DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordonanta de urgenta privind instituirea Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, oug nr. 59/2007[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 441 din 29/06/2007

Modificari:
 • Modificat de Ordonanta de urgenta nr. 108/2007
 • Modificat de Legea nr. 343/2007

  Avand in vedere degradarea spatiilor verzi de pe teritoriul localitatilor din Romania, cauzata de distrugerea acestora ca urmare a dezvoltarii activitatilor economice si sociale, in scopul imbunatatirii factorilor de mediu si a calitatii vietii prin cresterea suprafetelor reprezentate de spatiile verzi din localitati, protejarii si gestionarii durabile a acestora, precum si al cresterii standardelor de viata a locuitorilor, pentru realizarea unor obiective prevazute de cel de-al saselea Program de actiune pentru mediu al Comunitatilor Europene, adoptat prin Decizia Parlamentului European si Consiliului 1.600/2002/CE, tinand cont de faptul ca in lipsa unei reglementari imediate s-ar ajunge la imposibilitatea demararii Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, incepand chiar din anul 2007, intrucat dupa intrarea in vigoare a prezentului act normativ este necesara parcurgerea mai multor etape, elemente care vizeaza interesul public si constituie situatii de urgenta si extraordinare, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,
  Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

  Art. 1
  Prin prezenta ordonanta de urgenta se instituie Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, denumit in continuare Programul.

  Art. 2
  Scopul Programului il constituie imbunatatirea factorilor de mediu si a calitatii vietii in localitati.

  Art. 3
  Obiectivele Programului sunt cresterea suprafetelor spatiilor verzi din localitati si apropierea marimii acestora, pe cap de locuitor, de standardele europene prin dezvoltarea si modernizarea spatiilor verzi din localitati si infiintarea de noi parcuri, scuaruri si aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente.

  Art. 4
  Beneficiarii Programului sunt autoritatile administratiei publice locale care aplica in mod voluntar la Program si care urmaresc extinderea suprafetelor de spatii verzi in localitati.

  Art. 5
  (1) In vederea realizarii Programului, beneficiarii depun la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile proiecte care se analizeaza si selecteaza, in vederea promovarii pentru finantare, de catre o comisie de analiza.
  (2) Componenta comisiei de analiza, modalitatea de lucru si termenele de primire si analizare a proiectelor se aproba prin ordin al ministrului mediului si dezvoltarii durabile in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

  Art. 6
  Proiectele selectate de comisia de analiza, potrivit prevederilor art. 5, precum si sumele destinate finantarii acestora se aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea autoritatii publice centrale din domeniul mediului si dezvoltarii durabile.

  Art. 7
  (1) Proiectele prevazute la art. 6 sunt finantate din Fondul pentru mediu, conform Ghidului de finantare a Programului, care se aproba prin ordin al ministrului mediului si dezvoltarii durabile in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
  (2) Finantarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului poate fi asigurata din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale.
  (3) Beneficiarii finantarilor incaseaza sumele aprobate in baza cererii si a contractului de finantare incheiat cu Administratia Fondului pentru Mediu.
  (4) Suma alocata din Fondul pentru mediu in vederea realizarii proiectelor se incaseaza de catre beneficiari in mod esalonat, in baza cererilor de tragere, pe masura executarii lucrarilor, numai pentru cheltuielile eligibile conform Ghidului de finantare a Programului.

  Art. 8
  (1) Programul se aplica incepand cu anul 2007 si se va desfasura pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia.
  (2) Pentru derularea Programului in anul 2007, se aloca din Fondul pentru mediu suma de maximum 25.000.000 lei, in limita sumelor prevazute prin bugetul de venituri si cheltuieli al Administratiei Fondului pentru Mediu.
  (3) Cuantumul fondurilor alocate anual pentru realizarea Programului se aproba prin hotarare a Guvernului.

  Art. 9
  Realizarea proiectelor finantate potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta se face cu respectarea prevederilor legislatiei privind achizitiile publice.


  Poate fi de interes si:
  Ordonanta de urgenta nr. 114/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului
  Legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor. Lege nr. 24/2007
  Lege pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, legea nr. 292/2007
  Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative care transpun acquis-ul comunitar in domeniul protectiei mediului, oug nr. 12/2007
  Ordonanta de urgenta nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, oug 196/2005
  Hotarare privind modalitatile de investigare si evaluare a poluarii solului si subsolului, hotarare nr. 1408/2007
  Hotarare privind refacerea zonelor in care solul, subsolul si ecosistemele terestre au fost afectate, hot. nr. 1403/2007
  Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2007 privind instituirea Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, legea nr. 343/2007
  Metodologie din 13/12/2006 privind sistemul de planificare strategica pe termen mediu al institutiilor administratiei publice de la nivel central, 2006
  Indrumar din 21/11/2007 privind evaluarea riscurilor asupra mediului si sanatatii umane, datorate introducerii deliberate in mediu si pe piata a organismelor modificate genetic, ordin nr. 1829/2007
  Conventie cadru privind protectia si dezvoltarea durabila a Carpatilor, 2006
  Lege privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale a Zonei Montane , legea nr. 181/2007
  Hotarare privind evaluarea si gestionarea zgomotului ambiant, hotarare nr. 321/2005, republicata in 2008
  Metodologie din 26/01/2007 privind elaborarea Planului national de alocare
  Regulament privind organizarea si functionarea Comisiei pentru Securitate Biologica, ordin nr. 98/2008
  Ordin privind prohibitia pescuitului in anul 2007, ordinul 237/2007
  Ordonanta de urgenta privind raspunderea de mediu cu referire la prevenirea si repararea prejudiciului asupra mediului, oug nr. 68/2007. Lege de aprobare nr. 19/2008
  Ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii muntelui nr. 347/2004, oug nr. 21/2008
  Legea pomiculturii, legea nr. 348/2003, republicata 2008
  OUG nr. 50/2008, ordonanta de urgenta pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule


  -------------
  Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
  -------------


  Alte reglementari
  Termeni juridici, grupare tematica
 • Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  49 useri online

  Useri autentificati: