DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
stramutare de proces

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: turda
Data: 04-12-2008

Titlu/Subiect: stramutare de proces
as dori sa stiu daca pot stramuta un proces de divort pe motiv ca sotia mea lucreaza la judecatoria unde este depusa cererea de divort iar eu nu am domicilul in acea localitate

jessica [04-12-2008]
Cerere de divortz se depune la instanta de judecata din localitatea ultimului domiciliul comun al sotilor,puteti formula o cerere de stramutare insa legea este destul de restrictiva cu privire la aceasta. 3. Stramutarea pricinilor în procesul civil În anumite situații în care judecarea în bune condiții a unei pricini este sub semnul îndoielii, legea permite transferarea pricinii la o alta instanța decât cea care, în mod normal, ar fi competenta sa o judece. Daca aveți calitatea de parte într-un proces civil, aveți posibilitatea legala de a cere transferarea cauzei la o alta instanța. Cazurile de stramutare sunt expres prevazute de lege (art. 37 din Codul de procedura civila). Astfel, puteți cere stramutarea pricinii pentru motiv de rudenie, când dețineți date ca cealalta parte are doua rude sau afini pâna la gradul a-IV-lea inclusiv, printre magistrații sau asistenții judiciari ai instanței. Pentru a solicita stramutarea, trebuie sa formulați o cerere înainte de începerea oricarei dezbateri, pe care o veți depune la instanța imediat superioara celei care judeca pricina. Un alt motiv de stramutare îl constituie banuiala legitima, adica situația când presupuneți ca judecatorul ar fi partinitor în cauza datorita calitații parților, vrajmașiilor locale ori împrejurarii pricinii. În acest caz, cererea de stramutare o puteți formula în orice stare a pricinii și o depuneți la Înalta Curte de Casație și Justiție. Chiar daca în calitate de parte în proces, nu ați cerut stramutarea pricinii, aceasta posibilitate o are și procurorul de la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru motive de siguranța publica. Acesta poate cere stramutarea în orice stare a pricinii, depunând cererea la Înalta Curte de Casație și Justiție. Trebuie cunoscut ca daca se formuleaza o cerere de stramutare pâna la soluționarea acesteia, judecata pricinii se suspenda, iar în caz de admitere, cauza se va trimite spre judecata unei alte instanțe de același grad, situata într-o alta localitate. Hotarârea pronunțata de instanța investita cu soluționarea cererii de stramutare se da fara motivare și împotriva acesteia nu aveți posibilitatea declararii vreunei cai de atac. În hotarâre se menționeaza în ce masura se mențin actele îndeplinite pâna la acea data de instanța de la care se stramuta cauza. În cazul în care instanța la care s-a aflat cauza a procedat la judecarea acesteia, hotarârea pronunțata este desființata ca urmare a admiterii cererii de stramutare.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Stramutare
Cand una din parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei, cealalta parte poate sa ceara stramutarea pricinii la o alta instanta de acelasi grad. Stramutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica. Banuiala se socoteste legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarii pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale.

Constituie motive de siguranta publica acele imprejurari care creeaza presupunerea ca judecata procesului la instanta competenta ar putea produce tulburarea ordinii publice.

Stramutarea pentru motiv de rudenie sau afinitate trebuie ceruta mai inainte de inceperea oricarei dezbateri; cea intemeiata pe banuiala legitima sau pe siguranta publica se poate cere in orice stare a pricinii. Stramutarea pentru siguranta publica se poate cere numai de catre procurorul de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cererea de stramutare se judeca in camera de consiliu. Presedintele instantei va putea cere dosarul pricinii si sa ordone, fara citarea partilor, suspendarea judecarii pricinii, comunicand de urgenta aceasta masura instantei respective. In caz de admitere, pricina se trimite spre judecata unei alte instante de acelasi grad.

Cerera de stramutare este reglementata in Codul de Procedura Civila al Romaniei
Definitie Stramutare
Drept Procesual Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
47 useri online

Useri autentificati: