se arhivate haotic aleatoriu) in fisierele calculatorului de lucru, fara o evidenta tematica, riguroasa ... va solicitam ca in date de ... sa va prezentati ..." Tot in acest document, patronatul mai scrie urmatoarele: "In caz de refuz se va proceda cf. prevederilor legale, ceea ce ptr. dvs. va genera costuri suplimentare, inclusiv blocarea evtl. restante salariale sau obligarea legala printr-o actiune in justitie. In fapt: prevederile Contractului de munca nr ..... - Obligatiile de serviciu ale angajatului." Fac precizarea ca: sotia mea la plecare a lasat acel calculator in firma respectiva, la fel cum l-a primit. Acel calculator a fost in tot acest timp in firma, fara a fi restrictionat prin parola sau altfel. Nu intelegem de ce este chemata pentru a le face ordine, pentru a preda ceva ce exista deja la sediul firmei. Va multumim pentru un eventual raspuns!

1qaz2wsx [09-08-2017]
constatam un abuz din partea anagajatorului si recomandam sa formuleze in prima faza o notificare catre respectiva firma, urmand ca ulterior sa inceapa procedurile in justitieNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Patronat
Patronatele sunt organizatii ale patronilor, autonome, fara caracter politic, infiintate ca persoane juridice de drept privat, fara scop patrimonial.

Patronatele sunt constituite pe activitati economice si organizate pe sectiuni, diviziuni, ramuri si la nivel national. Un numar de cel putin 15 persoane juridice inmatriculate sau persoane fizice autorizate potrivit legii poate constitui un patronat.

Se pot constitui patronate si cu un numar de cel putin 5 membri in ramurile in care acestia detin peste 70% din volumul productiei. Patronatele isi pot constitui structuri organizatorice teritoriale proprii, cu sau fara personalitate juridica. Structurile organizatorice teritoriale fara personalitate juridica isi desfasoara activitatea in baza statutului patronatului din care fac parte.

Patronatul este definit in Legea nr. 356/2001, legea patronatelor
Definitie Patronat
Drept Comercial

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
57 useri online

Useri autentificati: