DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Hotarare pentru aprobarea Normelor privind pregatirea profesionala continua a consultantilor fiscali, hotarare nr. 7/2007[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 50 din 22/01/2008

Camera Consultantilor Fiscali

In baza prevederilor art. 11 lit. d) si f) din Ordonanta Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata cu modificari prin Legea nr. 198/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, Conferinta nationala, intrunita in sedinta din 16 iunie 2007, adopta urmatoarea hotarare:

Art. 1
Incepand cu data prezentei hotarari, se aproba Normele privind pregatirea profesionala continua a consultantilor fiscali, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art. 2
Directia de invatamant si Secretariatul general al Camerei Consultantilor Fiscali vor duce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.

Art. 3
Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I

Norma din 31/12/2007 privind pregatirea profesionala continua a consultantilor fiscali


[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 50 din 22/01/2008

In temeiul art. 11 lit. d) si f) din Ordonanta Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata cu modificari prin Legea nr. 198/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se elaboreaza prezentele norme privind pregatirea profesionala continua a consultantilor fiscali.


Capitolul I - Dispozitii generale


Art. 1
Prezentele norme sunt aplicabile membrilor Camerei Consultantilor Fiscali, care au dobandit aceasta calitate in conditiile legii.

Art. 2
Pregatirea profesionala continua a consultantilor fiscali consta in insusirea tuturor noutatilor si modificarilor legislative in materie fiscala, atat in ceea ce priveste legislatia interna, cat si in ceea ce priveste legislatia comunitara in domeniu, precum si a normelor deontologice ale profesiei de consultant fiscal.

Art. 3
In procesul de pregatire individuala permanenta, consultantul fiscal este asistat de Directia de invatamant a Camerei Consultantilor Fiscali, care poate recomanda sau, dupa caz, poate furniza materialele de specialitate necesare pentru pregatirea profesionala si pentru informarea periodica.

Art. 4
Pregatirea profesionala continua a consultantilor fiscali se realizeaza in conformitate cu Programul de pregatire profesionala continua, elaborat de Directia de invatamant a Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat de Consiliul superior al Camerei Consultantilor Fiscali.

Art. 5
La elaborarea Programului de pregatire profesionala continua a consultantilor fiscali, Directia de invatamant a Camerei Consultantilor Fiscali va avea in vedere urmatoarele considerente:
a) modificarile legislatiei fiscale;
b) propunerile consultantilor fiscali cu privire la domeniile de formare si temele de interes ce urmeaza a fi dezbatute;
c) propunerile specialistilor din Ministerul Economiei si Finantelor;
d) propunerile asociatiilor profesionale;
e) evaluarea rezultatelor formarii profesionale din anii anteriori.

Art. 6
(1) Programul de pregatire profesionala continua este structurat pe domenii de activitate si pe teme de pregatire profesionala si se aproba de conducerea Camerei Consultantilor Fiscali la sfarsitul anului in curs pentru anul urmator.
(2) Programul de pregatire profesionala continua va fi actualizat operativ in timpul anului, cu aprobarea conducerii Camerei Consultantilor Fiscali, atunci cand apar cauze obiecte sau cand exista noi teme prioritare de larg interes pentru consultantii fiscali.
(3) Programul de pregatire profesionala continua se desfasoara, de regula, sub forma de cursuri, seminarii cu aplicatii practice, colocvii, mese rotunde sau sesiuni de dezbateri.

Art. 7
Domeniile de pregatire, tematica, durata/perioada, taxa de participare, locul si modul de organizare si desfasurare a cursurilor se stabilesc de catre Directia de invatamant a Camerei Consultantilor Fiscali si se fac publice in mod obligatoriu, dupa aprobare, tuturor consultantilor fiscali, in vederea formularii de catre acestia a optiunilor de participare.

Art. 8
Camera Consultantilor Fiscali editeaza publicatii de specialitate, colaboreaza cu asociatiile profesionale de profil din tara si din strainatate, asigura suportul material auxiliar si informarea periodica a membrilor Camerei, in scopul asigurarii imbunatatirii cunostintelor profesionale la standarde ridicate ale consultantilor fiscali.


Capitolul II - Inscrierea, organizarea, desfasurarea cursurilor si evidenta pregatirii profesionale


Art. 9
In vederea mentinerii unui grad ridicat de pregatire si competenta profesionala in activitate, membrii activi ai Camerei Consultantilor Fiscali sunt obligati sa efectueze anual un numar minim de 60 de ore de pregatire profesionala, iar membrii inactivi un numar de 30 de ore de pregatire profesionala, urmand domeniile si temele din Programul de pregatire profesionala continua.

Art. 10
In vederea inscrierilor la cursuri, membrii vor fi convocati in scris de catre Camera Consultantilor Fiscali cu cel putin 30 de zile inaintea organizarii acestora. Inscrierile se vor face pe baza unui formular de cerere de inscriere, in care se vor specifica in mod obligatoriu domeniul si forma de pregatire.

Art. 11
Directia de invatamant a Camerei Consultantilor Fiscali tine evidenta orelor de pregatire profesionala desfasurate si a membrilor participanti la diferite instruiri, conducand un registru in acest sens si arhivand documentatia privind pregatirea profesionala a consultantilor fiscali.


Capitolul III - Finantarea Programului de pregatire profesionala continua


Art. 12
Camera Consultantilor Fiscali va organiza gratuit, in limita veniturilor bugetare, programe de pregatire profesionala in domeniile aprobate pentru anul in curs. Pentru celelalte activitati desfasurate de Directia de invatamant a Camerei Consultantilor Fiscali, taxele de participare la cursuri se stabilesc pe principiul acoperirii cheltuielilor impuse de organizarea si derularea actiunilor de pregatire profesionala, cu respectarea tarifelor pentru plata lectorilor aprobate de Biroul permanent al Camerei Consultantilor Fiscali.


Capitolul IV - Dispozitii finale si sanctiuni


Art. 13
Membrii Camerei Consultantilor Fiscali care au absolvit intr-un an calendaristic cursuri organizate de Ministerul Economiei si Finantelor, specialisti ai asociatiilor profesionale sau societatilor de profil din tara si din strainatate cu care colaboreaza Camera Consultantilor Fiscali, pot solicita includerea numarului de ore in pregatirea profesionala prevazuta de prezentele norme.

Art. 14
(1) Membrii Camerei Consultantilor Fiscali care, in mod justificat, nu efectueaza anual numarul de ore de curs prevazut in prezentele norme si nu fac dovada urmarii unei forme de instruire organizate de Camera Consultantilor Fiscali vor efectua pregatirea profesionala obligatorie in anul urmator, in caz contrar nu vor putea obtine viza anuala pentru exercitarea profesiei.
(2) Refuzurile nejustificate ale unor membri ai Camerei Consultantilor Fiscali de a urma cursuri de pregatire profesionala, stabilite prin prezentele norme, desi au fost convocati in scris pentru aceasta, se sanctioneaza cu suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pe o perioada de la 3 luni la un an. In cazul persistentei in abatere dupa expirarea termenului masurii suspendarii de un an, cei in cauza vor fi sanctionati cu excluderea din Camera Consultantilor Fiscali si interzicerea dreptului de exercitare a profesiei de consultant fiscal.

Art. 15
Controlul asupra efectuarii programului de pregatire profesionala continua si asupra calitatii acestuia se realizeaza prin Directia de invatamant a Camerei Consultantilor Fiscali.

Art. 16
Prezentele norme se aplica de la data de 1 ianuarie 2008, iar orele de pregatire efectuate in anul 2007 se vor cumula cu orele de pregatire din anul urmator.


Poate fi de interes si:
Regulament de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, 2006
Ordonanta de urgenta nr. 106/2007, pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal
Hotarare privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Hotarare nr. 495/2007
Examenul pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal sesiunea decembrie 2007
Ordin nr. 1995/2007 privind constituirea Comisiei de proceduri fiscale
Hotarare privind sustinerea examenului pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal - sesiunea decembrie 2007, hotarare nr. 6/2007
Ordonanta de urgenta privind procedura speciala de inregistrare fiscala si de plata a contributiilor sociale, oug nr. 76/2007
Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, legea nr. 91/2007
Procedura de emitere a solutiei fiscale individuale anticipate si a acordului de pret in avans, 2007
Ordin privind legitimatiile de inspectie fiscala, ordin nr. 709/2007
Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 53/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, legea nr. 352/2007
Ordonanta de urgenta pentru modificarea alin. (4) si (5) ale art. 263 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, oug nr. 155/2007
Regulament de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, 2006
Ordin privind organizarea si functionarea Comisiei de disciplina din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, ordin nr. 71/2008
Ordin pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Garzii Financiare, ordin nr. 152/2008
Regulament pentru autorizarea consultantilor fiscali persoane straine, 2008 si hotarare de aprobare nr. 9/2008
OG nr. 3/2009 privind unele masuri fiscale in domeniul taxelor consulare. Ordonanta 3/2009
Hotarare privind sustinerea examenului pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal sesiunea martie 2008, hotarare nr. 11/2008
Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, oug nr. 19/2008
Codul de Procedura Fiscala, republicat 2007


-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
74 useri online

Useri autentificati: