DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Cum se imparte mostenirea unei vile intre mai multe rude

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Bucuresti
Data: 02-03-2017

Titlu/Subiect: Cum se imparte mostenirea unei vile intre mai multe rude
As vrea sa ma ajutati cu un raspuns, si in cazul in care este ok ce imi veti spune, mama mea sa vina la dvs sa colaborati pe o speta legata de mostenirea unei vile, acte si ce mai trebuie. Vila a apartinut strabunicii mele. Ea a avut doi baieti, pe bunicul meu si pe fratele lui. Bunicul a avut doua sotii, fiecare din ele are cate o fata. Eu sunt fata primei sotii. Bunicul a parasit vila dupa divortul de bunica, si s-a mutat intr-un apartment in zona Obor cu noua nevasta cu care a ramas casatorit pana la moartea lui). Bunica a murit acum 3 ani, dupa 2 luni a murit si bunicul. Peste un an a murit si fratele bunicului care traia in vila) La moartea bunicului, mama nu a facut succesiunea pentru el. Sora ei vitrega nu cred ca a facut succesiunea decat pentru apartamentul unde traise bunicul, si a vandut apartamentul fara sa o intrebe pe mama. Problema succesiunii vilei s-a pus doar in momentul in care si fratele bunicului a murit. Am trimis-o pe mama la un anume cabinet de avocatura unde eu aveam relatii, si s-au facut anumite demersuri. S-a descoperit ca nu se facuse succesiunea inca de pe vremea strabunicii, s-au platiti niste taxe, in fine, aproape tot, pana acum 2 zile, cand, s-a incercat sa se termine aceasta operatiune, practic, ca mama si sora ei sa primeasca certificatele de mostenitoare, ca sa poata sa vanda vila. Mentionez ca cea de-a sotie a bunicului nu este in totala deplinatate mentala, dar cu toate aceasta, sora mamei mele a adus-o la cabinetul de avocatura sustinuandsi se are ca are totusi dreptate) ca vrea si ea o parte din vile pe acte. Stiu ca legea spune ca desi nu au fost imobile sau proprietati obtinute ,realizate in timpul casniciei, sotia supravietuitoare are dreptul la o mica parte se pare, mica, din cate am citit), dar, problema este alta. Mama a crezut ca atat vreme cat la vanzarea apartamentului bunicului din centru, ea nu a fost nici macar instiintata, darmite, sa i se dea vreo parte, repet, mama a crezut ca a doua sotie a bunicului nu va avea vreo pretentie asupra niciunei parti din vila, lasandu-le pe cele doua mostenitoare, mama si sora ei, sa isi imparta in mod egal domeniul zic domeniu, pentru ca are si vila si gradina si zona de garaje). Si a inceput scandalul... Desi au platiti fiecare cate 2 milioane lei vechi - 200 lei, atat mama cat si sora ei, totul s-a sistat pe termen nedeterminat. Intrebarea mea este, daca aveti vreo solutie. Astept un raspuns din partea dvs cat mai curand, va multumesc anticipat din suflet cu deosebita stima

mariutza [02-03-2017]
Problema dvs. nu este atat de simpla . Cel mai bine ar fi sa contactati direct un avocat si sa discutati cu toate actele in fata. Sunt multe de discutat si mai ales de calculat si facut un arbore genealogic pentru a vedea care sunt succesorii legali si cotele ce revin fiecaruia.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civilDefinitie Termen
Un eveniment viitor si sigur ca se va produce, care afecteaza fie executarea, fie stingerea unei obligatii
Definitie Termen
General, extins

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
59 useri online

Useri autentificati: