DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
cerere in anulare somatie de plata

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: bucuresti
Data: 13-02-2016

Titlu/Subiect: cerere in anulare somatie de plata
Buna ziua, La inceputul lui 2015 am depus o ordonanta de plata, la Judecatoria Sector 1, pentru un debit ce consta numai in penalitati de plata inregistrate la un debit care a fost achitat tot in urma unei decizii judecatoresti am indeplinit tot pasii legali, am somat debitorul, am calculat debitul in baza contractului etc). Debitul principal a constat in facturi pentru servicii prestate si penalitati pana la data depunerii actiunii. Ordonanta de plata cuprindea penalitatile calculate pana la data achitarii debitului. In intampinare debitorul a motivat faptul ca instanta nu se poate pronunta doar pe baza probelor/inscrisurilor depuse, fiind necesare si alte probe martori etc), motiv pentru care instanta mi-a respins actiunea. Hotararea mi-a fost comunicata dupa aproape 5 luni, in ciuda faptului ca am solicitat urgentarea si am depus o cerere in anulare, pe care am trimis-o prin posta. Ulterior, dupa 3 zile, am depus la dosar si dovada achitarii taxei de timbru de 100 lei. Am fost citat de instanta sa achit taxa de timbru, fara sa-mi fie comunicata vreo suma!!!, motiv pentru care m-am prezentat din nou la ArhivaRegistratura si la indrumarea celor de acolo am depus la dosar o nota prin care mentionam la ce fila se afla dovada achitarii taxei de timbru. La termen, fiind plecat din tara, nu m-am putut prezenta, insa solicitasem judecarea in lipsa. Ori, acum intervine partea interesanta... Instanta a respins actiunea pe motiv de timbrare insuficienta, iar decizia este definitiva. Ma aflu intr-o situatie extrem de confuza, pentru ca am pierdut practic un an, iar acum dintr-un motiv absolut hilar, instanta in loc sa analizeze motivele si documentele de la dosar, anuleaza in mod definitiv orice incercare de a recupera acest debit. Nu stiu cum sa fac... Pot cere reexaminarea? Am drept la apel/recurs sau cererea in anulare a tinut loc de asa ceva? Pot face o reclamatie pentru... incompetenta? Ce se mai poate face in astfel de cazuri cand instanta nu-ti comunica care e taxa de timbru, dar iti spune ca nu ai platit suficient si iti anuleaza de la primul termen actiunea fara niciun drept la replica?!? Va rog sa ma sfatuiti pentru ca de 3 zile de cand s-a afisat pe portal decizia instantei, nu pot sa dorm si nu stiu pe ce drum s-o apuc! Va multumesc mult!

rora [13-02-2016]
Instanta nu are obligatia de a va comunica valoarea taxei de timbru. Ea va comunica doar ca aveti de achitat taxa de timbru, in situatia in care ati introdus o actiune fara sa platiti taxa. Este obligatia dvs. sa va interesati , la un avocat, care este valoarea taxei si sa o achitati. Daca achitati o taxa iar valoarea ei nu este cea prevazuta de lege, instanta va atentioneaza sa achitati de urgenta diferenta de taxa.Daca taxa nu este achitata pana la primul termen, actiunea se anuleaza potrivit legii, insa taxa nu o primiti inapoi. Este doar vina dvs. ca nu v-ati interesat inainte cat aveti de plata.Dupa cum constatati, consultarea unui avocat este absolut necesara, dar de multe ori nu se apeleaza la el, in ideea ca se stie ce este de facut.Dar se pierd bani si timp, inutil.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Apel
Cale de atac
Actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei
Definitie Apel
General, extinsDefinitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Martor
Persoana care are cunostinta despre vreo fapta sau despre vreo imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal poate fi ascultata in calitate de martor.

Calitatea de martor are intaietate fata de calitatea de aparator, cu privire la faptele si imprejurarile pe care acesta le-a cunoscut inainte de a fi devenit aparator sau reprezentant al vreuneia dintre parti.

Sotul si rudele apropiate ale invinuitului sau inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori.

Martorul este definit si in Codul de Procedura Penala
Definitie Martor
Drept Procesual PenalDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civilDefinitie Somatie de plata
Legislatia in vigoare din Romania permite posibilitatea de a obtine intr-un termen relativ scurt un titlu executoriu astfel incat creditorul sa treaca la executarea creantei sale. Mai mult decat atat, formele procedurale pentru obtinerea titlului executoriu sunt simplificate.

Somatia de plata este necesara pentru recuperarea unor datorii, creante, samd... Este unul dintre primii pasi necesari in demersurile privind recuperarea unor sume, valori. Somatia de plata se realizarea in cadrul unui proces in instanta, modalitatea de desfasurare fiind una de complexitate medie.

Mai multe detalii pot fi gasite in Somatia de plata
Definitie Somatie de plata
Drept CivilDefinitie Termen
Un eveniment viitor si sigur ca se va produce, care afecteaza fie executarea, fie stingerea unei obligatii
Definitie Termen
General, extins

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
63 useri online

Useri autentificati: