DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
somatie de plata

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: bucuresti
Data: 31-03-2014

Titlu/Subiect: somatie de plata
problema mea suna in felul urmator in anul 2006 am avut un accident auto cu mortaciune vreisoarele mele fetrle decedatei sau constituit parte civila la dosar si mia cerut daune de 300 milioane de lei eu aveam asigurare obligatorie la masina la societate de asigurari pe care am chiemato in instanta si leau dat banii eu am facut un an de puscarie cu executare in 2010 societatea de asigurari unde aveam asigurarea la masina a castigat procesu cu mine pe latura civila si vor de la mine 420 de milioane mia venit multe harti de somati si executare silita de la biroul executor judecatoresc ne avind bunuri pe numele meu nu a avut ce sami ia decat creste suma si dobinzile din martie 2013 nu mia mai venit nimic eu in momentu de fata lucrez la negeu un am niciun venit nu posed niciun fen de bunuri pe numele meu intrebarea mea este dupa cat timp se prescrie si se termina toata treaba sa pot sa ma angajez legal cu carte de munca si sa nu le mai dau nimic inapoi multumesc mult si astept un raspuns din partea dumneavoastra

amendaisctr [31-03-2014]
Ati fost executat silit?[31-03-2014]
nu nu ma executat silit mia venit hartie de la biroul executorului judecatoresc cojocariu bogdan mihai si scrie asa dosar de executare nr.1191/2011 catre stoica marian biroul executor judecatoresc cojocariu bogdan mihai cu sediul in bucuresti bulevardu lascar catargiu nr 24 26sc a et 2 ap 12 sector1 prin cojocariu bogdan mihai executor judecatoresc in cadru circumstantei curti de apel bucurestiva comunicam ca in dosarul de executare silita nr 1191/2011 am procedat la oprirea conturilor dumneavoastra bancare pana la concurenta sumei totale de38.668,55lei compusa din 30000 lei reprezentind debit 2418 lei reprezentand dobanda legala aferenta debitului principal calculata pina la data plati 1816 lei reprezentand chieltuieli de judecata 209 lei reprezentand chieltuieli de de executare silita 4244 lei reprezentind onorariul de executare silita tva inclus datorata creditorului societatea comerciala de asigurare reasigurare astra sa in baza titlului executoriu reprezentat de sentinta civila nr 6749/18.10/2010 pronuntata la judecatoria sectorului 5 in dosar inst nr 4461/302/2010 acum intrebarea mea este de 1 an nu mia mai venit nimic nu detin niciun cont bancar nu detin niciun fel de bun pe numele meu nu am niciun venit in momentul de fata lucrez la negru dupa cit timp se prescrie si se sterge tot sa nu le mai dau nimic sa pot sa ma angajez legal cu carte de munca si sa dobindesc si eu bunuri pe numele meu astept un raspuns din partea dumneavoastra si va multumesc din sufletNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Executor judecatoresc
Executarea silita a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii se efectueaza de catre executorii judecatoresti, daca legea nu prevede altfel. Executorii judecatoresti indeplinesc si alte atributii date prin lege in competenta lor.

Executorii judecatoresti sunt investiti sa indeplineasca un serviciu de interes public. Actul indeplinit de executorul judecatoresc, in limitele competentelor legale, purtand stampila si semnatura acestuia, precum si numarul de inregistrare si data, este act de autoritate publica si are forta probanta prevazuta de lege.

La cererea executorului judecatoresc cei care datoreaza sume de bani debitorului urmarit ori detin alte bunuri ale acestuia, supuse urmaririi potrivit legii, au obligatia sa dea informatiile necesare pentru efectuarea executarii silite.

Executorul judecatoresc are urmatoarele atributii:
a) punerea in executare a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii;
b) notificarea actelor judiciare si extrajudiciare;
c) comunicarea actelor de procedura;
d) recuperarea pe cale amiabila a oricarei creante;
e) aplicarea masurilor asiguratorii dispuse de instanta judecatoreasca;
f) constatarea unor stari de fapt in conditiile prevazute de Codul de procedura civila;
g) intocmirea proceselor-verbale de constatare, in cazul ofertei reale urmate de consemnarea sumei de catre debitor, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila;
h) intocmirea, potrivit legii, a protestului de neplata a cambiilor, biletelor la ordin si a cecurilor, dupa caz;
i) orice alte acte sau operatiuni date de lege in competenta lui.

Profesia executorului judecatoresc este reglementata de Legea nr. 188/2000 a executorilor judecatoresti
Definitie Executor judecatoresc
Profesii juridiceDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civilDefinitie Somatie de plata
Legislatia in vigoare din Romania permite posibilitatea de a obtine intr-un termen relativ scurt un titlu executoriu astfel incat creditorul sa treaca la executarea creantei sale. Mai mult decat atat, formele procedurale pentru obtinerea titlului executoriu sunt simplificate.

Somatia de plata este necesara pentru recuperarea unor datorii, creante, samd... Este unul dintre primii pasi necesari in demersurile privind recuperarea unor sume, valori. Somatia de plata se realizarea in cadrul unui proces in instanta, modalitatea de desfasurare fiind una de complexitate medie.

Mai multe detalii pot fi gasite in Somatia de plata
Definitie Somatie de plata
Drept Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
55 useri online

Useri autentificati: